#metoo

Okej, så det senaste feminist-ståhejet på sociala medier nu är en kedjereaktion med målet att alla kvinnor som blivit utsatta för sexuella övergrepp eller kränkningar ska lägga upp en så kallad hashtag med texten ”me too”.

Idén kommer från skådespelerskan Alyssa Milano på Twitter och är grundat från att filmproducenten Harvey Weinstein just fallit för en serie sexskandaler.

Detta är väl bra, inte sant?

Vad som inte är bra, är feministernas reaktion när även män lägger upp texten.

Vi får höra att det är Den Vite Kränkte Mannen som genast måste ta plats. Vi får höra att det här minsann handlar om kvinnor och inte om män. Vi får höra att det är män som genast måste säga ”men vi då” och ”inte alla män” och att detta är en del av problemet.

helvete heller att det är en del av problemet!

Problemet är att feministerna vill könsseparera och bygga vi mot dem-grupper där män är skurkar och kvinnor är offer. Men så ser inte verkligheten ut, och om det är ett problem för feministerna att jag påpekar det, då är jag stolt över att vara en del av problemet!

Jag tror att argumentet ”inte alla män” är så hatat som det är just för att det faktiskt är fakta. En tydlig poäng helt enkelt som inte går att argumentera emot hur mycket man än hatar varenda man i hela världen.

Jag vill inte buntas ihop med sexuella förbrytare på grund av mitt kön. Ska jag ställas i en grupp i det här fallet ska det vara i gruppen av människor som blivit kränkt av andra människor. Det har inte något med mitt kön att göra, och inte heller med könen på de som utsatt mig. Allt det handlar om är att jag kommit i kontakt med personer som tagit sig friheter mot mig.

Det här är något som feminister aldrig kommer att inse. För dem handlar det alltid om ”maskulinism”, ”patriarkala strukturer” och annan BULLSHIT.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till #metoo

 1. Mr Snuggle skriver:

  Jävligt bra skrivet och håller med till 100% också. Troligen skulle jag göra det om jag hade varit kvinna också, då jag säkerligen inte hade tappat allt omdöme då heller oavsett vad jag varit med om. Men detta borde egentligen bara vara en självklarhet. Allt annat är helt absurt.

  Det är alltså inget viktigt med män som varit med om sexuella övergrepp. Det borde man kanske redan förstått. Då är det alltså inget viktigt när småpojkar blir det heller, även fast det är barn. De är ju ändå av manligt kön och framtida sexualförbrytare/våldtäktsmän/sexister och allehanda förövare själva. Det finns enligt uppgifter lika många kvinnliga pedofiler också, bara det att det finns ett större mörkertal av offer, då övergreppen utförs på ett annat sätt. Det ska man troligen hålla tyst om.

  Men detta är något jag även upplevt personligen upprepade gånger genom livet: att man aldrig kan vara ett offer för något alls som kille/man. Och att man inte har rätt att tala om utsatthet när man har penis, efter allt som män sägs ha gjort mot kvinnor genom tiderna. Vid grova och helt oprovocerade kränkningar och mobbning från tjejer, har andra kvinnor ställt sig helt bakom det och tyckt detta är någon ”revansch” på det manliga könet i sin helhet. Det är alltså jämställdhet när en elak tjej/kvinna ger sig på en snäll kille/man.

  I vuxen ålder har de värsta människorna jag träffat, som haft allra närmast till personangrepp, kränkningar, hån, mobbning och raseriutbrott varje gång något inte går deras väg och de inte direkt får allt de vill, varit av kvinnligt kön. Och varje gång jag bara antytt för någon av kvinnligt kön i någon debatt om feminism att allt handlar om individer och att allt annat ju bara är fördomar, har denna reagerat med ännu mer ilska och sen tagit avstånd från mig.

  Varför kan inte någon endast döma människor efter hur de är som person – någon enda gång? Hur man behandlar andra och om man är en bra eller dålig person rent moralmässigt.

  • bergersjo skriver:

   Det allra mest ironiska är att feminister gärna hävdar att orsaken till att män inte får vara offer bygger på samhällsnormer från Patriarkatet…

 2. Mr Snuggle skriver:

  Som tillägg ska man komma ihåg att de ENDA män i världen som inte är svin och skulle förtjäna att dö, är just den aktuella feministens pappa, bror, farbror och brorson. Och killkompis. Och systerson…Och den eller den kändisen, som ju är söt. Men ALLA andra killar och män i hela världen är svin! Och det ska man allt komma ihåg.

  Man ska även komma ihåg att feminism hör till PK-världen och vad man förväntas tycka är bra, hur förvriden och hatisk den än är eller har blivit. Annars kan alla möjliga epitet tillskrivas en. Och utstötthet tillkomma.

  Jag skulle vilja höra en politiker som, när den får frågan om den är för feminism, svarar att den är för JÄMSTÄLLDHET. Och emot alla sorters fördomar och hat. Det är vad jag själv skulle svara om jag fick frågan.

  • bergersjo skriver:

   Lite som när nazister tycker ALLA invandrare ska ut ur landet utom pizzabagaren i kvarteret…

   Jag har hört många politiker svara så, framförallt moderater. Exempelvis Sabuni, jämställdhetsminister i Reinfeldt-regeringen.

 3. Mr Snuggle skriver:

  En annan bra liknelse är också i Monty Pythons ”Life of Brian”, när John Cleeses karaktär säger till de andra vid bordet ”WHAT have the Romans EVER done for us!?!” Varpå de sen kommer på ena saken efter den andra, och han på slutet upprepar hela raden av fantastiska saker de gjort och sen frågar FÖRUTOM allt det…

  (”Brought pease?”, säger den sista då.”Oh, brought peace…SHUT UP!”, fräser Cleese.)

 4. Pingback: Nu är allting precis som det ska igen | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s