God mat och SPA med slutdestination i Auschwitz

Vad sägs om att lyxa till en helg i oktober med en liten tjejresa? Riksdagskandidaten Teysir Subhi från Feministiskt Initiativ (naturligtvis) som om jag förstått saken rätt främst verkar vara känd från TV-serien ”Toppkandidaterna” från 2006, berättar på twitter och facebook att hon fått i uppdrag att ”projektleda en tjejresa med slutdestination Auschwitz” (låter alarmerande).

Innan tjejresans slutdestination vill de dock gärna ha ”god mat och lite SPA” i Krakow så därför undrar hon om någon annan gjort den ”kombon”. Hon ber om ”era bästa tips” och lägger till ett litet hjärta som avslut.

Ja, det här blev det naturligtvis ett djävla rabalder om. Självklart var det gott om människor som kände sig illa berörda av hennes inlägg. Så illa att det slutade med att hon försökte sig på en så kallad ”pudel” i Dagens Nyheter genom att påstå sig vara ångerfull och ta bort sina inlägg.

Men överdrivet ångerfull var hon inte, och någon äkta ”pudel” är det inte hon ger sig in i. För istället för att lägga sig pladask på rygg och säga att ja, hon har uttalat sig tanklöst och respektlöst och väldigt smaklöst och förstår verkligen att folk tagit illa upp, så skyller hon på ”nazister och rasister”!

Japp, det är alltså nazisters och rasisters fel att Subhi uttalat sig som hon gjort. Och hon erkänner helt ärligt för DN att hon tagit bort sina inlägg ”för att hon fått en shitstorm av hat från nazister och rasister”. Inte för att hon gjort en massa människor illa berörda genom sin brist på respekt. Så äkta var den ångern.

Det är många som kommenterat det här med att på en resa till Auschwitz vill man minsann inte äta gott och heller inte besöka något SPA. Så känner inte jag det. Jag ser ingen orsak till att hon och hennes vänner ska äta äckligt och om de vill gå på SPA före (eller efter) de besöker Auschwitz så skiter jag fullständigt i det. Det angår inte mig och jag ser ingen orsak till att de inte kan ha trevligt på delar av den där resan.

Vad som berör mig– och antagligen också de flesta andra- är hur hon uttalade sig. Det är där skon klämmer- hennes totala brist på respekt och hennes smaklöshet, det är skrämmande. Och ännu mer skrämmande är att hon inte förstår det.

För mig får hon gärna besöka såväl SPA som Auschwitz i oktober. Men det finns en plats där jag absolut inte vill att hon hamnar i höst- och det är i Sveriges riksdag. Såväl Subhi som resten av hennes parti skulle bli, för att använda hennes ord, en shitstorm om de tar sig dit. En fucking shitstorm, halleluja. Låt oss hålla dem borta därifrån!   

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till God mat och SPA med slutdestination i Auschwitz

 1. Mr Snuggle skriver:

  Ingen ångrar någonting som de säger eller gör. Det är bara just rädslan för konsekvenserna som får folk att be om ursäkt, eller avhålla sig från att vara hur dåliga som helst. Något jag också insett sen länge och så har det alltid varit.

  Religion sägs ha fyllt samma syfte ursprungligen. Ett sätt att hålla folk i schack, så de inte gör precis vad som helst, utan ändå känner rädsla för att det då blir konsekvenser i efterlivet.

  Frågan är varför alla beter sig illa, säger och gör så mycket dumma saker rent allmänt. Som vore helt oacceptabelt om det gällde de själva. Om det handlar om ren ointelligens och oförmåga att känna empati och sätta sig in i andras känslor? Efter alla år som jag själv funderat på detta, efter att alltid trott det bästa om alla men alltid fått se motsatsen, har jag slutligen kommit fram till att de allra, allra flesta ser sig som förmer, har en förhöjd självuppfattning och att samma regler då alltså aldrig gäller just de själva. Ifrågasätter man dem, blir de arga. Vid insikten om att det är den nivån mänskligheten oftast verkar ligga på, reagerar jag oftast inte på så mycket heller numera.

  Är helt med dig om sista stycket i alla fall. Jag skulle gärna se att alla partier som bygger sin politik på hat och en vidrig människosyn höll sig borta därifrån. Och att fler kunde se de för vad de är också.

  • bergersjo skriver:

   Nej, det är inte sant att ingen ångrar någonting de säger eller gör. Det finns saker jag sagt och gjort som jag ångrar och jag kan inte vara helt ensam om att inte vara psykopat. Jag tror de flesta kan känna ånger utan rädsla för konsekvenser.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Jag önskar du hade rätt. Men ska tilläggas att jag personligen har extremt dåliga erfarenheter av människor också, det säger folk hela tiden.

 3. weasel skriver:

  Instämmer i allt.
  Jag har själv varit i Auschwitz och det var ingen särskilt trevlig upplevelse, men det är ju inte så att man nödvändigtvis måste äta äcklig mat på en dålig restaurang efter en otrevlig upplevelse.
  Något SPA var jag inte på , men det berodde mer på att jag inte är någon spa-människa. Hade jag varit en spa-människa hade jag inte haft några som helst problem med att besöka ett spa i samband med resan.
  Jag besökte ett antal pubar, både i Oswiecim och Krakow, och jag förstår inte varför detta skulle vara vare sig bättre eller sämre än att besöka ett spa – pubar är nämligen spa för mig. ..

  Om jag vore en politiker i allmänhet och en politiker i Sverige i synnerhet, skulle jag dock begripa att det kanske inte ser så bra ut om jag twittrar om att jag ska fixa en killresa till Auschwitz och därför vill ha tips på lite skojiga grejer.
  Klimatet i Sverige är nämligen sånt att vem som helst när som helst kan stämplas som fullblodsnazist för vad som helst – och detta klimat har bland annat feministiskt initiativ hjälpt till att skapa. Och därför kan man tycka att hon borde förstå att om Henrik Arnstad & co kan naziststämpla ett helt land bara för att dom inte ger asyl till folk utan asylskäl så kan dom nog även naziststämpla någon för att hon vill gå på ett spa i samband med en resa till Auschwitz.

  Det absolut märkligaste är dock inte att hon inte förstår detta. Det absolut märkligaste är att hon menar på att det är ”nazister” som som blir upprörda över att hon vill gå på spa i samband med Auschwitz-resan.
  Det är naturligtvis precis tvärtom :
  Nazisterna skulle väl snarare bli upprörda om hon blev så illa berörd av besöket i koncentrationslägret att hon inte ville gå på spa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s