Diskriminering på Stockholm Filmfestival enligt gammal härlig feministisk modell

Igår kunde man se på Kulturnyheterna på SVT att Stockholm Filmfestival öppnar portarna för i år. Eftersom det rörde sig om statligt feministiska SVT var det en journalist på plats som frågade festivalchefen Git Scheynius vad just de skulle göra för att ”lyfta frågorna” om sexuella trakasserier i filmbranschen, med tanke på att det var ”i filmens värld” som den stora ”metoo”-rörelsen kickade igång.

Scheynius förklarade att sexuella trakasserier handlar om ”makt”. Och det får man väl hålla med om, den som kränker en annan människa tar på sätt och vis makt över vederbörande.

Scheynius idé var att ”fördela makten jämnare”. Detta förklarade hon sedan stolt att de gör på Stockholm Filmfestival genom könsdiskriminering och privilegiering.

Kvinnliga filmskapare gjorde 10 procent av alla filmer sa hon, men ändå var 30 procent av de långfilmer festivalen ska visa gjorda av kvinnor. Således har en kvinnlig filmskapare betydligt större möjlighet än en manlig att få sin film visad.

Ännu större möjligheter har kvinnor att få priser på Stockholm Filmfestival: varannan filmskapare som ska få pris kommer att vara kvinna. Gammal fin feministisk könskvotering enligt sosse-modell.

Damerna först. Very Important Person.

Det här är ett gott exempel på vad feminism står för och vad den handlar om, och inte rör det sig om jämställdhet för fem öre. Det är inte precis ”allas lika värde” att ge mycket större möjligheter till vissa filmskapare på grund av deras kön. Att påstå att män skulle ha större möjligheter på grund av att många fler män gör filmer är ett oerhört superkorkat feltänk som bygger på att det är en större sannolikhet att en film är gjord av en man än av en kvinna.

Vad rör det den enskilde filmaren vad andra filmare har för kön? Får du inte din film visad står du väl inte och hurrar över att de som fick sina visade hade samma kön som du? Såvida du inte är feminist då. Isåfall är det mindre viktigt hur bra filmen är och mycket viktigare ifall filmskaparen är kvinna.

Feminister kategoriserar oss efter kön minst lika mycket som islamister och kanske är det därför de är så intresserade av att starta den där surrealistiska oheliga alliansen? Kvinnohatare och manshatare tillsammans mot människor som vill ha riktig jämställdhet… 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Diskriminering på Stockholm Filmfestival enligt gammal härlig feministisk modell

  1. Mr Snuggle skriver:

    Bra skrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s