Feminister erkänner: Vi hatar kvinnliga partiledare!

Nu när Anna Kinberg Batra slutligen klivit av tronen, är det många som skuldmedvetet erkänner: De skulle gärna viljat rösta på Moderaterna ifall partiet nu då inte haft en kvinna till partiledare!

För kvinnor hatar de. Hatar hatar hatar.

Dessa hatare är underligt nog ofta kvinnor själva, och inte moderater. Vi hittar namn som Veronica Palm, Gudrun Schyman, Frida Boisen, Erika Hallhagen, Malin Ullgren och den ena efter den andra.

Alla skulle de viljat rösta på Moderaterna såvida dessa nu då inte haft en kvinna till partiledare. Man kan inte underskatta kvinnohatet… Eller hur?

Men vet ni vad, feministkrönikörer och feministpolitiker? Kanske hade ni inte viljat rösta på Moderaterna även om Anna Kinberg Batra varit en man. Jag tror faktiskt inte det. Och jag tror faktiskt att övriga som inte vill rösta på dem- till exempel jag själv- inte heller vill rösta på dem oavsett ifall deras nya partiledare är man, kvinna eller transperson.

Vi som valt bort Moderaterna har gjort det beroende på deras politik, eller brist på sådan. Vissa har valt bort dem eftersom de i tre år varit sossarnas lakejer helt i onödan. Andra har valt bort dem för att deras partiledare gått ut och sagt att hon kan tänka sig att prata med Sverigedemokraterna. Ytterligare andra har valt bort dem av helt andra orsaker. Men ingen– ja, jag är helt övertygad av det- har valt bort dem för att deras partiledare varit kvinna.

Det är faktiskt flera andra partiledare som också är kvinnor, eller hur? Annie Lööf till exempel. Hon är kvinna, och hennes parti har dragit åt sig många väljare på sista tiden.

En partiledare bär högsta ansvaret för ett parti. Därför blir partiledaren sparkad- eller kliver av självmant- om det går dåligt för partiet.

Det kommer säkert fortsätta att gå dåligt för Moderaterna ett tag till, och det ansvar Kinberg Batra haft har inte varit lätt. Oavsett vad hon gjort skulle många blivit arga. Men inget av det spelar någon roll här- som partiledare har det ändå varit hennes ansvar, och man kan ju inte vifta bort det bara för att ansvaret är svårt eller ännu värre, för att hon är kvinna.

Den nya partiledaren kommer inte att få det lätt- men sannolikt ändå lättare än Kinberg Batra, eftersom de som fortfarande står vid partiets sida antagligen är de sista lojala koväljarna som kommer fortsätta rösta på dem oavsett.

Så… Skulle du röstat på Moderaterna om Anna Kinberg Batra varit man, men valde bort dem för att hon är kvinna? Om inte: Sluta snacka feministisk offer-idioti! 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s