Stormar i FRAlliansen

Häromdagen kom det offentliga påtryckningar från höga moderater om att det var dags för deras usla ledare Anna Kinberg Batra, mest känd för att i åratal backat upp Löfvens rödgröna regering genom Decemberöverenskommelsen, att slutligen avgå.

Självklart ger hon inte upp utan strid– en ordentlig lön i fickan för henne är ju mycket viktigare än partiets eller för den delen rikets väl och ve.

Och bara dagen därpå är det nästa FRAlliansparti där topparna går till offentlig utmaning mot sin ledare- Folkpartiet. Eller ”liberalerna” som de kallar sig, precis som Östtyskland kallade sig demokratiskt…

Och precis som det inte alls vore en dum idé för Moderaterna att sparka Kinberg Batra, så vore det nog ganska vettigt för Folkpartiet att sparka Björklund. Beroende på vem som ska ta över då naturligtvis

I det här fallet är det radikalfeministen Birgitta Ohlsson, mest känd för sin riktigt fula backstabbing under genomröstningen av FRA-lagen, som hon öppet sagt i media att hon skulle rösta emot, vilket hon som genuin politiker naturligtvis inte gjorde.

Så nej- Ohlsson är absolut inget bättre alternativ än Björklund. Med henne som ledare går de från dåligt till värre. Hon är ännu mer opålitlig och lika feministisk som hon i varannan mening uttrycker sig för att vara.

Det enda som kan vara bra med detta, är att om Ohlsson inte vinner över Björklund så ska hon sluta med politiken. Säger hon, ska jag väl tillägga, så lita inte på det… Hur som helst är det isåfall något att se fram emot!

Men. Varför alla dessa stormar inom FRAlliansen? Vad grundar de sig i?

Jo, naturligtvis deras allt högre desperation för att de börjar inse att de inte har skuggan av en chans att få till en FRAlliansregering efter nästa val. De vill ju så gärna både äta kakan och ha den kvar: De vill vinna över de rödgröna, de vill göra det utan hjälp av Sverigedemokraterna och de vill göra de utan att själva riskera trubbel med Sverigedemokraterna under sin regeringstid.

Men kanske det viktigaste av allt: De vill fortsätta hålla ihop FRAlliansen som ett enat parti. Och det är där de inte inser att de gör sig själva en björntjänst.

Om politiken i Sverige ska drivas genom partier (vilket jag personligen inte tycker är någon speciellt bra idé) så är det bara dåligt att envisas med att istället driva den genom block (vilket oavsett är ännu sämre). Inget av FRAllians-partierna (utom möjligen Moderaterna) har fått driva politiken de själva står för på många år nu. Och inte heller den rödgröna regeringen (vilket framförallt Miljöpartiet förlorat på).

De enda riksdagspartier som driver sin egen politik numera är ju Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Är det konstigt då om FRAlliansväljare lämnar de partier de tidigare röstat på som råttor från fyra sjunkande skepp?

De behöver ge upp den där vederstyggligheten de klamrat sig fast vid nu i år efter år. Mona Sahlin gav upp sin Alla Ska Med-allians med Vänstern och Miljöpartiet omedelbart när de förlorade mot borgarna. FRAlliansen borde gått samma väg när de ansåg sig besegrade av Löfven.

Bort med blocken, fram med partier. Inte bra, men bättre. 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stormar i FRAlliansen

 1. Pelle2 skriver:

  Nu blir jag lite förvånad och nyfiken.
  Om politiken inte skall drivas av partier,hur skall den drivas då ? Skall det vara enstaka personer som driver politiken ?
  I någon mening är det ju enstaka personers vilja som sammanfaller med många andras vilja som skapar partierna.

  • bergersjo skriver:

   Politiken i Sverige drivs ju inte av partier. Den drivs av ”folkvalda” personer som väldigt, väldigt sällan går efter sina partiprogram och istället går efter blockpolitik. Det är därför väljare och inte bara det utan även partimedlemmar inte känner igen partierna: Partierna går efter helt annan politik än sin egen. Högst odemokratiskt, eftersom det innebär att de som röstar på dem inte får vad de röstat på.
   Men med dagens moderna teknik behöver vi inte gå efter folkvalda. Alla som är tillräckligt intresserade skulle kunna ha möjlighet att logga in på nätet och själva sköta den saken personligt. Det vore demokratiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s