Att svartmåla Sverige

En och annan politiker börjar sakta öppna ögonen och vakna till liv här i landet. De allra vettigaste påpekar för de övriga att det kanske är dags att ta itu med ett och annat sålänge tiden finns, men de tröttaste politikerna vill hellre sova lite till och vill absolut inte höra något sådant!

En av de sömnigaste- eller kanske bara vansinnigaste- av dessa är Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin. Denna tomte klagar över att vissa andra politiker svartmålar Sverige, som hon uttrycker saken.

Jo tjena! Där kan man snacka om att skuldbelägga barnet som påpekar att kejsaren är naken. Den här grejen med att bli förbannad på varenda stackare som säger sanningen om vad som försiggår i Sverige… Alla dessa idioter som bara vill fortsätta blunda.

Att våldtäktsanmälningarna ökade med 29 procent förra året i Stockholm, att det skedde över 300 skjutningar med över 40 mord i Sverige- det är sanning. Det är fakta. Och det är det som leder till otrygghet- inte att en och annan vettig människa påpekar vad som sker.

Att säga sanningen är inte någon svartmålning, Lövin! Vill du få medborgarna att känna sig trygga? Istället för att låtsas som inget och försöka få alla att leka tre apor (håll käft, blunda och lyssna inte), försök arbeta mot problemet!

Lövin sitter i SVT:s Agenda och skryter med sin regering som är så duktig eftersom bland annat ”ekonomin är urstark”. Ja, men vad bra Lövin! Då gissar jag att du också gör tummen upp för President Trump? Ekonomin i USA är ju också urstark…

Det talas även i Agenda om debatten kring att sätta in svensk militär i Sverige där den skulle göra nytta. Den tanken är ju något som framförallt sossar och vänstertomtar ännu idag håller på och får hjärtattacker av på grund av skotten i Ådalen för snart 90 år sedan.

Militären ska inte användas mot landets egen befolkning, säger man upprört. Istället skickas vår militär utomlands och används mot andra länders befolkning, samtidigt som vi har för få poliser här.

Åkesson vill använda militären mot den organiserade brottsligheten. Visst, det är väl bra. Men varför stoppa där? Vi har för få poliser samtidigt som vi har en försvarsmakt. Jag ser det som en djävla självklarhet att försvaret används så mycket som möjligt till sådant som är nyttigt och bra för det svenska samhället.

Det finns ingen vits att försvaret bara ska hålla på och träna hela tiden i väntan på ett eventuellt krig, eller för den delen åker utomlands till andra länders konflikter. Det läggs mycket pengar på försvaret, och mer kommer det att bli- och mer behövs. Men försvaret kan vara en mycket god investering genom att samarbeta så mycket det bara går med polisen.

Att en olycka för nästan 90 år sedan fortfarande används till att stoppa detta är vansinne.

En intressant sak med TV-programmet Agenda där Lövin satt och gjorde bort sig, var reportaget från den belgiska staden Mechelen, där man på olika sätt fått goda resultat i brytandet av segregationen.

Samtidigt som reportaget visades satt den socialdemokratiska samordningsministern Ibrahim Baylan och nickade och höll med i studion. Ja, men se, det går att bryta segregationen, vad bra. Var det inte precis vad han som sosse hela tiden vetat om?

Nej, uppenbarligen inte, eftersom han som sosse bekämpar detta brytande så hårt han bara kan. I reportaget berättar Mechelens borgmästare bland annat att staden använder federala kavalleriet. Detta är inte vanliga ridande poliser, utan militärer. Oups. Kanske är Mechelens goda resultat inget vår rödgröna regering är så intresserad av trots allt…

Nej, ner med huvudet i sanden istället och kalla no-go-zoner för bullshit, och Rinkeby för en fin stadsdel där det sprudlar av livskraft och energi…

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Att svartmåla Sverige

 1. Mr Snuggle skriver:

  Kom nyligen på att det är valår igen…Tiden går allt snabbare ju äldre man blir. Jag står väldigt kluven inför mitt val nu, men kommer självklart rösta.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Tar ju ut en röst från något motsatsparti vars värderingar man hatar iaf. Tänker på det gamla citatet ”Det enda som behövs för att ondskan ska segra är att de goda inte gör någonting.”

  • bergersjo skriver:

   Jag tänker att det kan finnas många anledningar till att inte vilja vara en del av leken. En av dem kan vara att inte känna sig okej med ett enda parti.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Fattar vad du menar och är även lite inne på att rösta blankt. Visar ju både ens deltagande och missnöje. 🙂 Men jag försöker alltid ”det bästa av det värsta”. Tycker illa om saker hos alla partier.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Också ett sätt att se på saken. Nej, jag kommer välja ett och rösta, liksom övriga valår sen myndig ålder utom ett. Och välja efter någon fråga jag tycker är viktigast.

  Otroligt ändå med alla som lyckas hitta ett parti och tycker allt i det passar dem. Jag har fortfarande t.o.m. svårt att välja block, eftersom mina åsikter är så spridda åt både höger och vänster beroende på vad det gäller.

  • J.G skriver:

   Det känns inte som att sjuklövern förtjänar någon röst alls.
   Varför ge ansvaret till de som försatt oss i skiten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s