Ingen respekt för Victoria Bernadotte

Jag såg precis på SVT att Victoria Bernadotte vill bli tilltalad ”Kronprinsessan” av respekt för Ämbetet. Lite lustigt med tanke på att Hennes Kungliga Majestät betraktar sig själv som ”vanlig”.

Ännu lustigare med tanke på att hon inte har något ämbete. Kronprinsess-ämbetet finns inte ens i Sverige, världens mest feministiska monarki. Oups…

Detta påminner lite om alla de där tonårsgangstrarna i no-go-zoonerna som säger sig vilja ha ”respekt”. Vare sig de eller Victoria Bernadotte vill ha någon respekt– de vill dyrkas, beundras, vördas och fruktas. Det är vad de vill.

Nå, Victoria kanske inte känner samma behov som de kriminella just att fruktas (vilket är lite löjligt- ska hon vara medeltida statschef eller inte liksom? Hon får väl fan bestämma sig!), men det är ändå samma typ av ”respekt” hon kräver.

Och precis som dem, blir hon vred om hon inte får som hon vill.

Men äkta respekt är något man gör sig förtjänt av- inte något man får för att man är gangster eller dotter till en medeltida statschef.

Så nej, Victoria Bernadotte, jag respekterar inte monarkin och inte någon del av ditt statliga Barbie-familjeliv. Men hjälp till med att avveckla monarkin i Sverige så kommer jag att känna respekt för dig! Överens?

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Historiska sagor och sagolika historier, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ingen respekt för Victoria Bernadotte

  1. Mr Snuggle skriver:

    Ordet respekt för de flesta rent allmänt handlar om att respektera folk de är rädda för, eftersom de inte vågar något annat. ”Jo, han är en farlig kille och kan vara riktigt jävla elak – så honom ska man ha respekt för!”

    Och folk som är snälla behöver man inte ha någon respekt för alls, eftersom de ändå aldrig skulle göra något tillbaka vad man än gjorde. ”Haha, nej, han är så jävla snäll, så honom kan man pissa på hur mycket som helst!”

    EXAKT så är i alla fall mina erfarenheter av mänskligheten och deras värderingar. Från folk i alla åldrar och nivåer i samhället. Och allt handlar om olika former av hierarki och social status. Ordet innebar nog annorlunda förr.

  2. Mr Snuggle skriver:

    Ja, verkligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s