I fängelset med Sahlin!

Nu har Mona Sahlin äntligen erkänt sig skyldig till brott. Det var väl inte precis en sekund för tidigt… Men hon insåg väl tillslut att hon är så snärjd den här gången att det inte är någon mening mer med att påstå sig inte vara någon fifflare.

Hennes advokat Claes Borgström menar att hennes brott varit ”bagatellartade”. Och det är ju självklart, för ja, han är ju hennes advokat. Det är hans jobb att försöka vifta bort Sahlins kriminalitet. Men han har fel. Hennes brott är mycket allvarliga, eftersom hon var en regeringstjänsteperson och som om det inte räckte så skrev hon dessutom osant intygande på myndighetens brevpapper…

Advokaten hävdar att Sahlin på nåt djävla vänster hade haft som mål att intygandet om den före detta livvaktens lön skulle bli verklighet, som om det nu hade gjort saken bättre.

Njaaaa… Det tror jag nog så mycket jag vill på. Isåfall kan man ju undra varför hon inte erkände sig skyldig redan när hon delgavs misstanke, eller varför inte i samma veva som hon hoppade av jobbet som samordnare mot våldsbejakande extremism i samband med att Expressen satt dit henne?

Svaret är ju enkelt- hon ville i det allra längsta försöka undgå straff, och påstod därför som vanligt att hon baskemej inte är någon ohederlig person. Men tillslut insåg hon att det inte längre var någon vits, och först erkände hon. Först då.

Och det kan man ju förstå. Det finns ingen anledning för brottslingar att göra det lätt för poliser och åklagare som försöker sätta dit dem- om de inte är snälla gulliga tanter som egentligen inte menade att fiffla då, som advokaten försöker framställa det som. Hur mycket tid och pengar har staten varit tvungen att lägga ut innan kärringen slutligen gav upp?

Nu sägs det i media att Mona Sahlin kommer att få betala böter ifall hon överhuvudtaget blir åtalad (och det får man väl djävlar mig hoppas att hon blir, nu när hon rentav erkänt sig skyldig!). Det är isåfall en skamligt mjuk smäll på fingrarna, med tanke på att man för hennes brott riskerar fängelse i högst sex månader eller som undantag rentav två år ifall den skyldige missbrukat sin tjänsteställning eller brottet bedöms som särskilt grovt.

Och med tanke på att det här är ett solklart fall av någon som tydligt missbrukat sin tjänsteställning, borde det inte finnas någon annan möjlighet än att Sahlin åker rakt in på kåken inför de kommande två åren. Utan att passera ”gå”, för att citera Monopol.

Men det kan man ju drömma om- man får nog vara nöjd och glad ifall hon åtminstone får böter. Och så förstås ifall detta blir ”spiken i kistan” för hennes politiska karriär, som Margit Silberstein uttrycker saken.

Tyvärr är jag inte ens säker på att Silberstein har rätt- Sahlin har en lång historia av att skandalerna bara runnit av henne som vatten från en anka. Den politiska karriären skulle självklart varit över redan efter den där så kallade ”Toblerone-affären” när hennes sanna ansikte första gången syntes 1995.

Journalisten Lotta Gröning skriver att politiken blev roligare med Mona Sahlin. Jag säger: Pyttsan! Nu var jag visserligen inte med när hon debatterade med Gunnar Sträng och Olof Palme- jag var för ung då. Men jag har följt politiken under all den tid som Sahlin varit en välkänd ohederlig fifflare, och hennes skandaler har inte gjort någonting roligare.

Tvärtom har de garanterat lett till mycket politikerförakt och fått många att känna såväl irritation som vanmakt över att sådana som hon verkar ha kunnat göra i stort sett vad som helst utan att åka dit.

Men nu. Om hon slutligen skulle åka dit nu till sist: blir politiken roligare.   

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till I fängelset med Sahlin!

 1. Trindemanlindeman skriver:

  Om jag förstått det rätt så har hon godtagit ett strafföreläggande. I så fall blir hon inte åtalad utan det blir mer som en ordnigsbot. Som en fortkörning ungefär.

  • bergersjo skriver:

   Åtalad blir hon väl ändå isåfall, men det blir inte någon domstol utan det hoppar raka vägen till att hon får straffet?

 2. Ivar L skriver:

  Grönings analys är symptomatisk för svensk media. Som om det ens är värt att nämna att Sahlin eventuellt (djävligt eventuellt) gjort politiken roligare. Var det alltså det enda Mona lyckades med?

  Borgström som advokat, vi får hoppas att han gör ett lika ”bra” jobb som när han företrädde Thomas Quick för då blir det ju faktiskt skaka galler…

  Den politiska karriären kanske är över men vi vet ju alla att gamla sossar har en fortsatt karriär utanför politiken att se fram emot oavsett vad de gör. Fråga Björn Rosengren.

  • bergersjo skriver:

   Hehe är det Quicks gamla advokat?! Oj. Då passar han ju bra ihop med Sahlin för han har väl nästan ställt till med lika mycket skandaler som hon… 😛

 3. Kristian skriver:

  Hur många gånger kan man säga ”Mona”?

  ”tragisk historia”? Det är väl hur kul som helst!

  Tack och lov att hon inte fick ta över efter Carlsson.

  Mycket snack om att hon ”underkastar sig”. Men hon tycker ju om Islam, så det är väl inte så konstigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s