Zara Larsson och Alexander Bard

Okej, så för några dagar sedan råkade jag av en händelse läsa att Zara Larsson tycker Alexander Bard är en idiot. Eller kanske snarare att han är dum och har noll hjärnceller.

Jag borde väl egentligen inte blivit förvånad: Han är ju ändå en ”vit”, medelålders (eller nåja… Kanske snarare gammal) cis-man. Bara hans sexuella läggning som är ”fel”, i övrigt är han absolut en sådan person som hon hatar.

Men grejen är den att jag också tycker att han är en idiot. Jag har väl aldrig känt någon superstark respekt för honom, men nu när han backat upp våldtäktsanklagade feministen Fredrik Virtanen har han absolut visat sig vara totalt kockobäng.

Så jag blev positivt förvånad och tänkte:

”Vad fan? Är det sant? Tycker Zara Larsson och jag samma sak? Det kan väl ändå inte vara sant?”

Så läste jag igenom historien och kom fram till varför hon uttryckt sig sådär om Bard.

Han har alltså twittrat om hennes beteende, som han kallar ”Zara Larsson-syndromet”. Att hon är en känd bitch som hatar män, fast det är män som skriver och producerar hennes skivor, organiserar och promotar hennes turnéer, registrerar hennes musikvideos, bygger mikrofoner och sociala plattformer… från vilka hon hatar män.

Haha. Ja, men allvarligt? Bard har ju för fan helt rätt!

Så… Hur ska jag reagera egentligen? Jag blir glad över att Larsson hävdar att Bard är dum, eftersom jag tycker han är dum. Men just i det här fallet har Bard helt rätt- och det vet Zara Larsson också. Hon kan inte kläcka ur sig ett enda argument om att han har fel.

Det enda hon kan göra är säga:

”Ööööööh han är så dum. Han har noll hjärnceller.”

Ja, må så vara. Men det ändrar inte det faktum att han har rätt.

Nu ska jag dock säga att Larsson även hävdar att hon tröttnat på att lägga energi på att bråka och att hon tidigare kunde vakna mitt i natten och känna ångest över att svara på elaka kommentarer. Eftersom jag själv har samma erfarenheter förstår jag absolut, och välkomnar Larsson för att ha mognat lite. Jag antar att detta är orsaken till att jag inte sett henne kräka ur sig hat på ett tag nu.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Zara Larsson och Alexander Bard

 1. myrtsblog skriver:

  ”Eftersom jag själv har samma erfarenheter förstår jag absolut, och välkomnar Larsson för att ha mognat lite. Jag antar att detta är orsaken till att jag inte sett henne kräka ur sig hat på ett tag nu.”

  Antingen det eller så kretsar det kring hennes karriärdrivande i USA. Hennes attityd går inte direkt hem där på samma sätt den gör här, och även här blir det allt mindre populärt att vara rasist & sexist åt ”rätt” håll. Kan vara att hon helt enkelt ändrat bana för att det börjat vända mera, t.ex på råd av manager.

  Men sen ska man väl inte vara för negativ, hon kan absolut ha börjat mogna, om än lite sent.

 2. Senior skriver:

  ”Men grejen är den att jag också tycker att han är en idiot. Jag har väl aldrig känt någon superstark respekt för honom, men nu när han backat upp våldtäktsanklagade feministen Fredrik Virtanen har han absolut visat sig vara totalt kockobäng.”

  Detta var även min första tanke, och jag tycker fortfarande Virtanen är ett svin. Men Bard har läst förundersökningsprotokollet, och det verkar faktiskt som om Virtanen råkat ut för nästan samma sak som Assange. Hon verkar ha blivit övertalad i efterhand av en kompis att det var en våldtäkt.

  Virtanen är ett svin, och jag hatar att behöva säga det, men i just detta fall verkar han vara oskyldig till våldtäkt, det är (ännu vad jag vet, är lite osäker gällande ”hets mot folkgrupp”) inte olagligt att vara ett svin och ”fiska i grumliga vatten” gällande åsikter vare sig det omfattar invandrare eller kvinnor.

