Gudrun Schyman ger Anna Kinberg Batra en systerlig kram

Med Anna Kinberg Batra vid rodret har Moderaterna seglat rakt ner i djupet medan hon oberört suttit och tittat på när Den Feministiska Regeringen i lugn och ro ägnat sig åt sitt. Under tre års tid har hon haft möjligheten att störta Löfven & co. Nu under sommaren med kännedom om IT-skandalen hade hon ett rent ansvar att göra det (Vilket hon väl så sätt hade redan innan, ett ansvar till sina väljare att arbeta för sin politik).

Trots detta är hon fortfarande för rädd för att göra sin plikt.

Äntligen börjar Moderaterna allvarligt fundera över att sparka henne som partiledare. Det är något de borde gjort för längesedan, men också något obehagligt och kallt, något man helst inte gör. Något man börjar fundera på först när man blir desperat…

Men det är helt rätt- Bort med Kinberg Batra, dit med någon ny. De kommer få ett katastrofval ändå, men för att visa att de tar ett aktivt krafttag och inte fortfarande är samma behandlingslösa Decemberöverenskommande sosse-lakejer, så måste de röja i huset. Nu och sen.

Men vad händer då?

Jo alltså, Kinberg Batra är ju kvinna. Det är en tyngd hon delar med Sveriges kanske galnaste politiker, Gudrun Schyman. Schyman är ju ledare för ett extremistparti långt till vänster om Moderaterna, men för henne är könet det viktigaste om en människa- såväl inom politiken som kring allting annat. Och därför kommer hon nu genast springande för att ge tröst.

Eller är det måhända snarare för att utnyttja Kinberg Batra i politiskt syfte? Hmmm…

Schyman gnäller över att Kinberg Batra får kritik för dålig karisma och problem med att kommunicera. Är inte karisma viktigt för en partiledare? Är det inte väldigt viktigt att en partiledare kan kommunicera?

Visserligen är det knappast hennes dåliga karisma och problem med kommunikation som har lett till de rasande opinionssiffrorna, utan snarare hennes politiska arbete, eller brist på sådant. Och även naturligtvis andra partiledares uttalanden som kanske gjort väljare mer lockade.

Men ändå. Det är skitsnack att kvinnor skulle bli hårdare personligt bedömda. Vad är det Statsminister Stefan Löfven blir allra mest hånad över? Är det inte just dålig kommunikation måhända? Och Håkan Juholt för den delen- sin mustasch och sitt förhållande.

Jag hävdar att gällande kvinnor är det nog snarare tvärtom– de behandlas vänligare just för att de är kvinnor.

Att Annie Lööf är populär idag har däremot knappast något med hennes kön att göra- lika lite som Kinberg Batras kön har något att göra med varför hon inte är det…  

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gudrun Schyman ger Anna Kinberg Batra en systerlig kram

  1. Mr Snuggle skriver:

    Det är så lätt för alla att använda det som ursäkt till allt bara, varje gång någon inte gillar en, när man har misskött sig, gjort ett dåligt jobb/varit en dålig ledare, inte blivit anställd någonstans, etc, etc. ”Det är bara för jag är kvinna/invandrare/gay/svart/muslim!” Och komma med den gamla offerrollen om diskriminering igen.

    Det får aldrig bli så att alla istället positivt särbehandlar alla sk ”utsatta” grupper/personer just bara av rädsla för att annars bli anklagade för diskriminering. Eller har det kanske redan blivit så och varit det sen länge? Skulle gissa på det senare.

    • bergersjo skriver:

      Javisst. Fast i det här fallet är det ju inte AKB som gnäller utan Schyman och tydligen även Veronica Palm som utnyttjar henne i politiskt syfte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s