Filip & Fredrik- två kränkta skolgårdsmobbare beyond macho

När någon ur Sveriges stora feministiska scen spyr ur sig något av det vanliga sexistiska manshatet- typ att ”män mördar och våldtar” etcetera- då springer vanligtvis politiker, media och kulturelit snabbt till försvar så feministen ifråga inte ska behöva stå ensam mot ”internethatarna”. Ett av de tydligaste exemplen är naturligtvis Zara Larsson, som backats upp inte mindre än två gånger av självaste statsministern.

De män som känner sig kränkta av feminismens sexistiska manshat får alltid höra att om man själv inte mördar eller våldtar har man som man minsann inte någon anledning att ”ta åt sig”- trots att det är män som hatas, inte mördare eller våldtäktsmän.

Aningen komiskt med tanke på historien om Paolo Robertos skämt om fördomarna runt att män inte ska kunna fokusera på mer än en sak samtidigt, som fått TV-personligheterna Filip & Fredrik att gå fullständigt bananas.

Filip & Fredrik- kända för att göra ”TV-humor” av sexuella övergrepp, genom att filma hur de kriminellt går omkring och tafsar andra människor på könet. De anser här att Roberto genom sitt harmlösa skämt går ”beyond macho”. De anser att de trots den skit de har i bagaget överhuvudtaget har rätt att uttala sig. Två djävla ynkliga skolgårdsmobbare!

Riktiga män som är trygga med sig själva i manlighet, sexuell läggning och biologi kan bjuda på sig själva vad gäller Robertos skämt. Kanske rentav le lite och känna igen sig. Men Filip & Fredrik är väl inte så överdrivet trygga antar jag utan de ”tar åt sig”, för att använda feministernas ordval. De känner sig kränkta. Något de förtjänar kanske? Karma? Efter alla år av kränkningar de smetat på andra människor kanske det är lämpligt att de själva får känna något sådant för en gångs skull?

Det är ju ändå inte precis jämförbart- Robertos skämt är fortfarande harmlöst till skillnad mot Filip & Fredriks sexuella övergrepp, och inte heller något personligt påhopp. Men det betyder inget för de där båda gynnarna- de känner sig kränkta och är arga och nu djävlar ska de hämnas!

Frågan är bara- hur? De är ju ganska ensamma om att ha ”tagit åt sig” av skämtet.

Då kommer de på lösningen. Och det är ganska genialt, det får man ge dem.

De använder feministerna! Detta är rent surrealistiskt, eftersom Robertos skämt inte på minsta sätt handlar om feminism, utan rentav tvärtom. Men det är oväsentligt. Grejen är nämligen att verkliga tokfeminister som Gudrun Schyman inte riktigt har någon större koll på det där med ”humor”.

Hon kan se att Roberto försökt skämta och att bröst nämns i den meningen. I hennes värld har han då naturligtvis uttryckt sig ”sexistiskt” och ”rent utsagt fördjävligt”. Att skämtet handlar om män kan hon överhuvudtaget inte se- ordet bröst står ju klart och tydligt skrivet! Då är det naturligtvis en sexistisk kränkning mot kvinnor, inte sant?

Det var allt som behövdes, och resten är historia.

Filip & Fredrik behövde inte vara superskickliga manipulatörer för att dirigera Schyman åt det håll de ville ha henne, och själv var hon nog dessutom mer än villig- för en riktig feminist är allting ett bevis på Patriarkatet och männens makt över de stackars kvinnliga offren.

När Sveriges kanske största tokfeminist säger att något är sexistiskt och fördjävligt, då måste ju resten av tokfeministerna följa i hennes ledband och hålla med. Och det var nu som den verkliga surrealismen bröt ut.

En av Feministiskt !nitiativs egna försökte nämligen lugna ner dem genom ett inlägg i SVT Opinion. Visserligen inte en kvinna, men åtminstone en ”rasifierad”, vilket sannolikt inneburit att Abdirahman Mohammed Ahmed varit mer än välkommen som sekreterare i Unga Feministers styrelse innan han blev Kättare och därför sparkad.

Och nu har vi kunnat luta oss tillbaka i soffan, äta popcorn och se ”vita män” från- just det- Feministiskt !nitiativ (Jacob Öster) och tokfeministiska organisationen ”män för jämställdhet” (Luis Lineo) ”mansplaina” den unga ”rasifierade” Abdirahman Mohammed Ahmed och kvinnan Malin Lernfelt.

Just det- här har alltså Filip & Fredrik lyckats få Feministiskt !nitiativ att använda sina egna hatobjekt att trakassera personerna de egentligen värnar som mest om på precis det där manligt Patriarkala sättet.

Ganska komiskt egentligen, eller hur? Svårt det där med identitetspolitik

Men nu. Nu vill jag höra Gudrun Schyman säga att det är sexistiskt och rent utsagt fördjävligt vad Zara Larsson och hennes gelikar pysslar med mot män. Seså, Schyman. Ut med det. Låt höra. Du är väl för jämställdhet?        

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Filip & Fredrik- två kränkta skolgårdsmobbare beyond macho

 1. Pelle2 skriver:

  Filip och Fredrik gör vad som helst för att få fortsätta att få bra betalt för sina tramsprogram.
  Då är det en liten eftergift att slicka Schyman i röven och låtsas vara feminister.
  Dom är som sagt var skolgårdsmobbare helt i klass med Alex Schulman.

  • bergersjo skriver:

   Ja, det speciella i det här fallet är ju dock att det inte ens var en feministhistoria utan det var F&F som hetsade Schyman & Co. på Roberto. Helt surrealistiskt.

 2. Jans skriver:

  Klippet från F&F

  Alltså, ögonblicket vid 3.10 då en av pojkarna kallar sig och sin polare för ”sunda feministiska män” och de med orolig blick tittar på varandra och nästan samtidigt lite besvärat rättar till kavajerna. Titta på det kroppsspråket!

  • bergersjo skriver:

   Jag ser faktiskt inget tydligt i kroppsspråket där. Däremot en tydlig triggervarning när gästen säger att han gillat Donald Trump en gång, där hoppar det till i ansiktet på Filip Hammar…

 3. Bamse skriver:

  Om dom här snubbarna ska föreställa komiker skulle man förvänta sig att allt detta är satir på diskussionsläget i dagens Sverige. Med det är det alltså inte, de menar allvar? Och varför sitter David Helenius polare där och pudlar å hans vägnar? Karln drar ju skämt som anspelar på sex varje vecka i program som Let’s dance.. att han gillar ett tamt skämt som detta på Instagram är väl inget att diskutera över huvud taget?

  En sak vet jag i alla fall, om pajsarna Filip å Fredrik hade försökt ta mig mellan benen på stan hade de själv råkat ut för ett envarsgripande av det högst handgripliga slaget! Gissar att Paolo Roberto hade gjort samma sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s