Demokratins fiender i Sverige

För oss som vill att Sverige ska vara ett demokratiskt land med samma rättigheter åt alla är det en mörk tid nu, med nazister som tågar på gator och torg. Och det beror tyvärr inte främst på nazisterna- att nazister inte är förkämpar för demokratin är ju inte precis någon nyhet.

Nej, vad värre är, är alla de övriga antidemokrater som nu kryper fram och visar sina fula, sanna ansikten. Alla som på olika sätt vill förhindra att även nazister kan dela den grundlagsskyddade rättigheten till demonstrationsfrihet.

Jag har redan tidigare nämnt en vänsterpartist som anmält polisstyrelsen i Göteborg för ”medhjälp till Hets mot folkgrupp” då de inte stoppade nazisternas senaste demonstration. Det där är kanske inte så mycket att orda om- kommunisterna har ju aldrig varit kända för att vara demokratiskt lagda och deras nu 100-åriga parti i Sverige bär på så mycket lort att det är skrämmande- speciellt som deras främsta fiendskap mot nazisterna kommer sig av ren och skär konkurrens. Både nazister och kommunister har genom historien varit sugna på att nappa upp samma våldsbejakande extremister som stödjare…

Men hotet mot demokratin stannar dessvärre inte där. Självaste justitieminister Morgan Johansson står i SVT:s program Agenda och lierar om hur man med nuvarande lagstiftning ska kunna frysa ut nazisterna från övriga människors lika rättigheter. Han vill ännu inte gå så långt som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att förbjuda dem, men han hoppas kunna vrida och vända på grundlagen tillräckligt mycket i gemenskap med övriga riksdagspartier (förutom Sverigedemokraterna) att den ändå går att blunda för.

Motdemonstranter till nazisterna skanderar allt som oftast: ”Inga nazister på våra gator!”

Men vad de inte tänkt på där, eller helt enkelt struntar i, är att de där gatorna faktiskt inte bara är deras egna. De är lika mycket nazisternas. Det är det som är baksidan av det demokratiska myntet.

Den som helhjärtat står för demokrati, håller inte på nu och på olika sätt försöker tysta nazisterna. Även de har rätt att uttrycka sina unkna åsikter på precis samma sätt som övriga människor. Det är tragiskt, otäckt och vansinnigt när de gör det- men det är ändå deras rättighet. Om vi stryper vissa människors demokratiska rättigheter, då har vi redan förlorat. Då är vi precis lika odemokratiska som nazisterna själva.

Det är skarpt läge nu för alla hycklande liberaler som med rungande patos i rösten felaktigt citerat Voltaire och påstått att han ska ha sagt ”jag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den”. Det är ingen som kräver att ni ska dö, men ni kan ju åtminstone göra som jag här och försvara allas lika rättigheter även då de används av äkta antidemokrater. Annars tror ni inte på dem och då är ni antidemokrater ni med.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s