Perversa Veckan

Okej, så nån kristdemokrat kallar Pride för ”perversa veckan” och det blir snabbt en upprörd hatstorm (skulle gärna vilja säga ”utan dess like”, men det vore tyvärr lögn) på internet och i media. Han får genast en smäll på fingrarna och gör en pudel och hans politiska karriär är rökt.

Det riktigt obehagliga i den här historien är att man inte får kritisera Pride. För den där kristdemokraten skrev inget nedsättande om homosexuella, bisexuella eller transpersoner eller om HBTQ. Det han gjorde var att kritisera Pride, inget annat.

Personligen tycker jag ”perversa veckan” är en synnerligen passande beskrivning av Pride, då de slår sig blodiga för att framställa HBT-personer som fullständigt sexgalna, och på det sättet håller gamla unkna fördomar vid liv.

Låt mig säga det igen: Pride håller gamla unkna fördomar vid liv!

De allra flesta HBT-personer är ju inget annat än helt vanliga medelsvenssons, med villa, vovve och Volvo. Pride menar sig ”synliggöra HBTQ-frågor och skapa en frizon”. De menar sig representera sexuella minoriteter. Men jag hävdar att det gör de inte. De representerar just sexfixerade personer bland sexuella minoriteter!

Inte för att jag tycker sexgalningar är sämre människor än andra. Men sexfixeringen i sig kanske inte hör hemma i det offentliga rummet? Om det är så kallade ”vita heterosexuella medelålders cis-män” som glatt trycker upp sin sexfixering i ögonen på övriga människor i det offentliga rummet, betraktas de som äckliga gubbar och riskerar fängelse. Ska inte alla människor behandlas lika i Sverige?

Varför är det fel att påpeka perversiteten i fokus på sex i det offentliga rummet? Är det månne en öm tå man råkar trampa på? Pride har ju för fan rentav ett ”kinkykvarter” och en barnhörna med djurbajs! Inget perverst i det?

Vidare är det tragiskt att Pride hypas upp och utnyttjas till värsta propagandaspektaklet av politiska partier, föreningar och organisationer som inte på något sätt har med HBTQ att göra, som bara vill ha en del av kakan. Även det ligger det sannerligen något perverst i… 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s