  • bergersjo skriver:

   Det handlar ju inte bara om en våldtäkt utan flera, mot flera olika offer. Men visst, jag var inte där, jag säger inte att jag vet. Det är därför jag beskriver honom som ”våldtäktsanklagad” och inte ”våldtäktsman”.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Det går ju faktiskt att styra ganska mycket över det där själv ändå, om hur mycket elaka kommentarer man får på olika sociala plattformar. Man behöver ju inte säga allt man tycker och tänker rakt ut så fort det ploppar upp i tankarna och vädra alla sina åsikter öppet. Sånt har man ju familj och vänner för. Sen finns ju alltid Internettrollen ändå, men inte i sån stor utsträckning och det kan man ju inte rå för.

  Zara L har ju uppenbart valt att vara en väldigt kontroversiell person, även om jag inte ens orkat sätta mig in i människan själv eller läsa vad hon skriver. Pekar man ut olika grupper eller ett helt kön som problemet med allt i världen, får man nog räkna med reaktioner också. Det är ju väldigt naivt att tro något annat.

  Men God Jul på dig i alla fall, Sven! 🙂 Även om det inte blev någon julkalender i år, vilket jag självklart är djupt besviken på. 😉

  • bergersjo skriver:

   På internet kommer det mycket elaka kommentarer om man är väldigt aktiv. Men den stora skillnaden mellan exempelvis mig själv och Zara Larsson under de tider vi förlorade en massa energi och kände ångest av den skiten, var att jag deltog seriöst i en massa debatter, där jag behandlade övriga debattörer som de behandlade mig, medan Larsson var en politiskt korrekt hatare som bara vräkte ur sig en massa feministiskt manshat hela tiden.

   God jul själv! Vill du se julkalendern finns den kvar på youtube. 😉

 4. Mr Snuggle skriver:

  Största problemet är att folk aldrig tar avstånd ifrån såna människor. Ifrån alla som kränker, hatar och spyr ut sina fördomar. Det är istället de som har mest stöd och vänner, oavsett vad de säger och gör.

  Vad som finns inuti en människa och hur dess själ ser ut borde alltid vara det enda viktiga. Så länge folk värderar efter annat har de inte lärt sig någonting.

  • Senior skriver:

   Precis.
   Jag tror på något vis att den Svenska konflikträdslan ligger bakom, tillsammans med en tilltro till auktoriteter.

   Bete dig som ett svin, aggressivt, eller passivt aggressiv.
   Du kommer att se hur folk nästan kryper på knä runt dig och fjäskar som bara den.

   Folk som sköter sig och är snälla däremot, de blir ifrågasatta och får istället skäll den enda gången i sitt liv de opponerar sig mot något.

   Elaka Elvis i släkten är den som kommer att bli ödmjukt tillfrågad när han har tid och möjlighet att närvara på släktträffen, och därmed styra när hela tillställningen skall ske. Oavsett om det är något viktigt, eller en skitsak som kolliderar med hans deltagande.

   Snälla Sören däremot kommer att få skäll istället när han tackar nej till Elaka Pelles bestämda tid för träffen, ”Skärp dig nu, träffen är ju bara en gång om året, kom igen nu!”
   -Detta oavsett vilka orsaker han har för att inte kunna komma.

   Människan är bra lustig ibland. Det verkar som om många människor längtar efter, och vill bli styrda av auktoritära människor eller regimer…

   • Mr Snuggle skriver:

    Precis mina erfarenheter som du beskrivit här ovan! Och då jag hatar konflikter och all sorts drama, har jag istället valt att dra mig undan från folk allt mer. Eftersom folk aldrig ger vad de får eller behandlar andra som de själva vill bli behandlade. Tror det kan ha varit annorlunda förr, däremot. Folk verkar ha haft en helt annan artighet och respekt för varann då.

    Det enda sätt man kunde fått mer ”respekt” och undvikit alla påhopp, elakheter, hån, mobbning och kränkningar av alla de slag, både i skolåldern och senare, skulle varit att visa sig mera aggressiv. Då det alltid funnits folk som kopplat ihop snällhet med svaghet. Attackera de snälla för att känna sig tuffare själv och visa respekt för de starka/elaka eftersom det ju annars kan bli konsekvenser…Vilket det ju aldrig kan med de snälla (= svaga). Liksom i djurvärlden. Ingen skillnad alls.

 5. Mr Snuggle skriver:

  De flesta tycks även fungera som så att de alltid måste ha någon annan under sig. Kränker någon dem, tar de ut det på någon annan som själv aldrig har gjort dem något. Så de slipper känna sig allra underst. Och fortsätter sen ta skit från sin egen plågoande istället med ett leende utan att någonsin stå upp för sig. Det eviga ekorrhjulet och meningslösa hierarkin i allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s