Journalisten på Aftonbladet

De senaste dagarna har det ju varit mycket prat i sociala och alternativa medier (oftast kallade ”hatsidor” i gammelmedia) om en känd skribent på Aftonbladet, sedan han blivit anklagad för en mängd sexövergrepp, bland annat våldtäkt på feministskribenten Cissi Wallin.

Trots det stora allmänintresset har gammelmedia valt att försöka tiga om detta, då skribenten ifråga är en duktig politiskt korrekt feminist som ofta brukar skriva hatdrapor om att män inte borde ha någon rösträtt och liknande.

Men i internetsamhället går det inte att tiga bort såna här saker. Det är väl kanske därför gammelmedia hatar alternativ media så oerhört mycket. Kanske är det egentligen det de menar med ordet ”hatsidor”? Att de själva hatar de alternativa nyhetskanalerna som ställer till det för dem och tvingar dem att anstränga sig mer i arbetslivet?

Nåväl. Eftersom det inte går att tiga har Sveriges Public Service slutligen valt att gå ut med en liten text. Trots att den anklagade skribenten är såväl ”vit” som medelålders och cis-man, håller SVT ändå inne med hans namn. Vill man veta vem han är får man söka på google. SVT håller även inne med namnen på kvinnorna som anklagar honom.

Lite märkligt ändå, nu mitt upp i ”me too”-floden och allting. Man hade ju kunnat vänta sig att media skulle känna nån sorts behov av botgöring nu med alla tramsiga inlägg som görs om att män- alla män- skulle ha nån sorts djävla ansvar.

Som män behandlas i debatten om sexövergrepp är det oerhört märkligt att vi överhuvudtaget vill engagera oss. Vi blir tillsagda att hålla käft och kliva tillbaka eftersom vi inte är kvinnor och vi placeras i grupp med sexuellt kriminella på grund av vårt kön. När somliga tar nån sorts ”manligt försök” att ställa upp för kvinnorna, kommer det snabbt ut på media att det är ”rasism och mörka intressen” och försök att använda kvinnorna som politiskt slagträ. Och det kan det mycket väl ha varit! Men fakta kvarstår: Det var män som tog ansvar, låt vara att det var våldsbejakande rasister. Och ansvaret besvarades av hashtaggen ”inte er kvinna”.

Så hur vill feministerna att vi män ska visa ansvar?

Jo, de vill ju att vi ödmjukt ska erkänna vilka äckliga kvinnohatande mansgrisar och våldtäktsmän vi allihopa är. Detta kan vi göra genom att skriva hashtaggen ”I have” på sociala medier.

Och där tror jag att den anklagade skribenten på Aftonbladet kan hjälpa feministerna. Oavsett om han är skyldig eller oskyldig till vad han anklagats för, går han säkert mer än gärna ut med den där hashtaggen och erkänner att han gjort… något. Han har ju ändå i många år suttit och skrivit om att män är äckliga svin, inte minst han själv. Det fortsätter han säkert gärna med! Erkänner sig som ett äckligt svin på grund av mansnormer och Patriarkatet. Det blir lösningen för honom.  

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Journalisten på Aftonbladet

 1. Mr Snuggle skriver:

  Ingen ska betraktas som skyldig tills det verkligen bevisats. Alla kan anklagas för vad som helst. Men det höjer ju alltid trovärdigheten mer ju fler det kommer från.

  Förvånar mig inte ett dugg om det i så fall rör sig om en känd feministskribent, eller annan man som just pratat om jämställdhet och kvinnors rätt. För tankarna till t.ex. den där Kapten Klänning-figuren inom polisen.

  Lura i världen och inte minst kvinnor att man ”står på deras sida” för att bli omtyckt, populär och få beröm för att man inte är ett svin själv i alla fall och samtidigt skratta för sig själv för att man lurat alla. Eller alternativt vara sjuk så att man inte tror man kan göra något fel alls själv, vad man än gör.

  • bergersjo skriver:

   Det har du absolut rätt i och jag hoppas att det syns i min text också att jag inte dömt honom som skyldig utan som anklagad. Om han är skyldig eller inte har jag ingen som helst aning om, men jag är övertygad om att ifall han inte blivit anklagad skulle han kommit ut med en krönika där han skrivit ”I have” och rabblat upp en lång historia om att han varit en sån mansgris för han har ju minsann skrattat åt sexistiska skämt och blablabla… Och nu har han ju chansen. Men nu kommer han knappast skriva det, och det är min poäng.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Där har du nog helt rätt.

  Största problemet med världen är att alla tror att samma regler aldrig gäller de själva. Tror knappt jag mött en människa som varit bättre. Är så oändligt trött på allas självrättfärdighet inför allting och brist på all ödmjukhet och självkritik…

  Det bästa vore bara om folk alltid stöttade och tog parti för offren/de utsatta och tog avstånd från alla som på något vis kränker andra, oavsett vilka det är. Istället för att ta avstånd från offren, som det alltför ofta är. Sen är ju folk aldrig offer eller motsatsen per defination heller. Även om man är det ena i en situation, kan man varit det andra i flera andra genom livet. Därför försöker jag också alltid ha ett öppet sinne tills jag sett alla fakta, vad det än rör sig om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s