Patriarkala övergrepp

Med användning av ”me too”-kampanjen de senaste dagarna har ju de riktigt manshatande könsseparatisterna bland feministerna arbetat för fullt för att visa upp kvinnor som offer och män som förövare.

En av Sveriges största självhatare Svante Tidholm (grundaren för manshatargruppen ”Fatta man”) vars syn på män är att allihop är uppfostrade till våldtäktsmän, menar att ”män ska lyssna” och hålla tyst för att inte dra uppmärksamheten från kvinnorna. Inga nyheter där precis.

Sohrab Fadai är av en annan åsikt: Han tycker att män är pinsamt tysta. Men inte för att han anser att även män som drabbats av övergrepp borde få höras i debatten: Nej, han tycker män borde tala ut om ”en problematisk mansroll”. Även här placeras alltså män som gruppförövare enligt feminismens världssyn.

Oavsett åsikterna om hur män bör sköta sig kring själva ”me too”-kampanjen, är man tämligen enig i media om att det alltid är män som är förövare och kvinnor som är offer. Tämligen.

Och man vill ju så gärna bevisa att alla djävla män är hårdnackade sexualförbrytare. Och det gör man lättast genom att inte bara räkna riktiga sexövergrepp som kränkningar- nej minsann- tillochmed ”sexistiska skämt” är oerhört kränkande.

Har du någon gång hört en kompis säga ”That´s what she said!” utan att genast höja på pekfingret och påpeka att det där var minsann inte okej och det är minsann steg nummer ett mot våldtäkt?

Jadu isåfall är det bara att lägga upp den där texten ”I have” på alla dina sociala medier, din djävla slemgubbe. Mansgris! Äckel!

Men. Det är allt här som manshatarna skjuter sig själva ordentligt i foten.

Om de tycker det är så oerhört viktigt att det bara ska vara kränkningar mot kvinnor, då får de nog hålla sig till klämmande på bröst och dragande i flätor. Alla skolflickor har väl flätor nån djävla gång och då är där säkert nån förälskad eller allmänt dum pojk som ska dit och rycka. Pojkar har inte flätor- utom kanske en och annan rasifierad stackare som bär rastafari, men eftersom han är mångkulturell så gör det inte så mycket om han går ut i sociala medier som ett offer.

Samma sak med bröst- vad gäller pojkar är det bara riktigt tjocka som har sådana, och att de blir klämda på lär nog vara nästan lika ovanligt som det är vanligt att flickors blir det.

Japp. Bröst och flätor- där har vi det. Kränkningar som män och pojkar helt enkelt inte kan hijacka.

Att börja plocka upp ”sexistiska skämt” är faktiskt en djävligt dålig idé om man vill peka på ”den problematiska mansnormen” och utsatta kvinnor.

För… På 1800-talet kanske kvinnor satt och broderade och pratade om blommor. De kanske var pryda och blyga och generade över att de som mest drömde om att hålla sin gentleman till fästman i handen på söndagspromenaden.

Eller också inte va? De kanske var lika perversa som nuförtiden?

För nuförtiden sitter kvinnor och dricker öl och vodka och röker och debatterar om storleken på sina pojkvänners könsorgan. De skrattar rått och drar minst lika ”sexistiska skämt” som män gör. De är som kvinnorna i ”Sex and the City” och ”Girls”, och det är vanligtvis ingenting som feminister skäms över- tvärtom ser man dem som ”starka” och ”kaxiga” och att de ”vågar ta för sig” och att de ”bejakar sin sexualitet”.

Och gärna för min del- men måla då inte upp dessa egenskaper som sexistiska och kränkande. Nog för att jag håller med om att de av och till är det- men det blir ett bekymmer om kvinnor ska vara offer och män förövare. Håll er till bröst och flätor isåfall. 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Patriarkala övergrepp

 1. Mr Snuggle skriver:

  Huvudet på spiken i sista stycket. Det ses som jämställdhet när kvinnor beter sig precis som de allra svinigaste av män som de hatar utöver allt. Och de både uppmuntrar till och berömmer det. Även om det görs mot snälla män som aldrig skulle kränka någon – blir ändå en ”revansch”
  (hämnd) på hela könet. De tar aldrig avstånd från något dåligt alls som görs av kvinnor och det är där det läskiga ligger.

  Man får även komma ihåg att absolut inte hålla upp dörren om det kommer en kvinna bakom en – där har du också begått en sexistisk handling! Så nästa gång du ska in i en byggnad och du märker att någon kommer bakom dig och känner för att vara artig, försäkra dig då först om att det är en person av samma kön först för att undvika denna svinighet. 😉

  (Sen finns det självklart massor av andra kvinnor som skulle tycka du var ett svin som INTE höll upp dörren, men saksamma…Det är man ju i vilket fall som helst.)

 2. Mr Snuggle skriver:

  Man måste även se perspektiv på saker, anser jag. Sexistiska kommentarer/skämt är ofta opassande och tafsande fult och tyder på en dålig uppfostran och respekt. Men kan aldrig jämföras med våldtäkt eller övergrepp av den graden eller någonsin sättas i samma kategori. Det är att förringa det.

  Så en person/kvinna som fallit offer för ett sexistiskt skämt och en som blivit gruppvåldtagen i flera timmar har egentligen inget alls gemensamt. Frågan är då vad begreppet metoo egentligen innefattar? All typ av sexuella kränkningar? Och i så fall bara mot kvinnor?

 3. Mr Snuggle skriver:

  Varför blir jag inte förvånad…

 4. Mr Snuggle skriver:

  Något annat jag anser är även att de som har eller säger sig ha blivit utsatta för sexuella trakasserier av TV-profilerna det pratas om överallt i media nu, borde ha anmält/talat om det där och då. Inte komma dragandes med det flera år senare bara för någon annan berättat sin historia. Det känns mest bara som en chans att hämnas långt i efterhand, när det redan kommit på tal av någon annan som i så fall var modigare…

  • bergersjo skriver:

   Tja. Det kan alltid finnas orsaker till att man inte säger något i tid. Jag vet inget om dessa personer eller vad de drabbats av eller varför de varit tysta tills nu, så jag dömer dem inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s