Japaner, japaner, japaner och många vita män, spoiler alert!

Senaste idiotiska mediasnackisen här i självföraktande stormakten Sverige är SVT:s reporter Brita Zackaris rasistiska uttalande att det är väldigt mycket vita män i Vasaloppet.

Bloggen Toklandet skrev snabbt om det, först med mycket fokus på hur hennes make snabbt skrider till hennes försvar på twitter och sedan en sanslöst rolig parodi om att det är många svarta män i Nairobi Maraton. Missa inte de inläggen!

Zackaris uttalande är så fullständigt korkat att det bara går att skratta åt eländet. Det påminner mig mest om Sven Jerrings gamla fotbollsklassiker ”japaner, japaner, japaner”, precis lika idiotiskt är det. Förutom att Jerring till skillnad från Zackari sannolikt inte alls medvetet var en rasist som arbetade efter en politisk agenda, han var nog bara en så kallad bonnläpp som inte förstod bättre.

Zackari däremot, med henne är det en helt annan sak. Och tänker man på det, är detta inte lika komiskt längre. För saken är den att hennes uttalande baserades helt och hållet på orsaken till hennes anställning, och det är därför projektledaren Erika Christensson backar upp henne till hundra procent trots denna unkna kommentar- kanske inte trots, utan snarare just på grund av.

Det är inte helt rätt att hävda att Zackari är ”en djävla sopa” vilket någon tydligen gjort, hon skötte bara sina politiska arbetsuppgifter. Den verkliga sopan här är Christensson, för det är vad jag förstått hon som sparkat tidigare reporter på grund av hans kön. Om SVT och dess projektledare vill att rapporteringen om Vasaloppet ska bygga på kön och hudfärg istället för sport, så kan reportern inte göra mycket åt saken.

Sen att reportern själv delar SVT:s rasistiska och sexistiska politiska åsikter, det är en annan sak…   

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Japaner, japaner, japaner och många vita män, spoiler alert!

  1. Pingback: Alternativ fakta från Expressen | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s