Soraya Post betraktar den romska kulturen som tiggeri

Jag trillade nyligen in på en sida på SVT där Soraya Post från Feministiskt Initiativ, främst känd för att ha gift bort sin dotter som 16-åring, hävdar att tiggeriförbud är någon sorts ”antiziganism”. Detta publicerades den sjunde september i år.

Posts märkliga påstående lyfter fram en del andra unkna åsikter.

Rent logiskt ser hon uppenbarligen romer som mer eller mindre samma sak som tiggare. Hela den romska kulturen måste för henne innebära tiggeri. Enbart romer är tiggare och alla romer är tiggare.

För annars är ju inte tiggeriförbud ”antiziganism”. Annars är det snarare så att folk skiter fullständigt i om tiggare är romer eller ”vita kränkta heterosexuella medelålders cis-män” eller vad fan som helst.

Och isåfall är det ju inte tiggarnas grupptillhörighet som ogillas, utan vad de pysslar med. Tiggeriet.

I Sverige idag är det oväsentligt vilken grupp du känner dig tillhöra- sålänge du är en del av det svenska samhället och bidrar till det. Tiggarna bidrar inte till samhället utan parasiterar på det. Det beror inte på att de är romer- ifall de är romer. Jag skulle gissa att de flesta romer i Sverige idag lever och beter sig som övriga medborgare och absolut inte som utländska tiggare på gatan.

Därmed är tiggeriförbud således inte någon ”antiziganism”. Men det är klart, en människa som gifter bort sin dotter under myndig ålder håller sig såklart medvetet utanför det svenska samhället så för Post kanske de tankarna är svåra att förstå. Men i och med att hon är ledamot i Europaparlamentet är hon ju ändå själv inte någon tiggare (även om politiker visserligen är samhällsparasiter de också).

Alltså finns det bara två möjligheter: Antingen snackar hon bara skit helt medvetet, eller så handlar det om det vanliga problemet för feminister att inse vanlig enkel logik. Tyvärr gissar jag på det senare.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Soraya Post betraktar den romska kulturen som tiggeri

 1. Kristian skriver:

  Dessutom är den kulturen att hålla hjälplösa människor som slavar. Det är ganska väl organiserat, och de som sitter och fryser utanför ICA är inte de som sedan poserar på FB med stora sedelbuntar.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Skulle gärna se ett förbud mot det aktiva tiggeriet iaf. Det här med att de går igenom T-banan nästan varje resa här i huvudstaden och oftast fortsätter fast man sagt nej också…Och sätter sig mittemot vissa personer som redan sagt nej och ändå fortsätter hela resan. Speciellt kvinnor och äldre. Mot för de som bara sitter på gatan, det är ju på en annan nivå. Men väldigt sjukt och sorgligt det också, i den omfattning det blivit och att nästan varje mataffär har någon sittandes precis utanför sen rätt länge nu. Vilket troligen aldrig skulle tillåtas om tiggaren i fråga var av svensk härkomst.

  • bergersjo skriver:

   Enligt min åsikt kan man använda lagen om förargelseväckande beteende utan problem ifall man vill. De antastar förbipasserande, skräpar ner och sitter på gångbanan.

 3. Mr Snuggle skriver:

  I din hemstad verkar Drottningtorget vid centralstationen utgöra den största samlingsplatsen och även övernattningsplatsen för de nämnda? Uppehöll sig flera klungor där på dagtid och även under natten. De aktuella under mitt senaste besök var väldigt högljudda också och bråkade aggressivt och hotfullt med varann sinsemellan mellan själva tiggeriet…

  Måste ju vara en hemsk förnedring för de ändå, tänker jag. Borde väl finnas enklare jobb de kan få så de slipper att bara gå runt sådär…

 4. Mr Snuggle skriver:

  Tiggarna är ju ingenting mot för de kriminella ensamkommande iaf. Min egen farsa har vid två tillfällen haft problem med dem (rånförsök). Folks sympati är oftast helt missriktad också. Både med det och så mycket annat.

  Som någon sa: det fanns en tid när ensamkommande flyktingbarn verkligen var vad de kallades. De nuvarande är oftast varken ensamkommande, barn eller flyktingar.

 5. Mr Snuggle skriver:

  Nog mera stölder i deras fall, gissar jag. Inte knivattacker, rån, gruppvåldtäkter, etc, som blivit allt vanligare på senare år. Men samhällsklimatet kommer nog bara hårdna med tiden nu, det kommer inte gå tillbaka till hur det en gång var.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s