Inte alla män, Linnéa Claeson!

Alla sorters övergrepp och trakasserier är vidriga, och om sexualitet på något sätt ingår i detta blir det ofta ännu vidrigare. Som offer känner man sig så svag, så tillintetgjord. Ja, tro mig. Jag vet vad jag skriver om.

Den här ”metoo”-kampanjen hade kunnat bli något riktigt bra. Det finns ett behov av den.

Hur det blivit utomlands vet jag inte- men hur det blivit i Sverige har framkommit med all önskvärd tydlighet.

Visst, några skurkar ur mediavärlden har åkt dit. Mycket bra! Tummen upp för det. Kanske är det ännu fler skurkar som åkt dit eller som kommer göra det, vad vet jag.

Men: Den där kampanjen blev snabbt hijackad av manshatarfeministerna. Eller? Kanske var det deras kampanj redan från början? Inte vet jag. Vad jag vet är att den är det nu.

Jag vet att det redan från början legat ett hånfullt hat mot män som drabbats och som viljat delta i kampanjen och berätta om sina historier. Lite märkligare är det dock att feministerna är väldigt könsnormativa med ”metoo”- jag har ännu inte sett en enda artikel om trakasserade transpersoner. Bara kvinnor, kvinnor, kvinnor hela tiden.

För endast kvinnor är intressanta… Men tja, det där med transpersoner kommer säkert att förändras. Deras röster kommer nog att höras snart nog.

Men inte mäns- män här i Sverige är bara intressanta som självrannsakande skitstövlar som erkänner sig vara sexistiska våldtäktsmän framodlade av den svenska kulturen.

Idrottsprofilen (eller feministprofilen, jag är osäker på vad hon själv betraktar sig som) Linnéa Claeson har skrivit en krönika enligt vanligt feministiskt manér i Aftonbladet, där hon påstår att ”metoo”-kampanjen inneburit att ”inte alla män-debatten” dött för alltid.

”Inte alla män-debatten” handlar alltså om den sak som irriterar feminister kanske mest av allt- att somliga män vägrar att placeras i samma grupp som skitstövlar och kriminella enbart på grund av sitt kön, och att dessa män därför envisas med att påpeka detta obestridliga faktum att inte alla män är skurkar. Faktiskt inte ens majoriteten.

Tillochmed Kriminologprofessor Leif G.W. Persson påpekade i ”Veckans Brott” i SVT att ”de karlar som håller på med sånt här inte är en majoritet”. Det var något av en överraskning med tanke på att SVT dagen innan tog in en av landets helt klart största manshatare Natashja ”Lady Dahmer” Blomberg i Aktuellt för att hålla låda.

Så nej, Claeson, så länge det finns män som inte vill självspäka sig och betrakta sig själva som skitstövlar på grund av sitt kön, så kan du räkna med att den där ”inte alla män-debatten” kommer att leva gott. Lita på det!

Och precis som det inte är en majoritet av oss män som är skitstövlar och kriminella, så är det inte heller någon majoritet av oss män som är feministiska självhatare. Och det kommer det knappast att bli heller.

Claeson har några ”tips” (nåja) om hur män ska engagera sig och ta ställning. Varför hon bara vill tipsa just män och inga andra berättar hon inte, men det är ju självklart: Hon är feminist och starkt sexistisk.

Hur som helst, hennes tips går såhär:

Börja med dig själv och rannsaka dig själv och den sexism du gett upphov till.”

Kasta inte sten i glashus Claeson! Du kan gott rannsaka dig själv och den sexism du givit upphov till genom din feminism.

Säg ifrån när män uppvisar sexism.”

Ja, där har vi ett bra exempel på din sexism Claeson. Varför ska vi bara säga ifrån när män uppvisar sexism? Jo, i din feministiska värld är det förstås bara män som kan vara sexistiska, på grund av könsmaktordning inom Patriarkatet? Hmmmm? Med andra ord: feminismen är sexistisk. Här agerar jag och säger ifrån mot sexism. Bra, va?

Uppfostra din son och vifta inte bort hans oacceptabla beteenden med ”det är så pojkar är”.”

Nu har jag inte någon son och inte heller någon dotter, men om jag hade haft ett barn skulle jag absolut uppfostrat det- oavsett vilket kön barnet haft.

Kalla dig feminist för att visa att du anser att kvinnor och män är lika mycket värda.”

Njaaa. Det är nog en djävligt dålig idé va? Med tanke på att exempelvis du själv kallar dig feminist menar jag. Då fungerar det ju inte så bra att göra det för att visa att jag anser något som exempelvis inte du anser? Eller hur?

Om jag vill visa att jag anser att jag tror på ”patriarkatet”, ”könsmaktordningen” och en massa annat blaha-blaha och att jag sannolikt är en helkokt manshatande sexistisk självhatande idiot, visst. vore det en bra plan att kalla mig feminist. Men nu kallar jag istället dig feminist.

Visar att jag anser att kvinnor och män är lika mycket värda- det gör jag främst genom min behandling av mina medmänniskor. Att jag behandlar alla lika oavsett kön.

Bli medlem i någon förening exempelvis MÄN för Jämställdhet.”

Det där var nog ett dåligt exempel på en lämplig förening med tanke på att ”MÄN för Jämställdhet” är en feministisk manshatande grupp med personer som Svante Tidholm som suttit i TV och rabblat upp vansinnigheter som att ”alla män uppfostras till att bli våldtäktsmän”. Såna galningar vill jag inte ha något att göra med.

