Kakan Hermansson känner sig ovälkommen

Nu har det varit problem för Karin ”Kakan” Hermansson igen. Hon skulle varit på ett café på Tjörn ikväll och drivit gratisreklam för sin nya bok ”Hela Kakan”, men beslutade att skippa det efter att hon läst kommentarer i sociala medier där folk var negativa till hennes besök.

Hon kände sig helt enkelt inte välkommen.

Men välkommen var hon minst sagt av Tjörns kommuns biträdande förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen Annica Skog, som beskriver Hermansson som ”en samhällsaktuell och intressant person”.

Tja alltså, seriemördaren Peter Mangs skulle nog också gå att beskriva som ”samhällsaktuell och intressant”, men det behöver ju inte betyda att man vill välkomna honom någonstans, eller ge honom gratis reklam för en bok.

Men fler än Skog är besvikna över att Hermansson valde att inte komma! Verksamhetsutvecklaren på Studieförbundet Vuxenskolan Ann-Marie Myllykangas anser att det är ”ett bakslag för vår demokrati, yttrandefrihet och jämställdhet på flera plan” och menar även att Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn står för ”allas lika värde och rättigheter”.

Ja, men så bra då. Eftersom Hermansson är en hatare som absolut inte står för allas lika värde borde ju isåfall Studieförbundet Vuxenskolan vara nöjda och glada över att hon valde att inte delta i evenemanget- så slipper de fraternisera med någon som har fel värdegrunder.

Folkpartisten Benita Nilsson menar att det är ”bedrövligt och sorgesamt” att Hermansson stannar hemma, och babblar även hon på om demokrati och yttrandefrihet.

Och självklart har hon rätt i sin åsikt att det är helt oacceptabelt om ett drev på Facebook stoppar en författare från att komma till Tjörn. Fast nu är det ju inte det som har hänt.

Hermansson ska ha precis samma rättigheter som alla andra i vårt land. Hon ska inte bli ivägkörd från ett evenemang genom att det står en massa aktivister och blåser i vuvuzelor och skriker ”inga manshatare på våra gator” så hon inte får en syl i vädret.

Fast nu var det ju inte så. Vad som hände var ju att hon själv valde att inte komma eftersom hon inte kände sig välkommen. Och det är väl inte så djävla konstigt! Hon är ju en hatare. Vem är så fullständigt dum i huvudet att han välkomnar någon som hatar honom?

Om jag vet att någon älskar mig, välkomnar jag gärna vederbörande hem till mig. Om jag vet att någon hatar mig, gör jag det inte. Svårare än så är det inte. På samma sätt ser jag det i min kommun- även om jag inte äger kommunen och således inte bestämmer vem som får traska runt i den, kan jag ju naturligtvis ändå känna eller inte känna ett välkomnande till övriga människor där.

Att Hermansson inte känner sig välkommen har hon enbart sig själv att klandra.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s