Ner på knä inför Hennes (vanliga) Kungliga Majestät!

Härom dagen fyllde ju Victoria Bernadotte 40 år, något som både Stockholm och Bornholm bankade hårt på stora trumman för och SVT fokuserade kraftigt.

Ja herredjävlar, det var en absurd surrealism där i Dumburken så man kunde tro att programledarna och övriga babblare kommit direkt från Victoriafonden. Just det- jag syftar på att de verkade allmänt funktionsnedsatta. Mentalt.

Där stod de en efter en och berättade om hur underbart gullig och snäll och empatisk och det ena efter det andra Victoria Bernadotte är- eftersom hon är så vanlig och folklig!

Men hallååå idioter, lyssna på er själva! Vill ni att hon ska vara vanlig och folklig? Varför i helvete är ni isåfall monarkister?! Vad är det för djävla vits med att lägga många årliga miljoner på att specialtillverka en statlig Barbie-familj om man i själva verket ändå vill ha en vanlig och folklig statschef?!

Stefan Löfven är vanlig och folklig så det räcker. Victoria Bernadotte är varken eller, även om hon kanske tror det själv.

”Jooo men hon gick ju i en vanlig skola…” Det gör inte henne ”vanlig”, det visar bara att hennes mångmiljonärer till föräldrar var både idioter och dåliga föräldrar, om man nu inte fattat det tidigare.

Mångmiljonärer är inte ”vanliga” och är de dessutom medeltida statliga Barbie-dockor är de ännu ovanligare. Så det så!

En annan sak som gör henne ytterligare ovanlig är att hon tydligen är den första tronarvingen i Sverige med akademisk utbildning. Se där ja. Nu behöver hon ju visserligen inte någon sådan- till skillnad från Stockholms sopåkare (för att nämna andra välbetalda obildade) behövs hon ju inte överhuvudtaget. Men jag är ändå glad över att det var nån sorts statsvetenskap och inte genus som hon läste!

Men trots sin betraktelse av sig själv som ”vanlig”, vill ju Victoria Bernadotte inte direkt behandlas som en vanlig människa. Hon ska tilltalas ”Kronprinsessan” och man ska bocka och buga inför henne. Ner på knä framför Kronprinsessan!

Det där var absurt nog en sak som Mark Levengood berättade i TV som positivt exempel gällande Den Empatiska Och Vanliga Kronprinsessan: Han hade blivit tillsagd att bocka inför henne. Uppenbarligen gillade han inte riktigt det, för han frågade i förväg rakt ut om det var okej ifall han kramade henne istället.

Men det var det inte: Han skulle bocka. Så det så!

Hur var det nu med Yasri Khan när han inte ville ta kvinnor i hand? Just det: Det blev stor politisk skandal, för i Sverige ska vi ju alla behandlas lika.

Utom den kungliga familjen: Dem ska vi bocka inför och slicka i röven.

Fast i övrigt är de ju allihop heelt vanliga, speciellt Victoria Bernadotte.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ner på knä inför Hennes (vanliga) Kungliga Majestät!

 1. Mr Snuggle skriver:

  Du har väl fyllt 40, Sven? Varför krävde inte du också att få åka kortege genom Stockholm den dagen, just med hänvisning om att alla människor faktiskt ska vara lika mycket värda? 🙂

  Nej, du vet ju mina åsikter om monarkin också. Ett tag var det en så pass viktig fråga för mig att jag röstade långt åt vänster just för att de ekonomiska skillnaderna och klyftorna emellan folk måste minska först och främst, då massor av människor världen över lever i extrem fattigdom och misär. Men sen har andra frågor blivit viktigare; den kriminella utvecklingen, terrordåd, alla ensamkommande som väller in bara för att missköta sig, tafsa, våldta och begå brott, hårdare straff för de grövsta brotten, etc. Då blir det långt åt höger istället, om man vill minska det. Poängen är att: hur man än gör känns det ändå fel. Så man får välja en fråga som man tycker är viktigast just då. Och förlorar det partiet/blocket, får man glädja sig åt att det vinnande åtminstone har ett par frågor på sin agenda som man också sympatiserar med. Så tänker i alla fall jag.

  • bergersjo skriver:

   Ja, eller så kan man göra som jag och skriva krönikor om tramset man inte sympatiserar med! 🙂 Så får man iallafall något positivt ut av det, och gör något vettigt. Så tänker jag!

 2. Mr Snuggle skriver:

  Vill tillägga att jag hatar massor av de där grejerna som någon sagt och folk sen citerar på Instagram och tycker är så smart och bra sagt. ”Framgång är aldrig något man fått genom tur, utan något man verkligen har kämpat sig till genom talang, hårt arbete och engagemang och därmed värt att se upp till!” Monarkin är ju ett av många utmärkta exempel på motsatsen. Och allt annat dumt folk säger och citerar, som ”Livet ger en åter vad man ger åt andra”, ”Allt händer av en anledning”, ”Alla har samma förutsättningar i livet” och allt sånt liknande….Jag önskar någon kunde stanna upp och någon gång tänka på vad sånt faktiskt betyder. Och allt man skulle kunna ta upp som motargument för hur fel och fullständigt idiotiskt det är.

  Men jag orkar inte engagera mig längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s