1984 viskar: ”Jag är här”…

Nu har stackars Paolo Roberto ställt till det för sig igen i PK-Sverige. Det är ju inte första gången- i mars drog han ett skämt i sociala medier om att män faktiskt kan fokusera på två bröst på samma gång, och hela PK-maffian gick bananas.

De ökända sexuella övergriparna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson satte sig på höga hästar och styrde hela mediadrevet mot honom den gången- jag antar att de kanske kände sig lite kränkta eftersom båda två är för korkade för att lyckas fokusera på mer än ett bröst åt gången.

Hur som helst- även den här gången handlar det om att Roberto dragit ett oskyldigt skämt (Vad kallar man en sexuellt trakasserad robot? R2#metoo). Det tog såklart inte lång tid innan den vanliga kränkta tokvänstern började rasa. En sur kommentar som citerats i media ska ha varit: ”Jag tror inte att någon som har blivit utsatt tycker att den här sortens skämt är roliga”.

Men där tror du fel, förstår du! Personligen skrattade jag nämligen gott åt skämtet.

Men folk har olika sorters humor helt enkelt. Och självklart ska lättkränkta omogna småungar som inte har något vettigare för sig ha rätt att få rasa i sociala medier lite av och till. Även det hör ju till yttrandefriheten- precis som Robertos rätt att få skämta.

Och där kunde det ha stannat. Men nej- vi har hamnat i en mörkare, farligare, betydligt mindre demokratisk värld på sistone. Och jag skulle kunna äta upp Annie Lööfs djävla vänstersko om det inte är nätmobben #jagärhär som varit i farten och härjat igen.

Just det- större delen av deras aktivitet verkar vara att spamma Facebook med massor av anmälningar mot folk de vill få utsparkade. Och det har fungerat bra. Således är det tämligen säkert denna PK-GB-samling som sett till att få Robertos konto nedstängt.

Detta är ytterst allvarligt. Det är inte en samling mobbare som ska bestämma vad man ska ha för rättigheter. Yttrandefriheten- som visserligen naggas i kanten- ingår trots allt i vår grundlag. Den är i mitt tycke en av våra viktigaste lagar.

Därför är det på tiden att myndigheterna öppnar ögonen nu och ser vad #jagärhär faktiskt är för något och vad de pysslar med. Det är dags att sluta romantisera Sovjet.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till 1984 viskar: ”Jag är här”…

 1. Bamse skriver:

  Ha, ha, ha! Roberto är ju för sjutton BRA på det här med humor!

  Till tokvänstern:

 2. Kristian skriver:

  Precis så!

 3. Mr Snuggle skriver:

  Jag har mött Paolo Roberto en gång. Upplevde honom som en väldigt artig och trevlig kille.

  Tycker det får finnas gränser för hur lättstött man får vara i alla fall. ALLT är faktiskt inte kränkningar. Blir istället ett hån mot alla som verkligen blir utsatta för det. Och precis som du skriver här: Yttrandefriheten börjar alltmer hotas i detta land. På flera nivår. Och det är synnerligen allvarligt.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Fan, det är ju Alan från 2 1/2 män där ovan, inser jag nu! Jäklar, vad ung han var. 🙂

 5. Mr Snuggle skriver:

  Rättning: Han som spelar Alan.

 6. Mr Snuggle skriver:

  Måste varit typ 18 bast där. 🙂 Tror jag har sett den där filmen. Insåg aldrig att det var han då.

 7. Mr Snuggle skriver:

  Blev det ingen julkalender i år förresten, Sven? Eller kör du kanske för fullt på Youtube? 🙂 Var kul där ifjol i alla fall!

  • bergersjo skriver:

   Hehe. Tack! 🙂 Nä, om jag haft hundra tusen följeslagare och tjänat pengar på mina inlägg så… 😉 Men förra årets julkalender finns ju fortfarande kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s