Välkommen till Rapport, Metoonyheterna och Sportnytt!

Metoo har ju länge haft stort fokus i svenskt media nu. Och framförallt i SVT:s program Kulturnyheterna, av någon märklig anledning!

Med namnet ”Kulturnyheterna” är det lätt att man tror att det är ett program med nyheter som kretsar kring kulturen. Litteratur, film, teater, musik… Senaste bok, senaste film, någon som fått ett pris i fotografi. Sådana saker. Inte sexuella övergrepp.

Visst, man kan förstå att Metoo dök upp mycket ursprungligen i Kulturnyheterna eftersom det från början rörde sig om skådespelare i filmvärlden. Men hela tiden? Mer eller mindre varje dag? Då är det inte längre kulturnyheter det handlar om. Då är det metoonyheter.

Idag handlade Kulturnyheterna som vanligt om Metoo, med speciellt fokus på Filip&Fredrik och våldtäktsåtal mot TV-profil. Ska de där båda sexuella förbrytarna alltså äntligen åtalas för de brott de stolt visade upp i sitt program ”Ursäkta Röran”en gång i tiden?

Haha! Nej, självklart inte! Ursäkta om det blev lite förvirrande! Filip&Fredrik var med i Kulturnyheterna angående sin nya film. TV-profilen som ska åtalas är Martin Timell.

Filip&Fredriks övergrepp är för övrigt preskriberade nu eftersom de utspelade sig 2002. Men det är ändå märkligt att Kulturnyheterna inte nämnt dem alls under sin långa vandring som språkrör för Metoo. Kan det måhända bero på att de fem personer de tafsade på könsorganen inte var kvinnor? Jag tror det kan vara en skarp gissning…

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Välkommen till Rapport, Metoonyheterna och Sportnytt!

 1. Mr Snuggle skriver:

  Det tråkiga är att, så länge det finns tittarsiffror och efterfrågan på sån där ”kränknings-TV”, där vanliga människor blir kränkta i underhållningssyfte, så kommer det nog inte upphöra. Det bästa vore om alla tog avstånd från den sortens humor, eftersom det inte är humor. Det är det aldrig, när andra blir lidande.

  • bergersjo skriver:

   Men oavsett tittarsiffror kan man ju tycka att de måste följa svensk lag?!
   Nu var ju den TV-serien från 2002 visserligen men den var lika olaglig då och de har aldrig lagförts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s