Feminister med Tourettes syndrom

Häromdagen råkade jag på en feministisk grupp på Facebook vid namn ”Supersnippan”. På deras sida kan man läsa följande:

”[…]Supersnippan älskar snippor, och vi älskar att prata om snippor och vi tror och önskar att det är ett intresse en kan dela, oavsett om en har en snippa själv eller inte.[…]”

Ja, vad ska man säga? Det kan ju till en början vara lätt att missförstå feministerna och tro att deras fascination av det kvinnliga könsorganet har med sexualitet att göra. Men så är det inte.

Det märker man efter ett tag. Den här typen av feminister är faktiskt inte så få som man skulle tro, även om de är underliga.

De är ”vanliga” vuxna kvinnor, men beter sig mer som dagisbarn, med blick stirrande mellan benen och en röst som ropar:

Mammaaaa! Titta jag har ett könsorgan! Visste du det? Men titta då! Spännande va?!”

Lite underligt också att fokusera så på det kvinnliga könsorganet bland en grupp genustyckare som egentligen anser (eller åtminstone låtsas att de gör) att könet inte har med kroppen att göra utan är en social konstruktion och något man helt och hållet kan välja om man vill.

Även såhär står det på sidan på Facebook:

”[…]Supersnippans syn på könsidentitet är enkel; den som känner sig på ett eller annat sätt har rätt att identifiera sig på det sättet. På samma sätt som en har rätt att välja att inte identifiera sig.[…]”

Jaja. Det känns som att den här typen av feminister måste lida av Tourettes syndrom. Det är väldigt svårt att förstå hur de tänker egentligen. Jag misstänker att det har att göra med att de tycker att de bryter mot en ”norm” eller något ”tabubelagt”.

Men det gör de inte. De gör sig bara löjliga.Det är ingen som tycker att det är okej med män som springer omkring och babblar om sina könsorgan jämt och ständigt. Inte kvinnor, inte män, och absolut inte feminister.

Män som beter sig sådär betraktas snarare som ”äckel”. Sådan är normen vad gäller män. Vad gäller feminister som totalfokuserar på det kvinnliga könsorganet är jag inte lika elak- jag ser dem faktiskt inte som äckel, och det tror jag inte många andra gör heller.

De är snarare bara komiska.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Feminister med Tourettes syndrom

 1. SasjaL skriver:

  Sigmund Freud skulle vara i konstant extas om han levde nu …

  Ni vet han inom psykologin, som såg det sexuella som grund till allt beteende …

 2. Mr Snuggle skriver:

  I ett äventyrs/överlevnadsprogram på TV nyligen där en kvinna genom hela programmet pratat om kön osv, så sa hon sen på slutet ”Min favoritscen i Peter Pan är när Peter säger till Wendy ´En flicka är lika mycket värd som 10 pojkar´ Det är min favoritreplik i den filmen och det gillar jag!” Det var alltså feminism för henne. Hon var lika mycket värd som 10 andra människor, enbart p.g.a. sitt kön. Självklart skulle man som tittare tycka det var jättebra sagt att hon var så tuff och självsäker.

  Byt bara ut ordet flicka mot svensk och pojkar mot invandrare t.ex, tänkte jag…Eller mot hetero och homo. Och se om det blir samma reaktion då. Fin människosyn och exempel på alla människors lika värde?

  Ändå fullt accepterat hos de PK. Och uppmuntrat, eftersom det även ingår att vara feminist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s