Kampanjrabatt hos Lidl

Igår köpte jag halvfabricerade maträtter på Lidl. Det är naturligtvis dåligt såväl ur miljösynpunkt som ekonomiskt, men jag är en slö och lat person och vid kampanjer blir det lätt att jag köper på mig några styck. Det är ju så mycket enklare att bara slänga in en sån i mikrovågsugnen än att laga ordentlig mat…

Hur som helst tyckte jag att priset blev oväntat dyrt ändå med tanke på att ungefär en fjärdedel skulle dras, och mycket riktigt: När jag läste på kvittot såg jag att jag hade fått betala fullt ut för två av maträtterna.

På det stora hela rörde det sig bara om runt 10 kronor så det var väl inte hela världen, men jag gillar inte när det blir fel, så jag tog med mig kvittot när jag tittade förbi affären idag. Jag fick läsa riktigt noga på priset vid de halvfabricerade maträtterna för att se orsaken till varför jag hade fått betala för mycket: Med en mycket liten text stod det att man fick köpa max fyra per hushåll…

Vad fan är detta för skum lurendrejerikampanj? Uppenbarligen hoppas ju Lidl att man inte ska se den där lilla texten och köpa ”för många” så att man får betala fullt pris. Det spelar ju ingen som helst roll för dem vem det är som köper deras skräp, allt de hoppas på är ju att allting ska bli sålt så fort som möjligt.

Och hur vet de att samma person köper enbart för ett hushåll? Det kan de omöjligen veta. De kan heller inte veta ifall personer från samma hushåll smyger omkring i butiken och prackar på sig allihop eller om samma person går in flera gånger och gör flera köp. Hela grejen med en maxgräns per hushåll är således fullständigt meningslös- för allt annat än att lura kunderna då så att man som jag gjorde köper ”för många” och därmed får betala mer än kampanjpriset.

Men i helvete heller att jag nöjer mig med det tramset! Jag gick tillbaka till butiken med de två maträtterna som övergick maxgränsen och lät Lidl köpa tillbaka dem.

Man kan tycka att jag bråkade onödigt mycket för så lite pengar, men om alla kunder gjorde det skulle såna här fula och skurkaktiga kampanjer inte förekomma. 

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s