Dock är jag rätt säker på att det är precis den typen av föreningar du tycker är lämpliga. Du och Svante Tidholm lever i precis samma feministbubbla och har exakt samma åsikt om män.

Skärp dig, Claeson. Dumpa den här idiotiska sexistiska feminismen nu och börja bry dig om alla dina medmänniskor lika mycket oavsett kön. Varför skrev du egentligen den här tramsiga krönikan? Varför skrev du inte istället en skarp krönika om dina ”medarbetare” på Aftonbladet som idag är anklagade för våldtäkt men som Aftonbladet väljer att hålla bakom ryggen?

Och du? Tänk nu på att inte alla män är sexualförbrytare. Faktiskt inte ens majoriteten. Jag tycker du ska börja påpeka det för dina feministiska vänner- för att behandla män och kvinnor som om du anser att de är lika mycket värda. Då kan det inte sägas tillräckligt ofta.

Är du med?

Ett, två, tre… INTE ALLA MÄN.

  

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Inte alla män, Linnéa Claeson!

 1. Mr Snuggle skriver:

  Som vanligt en bra och intelligent artikel, men talas nog tyvärr för döva öron igen med vilka/vem den riktas till.

  Jag närmar mig 40 och har under mitt liv inte sextrakasserat en enda tjej/kvinna. Eller någonsin medvetet kränkt någon annan. Ofta varit för blyg för att ens prata med folk jag inte känner i ren allmänhet. Blev uppfostrad till att alla är lika mycket värda och att alltid behandla andra som jag själv vill bli behandlad och har verkligen alltid gjort det också. Och då hela mitt liv varit fullt av människors kränkningar och mobbning både hela skoltiden och även efteråt, så vet jag också verkligen vad jag pratar om. Att känna sig svag, ensam, utsatt, sviken…Majoriteten som alltid väljer att se åt andra hållet då det är lättare. Alla som sviker. Men gör man vissa människors ondska och njutning av att alltid ha någon annan att ta ned och kränka för att på så vis känna sig tuffare och starkare själva – vilket det till största delen handlar om för alla som är så – till en könsfråga, så kan man lika gärna ha fördomar mot vilken annan grupp som helst på en gång. Det är inget bättre alls. Jag har mött precis lika många helt ogrundat elaka kvinnliga personer som manliga, Svenskar som invandrare, unga som gamla, fattiga som rika…Tyvärr talar man för döva öron varje gång man försöker påvisa det. Och det är läskigt. Än värre att media och PK-världen lyfter fram och sympatiserar med det.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Bara vänd på allt igen, att tjejer/kvinnor beter sig som de allra värsta exemplaren av män gentemot snälla män som aldrig skulle göra något likadant själva, så får man jämställdhet och ”revanch” i deras ögon. ”Män har varit svin i alla tider och behandlat kvinnor som skit, så de kan gott få igen!” Har mött kvinnor på höga positioner som försvarat grov vuxenmobbning med detta. Och i skolåldern hade lärare och vuxna alltid lättare att tro en tjej när hon ljög om sin skuld för att hon var så söt. Eller just p.g.a. sitt kön. En makt de var medvetna om och även använde. Illvilja finns i så många. Jag önskar bara att folk kunde ta avstånd från alla som var så, oavsett vem. Vilket mycket sällan gjorts.

 3. Bamse skriver:

  ..INTE ALLA MÄN! missade tajmingen där lite, men det är väl tanken som räknas 😉

  Du summerar det verkligt bra tycker jag. Radikalfeminister som kör minsta gemensamma nämnare (vilken nämnare som helst är väl närmare sanningen) för vem som ska få en släng av sleven står en verkligen upp i halsen vid det här laget.

  De vänder verkligen på varje sten för att kunna beskylla varenda litet (mans)kryp de bara kan hitta. Är du man har du definitivt gjort något nån gång, eller så har du låtit bli att göra något – skyldig är du i alla fall.

  Förslag på drakoniska åtgärder lär inte vänta på sig.

  På andra sidan Atlanten är det ju populärt bland PK-folk att snacka om ”unconscious bias” nuförtiden. Redan att du tänker ”fel” utan att själv veta om det är ett brott i ögonen på dessa människor.

  Jag hoppas innerligt att jag har fel, men i mitt tycke är det förmodligen i den riktningen de som kidnappade meetoo önskar att utvecklingen ska gå. Döm folk rakt av på olika grupptillhörighet och anse att folk är skyldiga tills de bevisat sin oskuld (genom att konvertera till den rätta tron).

  I väntan på att de ska äta upp sig själva, eller ännu hellre att det blir en renässans för sunt förnuft, tror jag vi gör bäst i att göra som knugen och bara vända blad.

  • bergersjo skriver:

   Hm, jag kände faktiskt inte till uttrycket ”unconscious bias”, men ja, det är säkert ditåt den svenska PK-andan drar sig.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Extrema grupperingar och personer har ju alltid funnits. Det är när media ger de sånt utrymme och inte ser de för vad de är som det blir farligt.

 5. Mr Snuggle skriver:

  Var med om en kränkning igen så sent som för två dagar sen om att jag skulle vara potentiellt farlig enbart p.g.a. mitt kön. Har känt mig på dåligt humör ända sen dess, men ingen skulle ju bry sig om det då jag både är rätt kön, hudfärg och ålder, etc för att ha rätt att kränka. Fan ta såna människor och deras jävla fördomar och människosyn, säger jag bara…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s