Hycklar-Henrik och andra svin

Ja, att Henrik ”pizza, Fanta och Netflix” Schyffert är en stor PK-hycklare är ju inte precis någon nyhet direkt. Men nu har han nog ändå gått lite överstyr med sin TV-serie ”Köttets Lustar”.

Jag menar att som mångmiljonär långt bortifrån alla nogo-zoner är det väldigt lätt att ”öppna sitt hjärta”, stoltsera över att tillhöra ”PK-eliten”, twittra rena dumheter om vad migration kostar och göra en korkad show vid namn ”var inte rädda”- och spela den precis efter terrorattacken i Stockholm.

Svårare är det- om man är en hycklare- att leva tillsammans med två svin ett tag och sedan slakta dessa. Det var vad ”Köttets Lustar” gick ut på. Poängen med programmet. Skulle han klara det? Eller skulle han bli vegan för resten av livet, som han lovat sin son?

Gääääääsp.

Jag visste vad som skulle hända. Självklart såg jag inte på Schyfferts TV-serie- förutom att jag klickade in precis i slutet på sista avsnittet, för att nicka självbelåtet åt att jag haft rätt:

Nej, Schyffert klarade inte av att slakta sina grisar. Och nej, han klarade heller inte av att sluta äta kött, trots att han lovat sin son att göra det om han inte var man nog att slakta grisarna. Precis som jag visste redan från början.

Och ja. Grisarna blev såklart slaktade ändå, bara av någon annan.

Jag är inte någon vegan. Absolut inte. Jag älskar kött, även om jag hatar köttindustrin. Men en åsikt tror jag att jag delar med många veganer: Om man inte klarar av att slakta själv utan måste sitta och gråta för att därefter smaska i sig köttet- då förtjänar man fan inte att äta kött.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hycklar-Henrik och andra svin

  1. SasjaL skriver:

    Så Schyffert har avyttrat grisarna? Omärkta grisar (även minigrisar) är enligt lag otillåtet att sälja/avyttra och berörda grisar som införskaffades till ‘experimentet’ var omärkta, vilket tydligt kan ses på de foton som publicerats. Slakt hemma är heller inte legalt, så han klarade sig då i det avseendet. Grisarna får heller inte slaktas utan att först vara registrerade.

  2. Senior skriver:

    Ja, hycklar-Henrik gör allt i sin makt för att tappa all form av trovärdighet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s