Förra biskopen Caroline Krook vill gråta Sverige tillbaka till medeltiden

I helgen hade kyrkan ett läger för papperslösa i Skåne. Polisen hade fått reda på att där fanns flera personer- faktiskt fem hela familjer- som varit efterlysta en längre tid men höll sig gömda för att inte kunna utvisas.

Självklart passade polisen nu på att gå in i lägret och plocka upp dessa illegala migranter.

Det där gillade inte den förra biskopen Caroline Krook. Hon började gråta då hon läste vad som skett:

Man håller inte någonting för heligt,” utbrast hon upprört i SVT.

Det hoppas jag verkligen att man inte gör- det ska man inte göra. Sverige är ett sekulärt land. Polisen ska inte stå och bocka och buga och hålla sig utanför kyrkans heliga mark, tvärtom är det kyrkan som ska följa rikets lagar!

Krook höll själv ett långt utlägg om traditionen av Kyrkofrid från medeltidens lagar- uppenbarligen tyckte hon att det var bättre här i Sverige under medeltiden?

Nå, om Krook ser det som positivt att allt möjligt i samhället hålls för heligt kan hon ju resa på semester till Turkiet. Där bygger man nu särskilt halal-anpassade hotell, vilket till stor del verkar betyda könsseparering av ungefär allting. Mysigt och så… Nu riktar sig de där heliga hotellen visserligen inte åt Krooks egen tro, men de är likafullt väldigt heliga!

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Förra biskopen Caroline Krook vill gråta Sverige tillbaka till medeltiden

  1. Kristian skriver:

    Vi kan kanske mötas halvvägs? ‘
    Kyrkofriden ”återinförs” (om den nu någonsin fanns) i utbyte mot att kyrkan skiljs från staten. Kyrkan får bära sina egna kostnader. Till att börja med får den betala för all mark och byggnader. Retroaktivt. Därtill el, vatten och avlopp från svenska kommuner, löner etc.
    Kyrkan blir också ansvarig att utföra säkerhets och gränskontroller när någon vill färdas till och från Sverige. Alla merkostnader för Sverige faktureras varje månad – till exempel vård, mat, husrum, fängelsevistelse, avhysning, ”migrationskostnader” etc. etc.

    Lätt att vara solidarisk på andras bekostnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s