Glastak och penistillägg

I feministiska Konungariket Sverige svänger sig ju media ofta med Tourettes syndrom i form av könsord. I detta fallet är det Aftonbladet som använt det tveksamma uttrycket ”penistillägg”, som ska betyda att män får högre lön än kvinnor.

Närmare bestämt över 4000 kronor mer, om man ska tro på Aftonbladet.

Här kan vi ju använda våra myndighetschefer som gott exempel. Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon drar in 165 tusen kronor i månaden och är därmed den bäst betalda myndighetschefen i Sverige, enligt Di och Sveriges Radio.

Men stopp här nu, kanske någon tycker. Lena Erixon är ju faktiskt en kvinna. Då är väl påståendet om att män får högre lön rent mumbo-jumbo och fakenews? Ideologiska lögner och medvetet vilseledande desinformation?

Tja, kan naturligtvis tyckas, men för att förstå behöver man titta genom de berömda genusglasögonen. Då inser man att visserligen får kvinnan Lena Erixon en högre lön än sina manliga kollegor, men om individen Lena Erixon varit man skulle hon- eller snarare han– fått minst 4000 kronor ytterligare. För det känner vår feministiska svenska media.

Och visserligen är 165 tusen kronor mycket pengar, men 169 är ju trots allt ännu mer. Cash är alltid cash! Det är på grund av sitt kön som Erixon inte får 169 tusen kronor i månaden. Det blir mycket Fanta, pizza och Netflix varje månad för 4000 kronor som Erixon tvingas avstå ifrån!

Men alla vi som står för jämställdhet står naturligtvis bakom Lena Erixon här och vill krossa glastaket tillsammans med henne. Det är ju skamligt att hon ska ha en lägre lön än Statsministern bara för att hon är kvinna, inte sant?

Japp, så är det- Patriarkatet i Sverige är starkare än aldrig förr, kvinnorna tvingas hålla sig under glastaket och oavsett hur höga löner de- eller männen- har, skulle kvinnorna tjänat flera tusen kronor mer om de varit män. Såklart! Inte mer än de manliga kollegorna- utan mer än de själva gör nu.

Med den synen på världen kan de tjäna miljoner mer än varenda man men ändå bära offerkoftor över att vara kvinnor. Inse fakta nu. Det finns inga djävla ”penistillägg” och det finns inget glastak… I Saudiarabien, jodå, men inte i Sverige.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Glastak och penistillägg

 1. Kristian skriver:

  Hehe!
  Låter som Stefan och Kristers nästa!
  ”Vad händer när Jörgen, en dum beväring med snus i läppen och termosen fylld med hembränt, av misstag skickas att tjänstgöra på sekretariatet för genusforskning?”

  • bergersjo skriver:

   Den där Jörgen torde hur som helst vara miljoner gånger vettigare än alla andra på det sekretariatet.

   • Kristian skriver:

    Hmm. Man kan tänka sig en variant av Being There där Jörgen hela tiden säger rätt sorts ingenting, stiger i graderna och blir GD. I de sista replikerna funderar några partifunktionärer på om det inte är dags för en ny statsminister.

   • bergersjo skriver:

    Har aldrig sett Being there.

   • Kristian skriver:

    Being There:
    Peter Sellers spelar en medelålders, väldigt efterbliven man, som plötsligt kastas ut i verkligheten efter decennier som trädgårdsmästare. Han har ingen kontakt med verkligheten utöver vad han sett på TV. Han talar lugnt och belevat och eliten uppfattar allt han säger som liknelser om politik, när han i verkligheten talar högst konkret om trädgårdsskötsel. Alla läser in vad de vill se.

   • bergersjo skriver:

    Okej, då har jag nog sett det nån gång på 80-talet, tycker mig känna igen beskrivningen.
    Men det låter inte som det passar in i genus och feminism. Där använder man väldigt klart och tydligt könsord och könlösa ord (som ”hen” och ”en”) precis HELA TIDEN.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Som man kommer man aldrig att få rätt mot en feminist. Oavsett vad det gäller. De kommer alltid stå på kvinnans sida. Finns som sagt flera dokumenterade fall där kvinnor ljugit om våldtäkter/övergrepp och fått enormt stöd från feminister och kvinnorättsorganisationer. Och hat och fördömande av män i allmänhet igen och vilka vidriga och morallösa djur de är. När det sen framkommit att hon ljög, blev det bara tyst istället. De tog inte avstånd från henne.

  Frågan är även om det avgör en människas värde hur hög lön den har. Om det är det man ska bedöma och värdera folk efter. Det tycker inte jag. Jag tycker alltid man skulle värdera folk för personlighet och moral i första hand. Hur man är som person och behandlar andra. Och då ser jag upp betydligt mer till en volontärarbetare i Afrika som ägnat livet åt att hjälpa undernärda eller aidssmittade barn utan att ha tjänat ett öre, än någon fet chef som bara har suttit på arslet hela livet och håvat in stålar på att säga åt andra vad de ska göra. För att sen bara köpa saker till sig själv och sin familj. Eftersom den förstnämndas själ är så mycket renare än den sistnämndas. Och den säkerligen heller inte utstrålar ett förakt och attityd om att vara bättre än alla andra som tjänar mindre och har något sk ”skitjobb”. Helt oavsett kön då!

  • bergersjo skriver:

   Nu tror jag väl iofs. det är rätt ovanligt att chefer enbart sitter på arslet och håvar in stålar- de flesta chefer jobbar antagligen av bara helvete, mycket mer än 40 timmar i veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s