Lars Ohly lämnar kommunisterna

Den gamle kommunisträven Lars Ohly, kanske främst känd för att ha gråtit när Berlinmuren revs och sedermera ljugit om både det ena och det andra, har nu lämnat Vänsterpartiet.

Han är inte den första före detta partiledaren i det där partiet som tar det beslutet, och antagligen heller inte den sista. Kanske blir han nu istället medlem i Feministiskt Initiativs partistyrelse?

Men nä, troligen inte, med tanke på att orsaken till att han lämnar partiet är efterdyningarna av hans omnämnande (och polisanmälningen av honom) i metoo-kampanjen. Efterdyningarna handlar alltså om att Vänsterpartiet portar honom från sina kongresser.

Okej, så ett av de mest feministiska partierna i Sverige vill inte släppa in en karl av det slaget på sina arrangemang. Är det så märkligt egentligen?

Ohly själv tycker det är fel, eftersom det inte gjorts någon utredning kring vad han anklagats för. Och det skulle han ju kunna haft en poäng i- om det inte varit så att han själv menat att det inte varit hans sak som man att gå i svaromål, utan istället lyssna, dra lärdom, be om ursäkt och ångra sig djupt.

Vad fan? Det är ju han som är anklagad! Självklart har han all djävla rätt att gå i svaromål! Och speciellt som han påstår att han inte begått övergrepp, inte är skyldig till sexuella trakasserier och inte gjort något olagligt. Trots detta har han alltså ödmjukt lallat om att han som man ska lyssna, dra lärdom, ångra sig djupt och be om ursäkt.

Nu vet jag inte vad han faktiskt är anklagad för och naturligtvis heller inte vad han har gjort. Men jag vet att det finns två varianter som kan vara sanningen i den här historien:

Antingen har han faktiskt inte trakasserat någon och isåfall är det bara dumheter att han skulle lyssna, dra lärdom, ångra sig djupt och be om ursäkt. Men ändå har han gjort det, och isåfall har han gjort det för att vara Bror Duktig som manlig feminist. Vanligtvis älskar feminister män som går ut med att de är skitstövlar.

Under metoo-kampanjen har det dock inte riktigt fungerat på det sättet- där har det istället varit lynchstämning. Alla Bror Duktig-feministmän som erkänt sig för något de inte gjort, och istället för de vanliga applåderna fått polisanmälningar och förstörda karriärer har helt enkelt skjutit sig i foten.

Om det är vad som hänt Ohly, så är det inget annat än karma.

Den andra varianten i historien är att han har trakasserat någon. Om det är vad som hänt så är det karma det också.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lars Ohly lämnar kommunisterna

 1. Mr Snuggle skriver:

  Karma finns nog inte över huvud taget. Det brukar alltid gå som allra bäst för de värsta personerna. Åtminstone vad jag själv sett. Men fallet med Ohly kan jag inte uttala mig om, då jag inte är insatt. Kan vara skyldig, men kan vara lögn också.

  • bergersjo skriver:

   Jag tror inte heller på karma, men i Ohlys fall är det ändå samma sak så då kan man kalla det karma. 😉
   Och som jag beskrev, så spelar det ingen roll om han är skyldig eller inte, för han förtjänar det ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s