Kalles sex liv

Jaha, nu går det nån sorts show i SVT vid namn ”Kalles sex liv”. Det går ut på att en skojare vid namn Kalle, som tydligen ska vara nån sorts ”profil” inom träningsbranschen (han har varit programledare tidigare i ett floppat TV-program som gick ut på att göra idrotten i högstadiet mer uppskattat) ska besöka olika grupper som brutit sig ut ur det vanliga samhället och lever alternativt.

Själva konceptet låter intressant, eller hur?

Tråkigt bara att den allra mest bärande idén med programmet är dess jätte-fyndiga namn. Kalles sex liv, alltså. Så att folk ska tro att det handlar om Kalles sexliv. Hö-hö. Fyndigt och så.

Nästa störande punkt är den stora fokuseringen på programledaren. Det görs ett tramsigt påhitt om att den där Kalle faktiskt skulle ha en ärlig och genuin vilja att själv leva på det sätt som filmas, när han i verkligheten bara producerar en TV-show och ska besöka fem andra alternativa grupper och även då visa upp ett lika stort, men även då lika påhittat, intresse att vilja leva som dem. Man får se honom prata med nån som ska vara hans psykolog eller nåt liknande, vilket känns oerhört tvivelaktigt, och sin sambo eller fru som får se honom prata om hur ”mysigt” det skulle vara att leva på det sätt som undersöks just i den kvällens reportage.

Man får väl vara nöjd och glad över att det inte gjorts ännu mer tvivelaktigt, lågflytande och oprofessionellt , som i stil med de båda sexualförbrytarna Filip&Fredriks tramsprogram ”100 höjdare” som bara gick ut på att göra lyteskomik av ”sköna personer”. Högre än stå verkar SVT åtminstone hålla sig fortfarande.

Men ändå. Om programmet istället för att fokusera på en fånig ”träningsprofil” som låtsas vilja bryta sig ut ur ekorrhjulet istället hade varit professionella reportage om de alternativa och spännande personer som programledaren besöker- då hade ju serien faktiskt varit väldigt intressant.

Gör om, gör rätt, SVT. Och låt den där Kalle hålla sig inom träningsbranschen. Använd en riktig reporter som programledare.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kalles sex liv

  1. Mr Snuggle skriver:

    Bara personer som inte kan svenska som skulle tycka titeln är rolig och tro att det syftar på något annat än just hans sex olika liv. Aldrig fattat grejen med alla särskrivningar, hur det kan vara så svårt att veta hur saker ska skrivas…

    Översatt till engelska blir det iaf garanterat inte lika roligt – ”The six lives of Kalle” 🙂 Men sex säljer ju alltid, som sagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s