Från skandaler till trams

Jag vet inte om det är så många fler än jag som minns det, men från början handlade metoo-nyheterna om sexuella övergrepp. Det var riktiga skandaler och den ena skurken efter den andra åkte dit, vanligen feminister kända för att ”gå med hög svansföring”.

Jodå, journalister på Aftonbladet, omtyckta programledare på TV, högt uppsatta politiker och politiskt korrekta standupkomiker. De verkade aldrig ta slut, varje dag var det någon ny skitstövel som hängdes ut med fingrarna i kakburken.

Friska vindar blåste! Banditerna var sannolikt livrädda under denna tiden. Aldrig kunde de veta om de skulle vakna nästa dag med just sina egna ansikten i de alternativa nyheterna och två veckor senare i de traditionella.

Men sakta hände något. Metoo-nyheterna är fortfarande lika kontinuerliga och lika säkra som amen i kyrkan. Inte en dag utan en metoo-nyhet!

Men de är inte längre några skandaler. Det är inte längre banditer som åker dit för att ha förgripit sig på någon. Numera är metoo-nyheterna kulturnyheter och handlar om att kändisarna har på sig svarta klänningar på grammisgalan och om att den röda mattan inte byts ut till en svart matta på Berlins filmfestival.

Alltihop har övergått till trams, med andra ord. Skurkarna kan pusta ut igen. Det tog några månader, men nu är faran över.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Från skandaler till trams

  1. Mr Snuggle skriver:

    Känner en person som själv skulle kunna vara med i den där kampanjen. Dessutom från en vuxen när han själv var barn. Tyvärr är han av fel kön för att få vara ett offer.

    Enda anledningen till att män representerar det största antalet våldtäkter och sexövergrepp, är som sagt även bara för att kvinnor inte har lika bra fysiska medel för att kunna genomföra det. Men vi vet ju bägge hur den feministiska modellen ser ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s