Den växande nynazismen i Sverige

Nynazisterna var många i Sverige under 80 och 90-talen, men länge har de varit få och tysta. Men nu är de på frammarsch igen. I år har den nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen visat upp sig på det politiska högspektaklet Almedalsveckan i Visby och det har varit ett herrans rabalder i media om att de ska dyka upp på bokmässan i Göteborg.

Tre nazister är dömda för bombdåd.

Så sent som i helgen demonstrerade Nordiska Motståndsrörelsen i Göteborg för att testa ifall polisen skulle gripa in. Folk har blivit minst sagt upprörda och en rättshaverist inom vänsterpartiet har rentav polisanmält Göteborgs polisledning för ”medhjälp till hets mot folkgrupp” för att de inte avbröt demonstrationen.

Även jag ser den växande nynazismen som ett allvar- särskilt som jag är övertygad om att den inom en snar framtid blivit betydligt större än idag.

Vad beror då detta på?

Ja, inte på att polisen skulle se mellan fingrarna på nazisternas aktiviteter iallafall!

Orsaken till att nynazisterna blir fler är det mångåriga gullandet med rabiata feminister och islamister. Extremism fungerar nämligen som en våg: Växer det på den ena kanten, så växer det även på den andra.

Säpo betraktar islamismen som det största hotet just nu. Trots detta fortsätter gullandet, om än inte fullt lika friskt som för några år sedan när det rentav var lagligt att åka utomlands och ansluta sig till en terrorgrupp. Vi har haft skandaler med islamism i både riksdag och regering.

Men trots gullandet uppfattas islamismen ändå. Man ser den och talar om den i media. En annan sak är det med normfeminismen, som trots alla absurda sexistiska och hatiska utfall mot mannen som existerande varelse vanligen betraktas som om den vore för jämställdhet istället för tvärtom.

Extremism. När det växer på ena sidan, uppfattas hotet av några. Och somliga av dessa blir själva extremister, fast på den andra sidan.

Där har vi orsaken till den otäcka växande nynazismen. Ska vi slösa bort rättsväsendets redan så ansträngda resurser genom att polisanmäla någon för ”medhjälp till hets mot folkgrupp”, ska det inte vara polisstyrelsen. Det ska vara politikerna. De som gullat med andra extremister och på så sätt lagt grund för nazister i Sverige. 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den växande nynazismen i Sverige

  1. Mr Snuggle skriver:

    Hat föder ju alltid bara mer hat, som sagt. Vad det än handlar om.

  2. Pingback: Demokratins fiender i Sverige | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s