Den spontana glädjen över Matriarkatets könslöner

Feministerna brukar ju ofta gnälla över att det minsann är könsdiskriminerade löner till männens fördel i Sverige (vilket naturligtvis är olagligt).

Nu har det fackliga akademikerförbundet Saco visat upp en lista där man kan se att nyutexaminerade kvinnliga veterinärer och arkitekter faktiskt får högre löner än sina manliga kollegor.

Vad detta beror på framkommer inte genom SVT:s artikel, så det är ju inte säkert att det rör sig om könsdiskriminering. Det kan alltid finnas vettiga orsaker. Men vad? Det vore intressant att veta.

Istället för att kolla närmare på det, skriver SVT om vad veterinärer och arkitekter tjänar under en livstid, vilket är totalt ointressant. Precis som såväl Saco som SVT själva påpekar finns det ju förklaringar inom löneutveckling och karriärmöjligheter såsom föräldraledighet, deltidsarbete och så vidare.

Men en annan sak är helt klart den ursprungliga inkomsten man får helt nyutexaminerad. Där är det intressant att veta varför inte alla har samma lön!

Feministerna är glada över könsdiskriminering, eftersom feminism handlar om kvinnors rättigheter. Vd för Belatchew Arkitekter, Rahel Belatchew, svarar spontant när SVT intervjuar henne:

”Jag tycker spontant att det är roligt att kvinnors löner har kommit upp…”

Sedan tänker hon till lite.

”Samtidigt kan jag tycka att egentligen borde det ju inte vara nån skillnad på vad kvinnor tjänar och vad män tjänar utan jag tycker det ska vara lika lön för lika arbete och att det ska bygga på merit och prestation.”

Den eftertanken får man ändå ge henne cred för. Jag har precis samma åsikt. Men! Att hennes spontana känsla är glädje istället för att omedelbart påpeka att det inte borde vara någon skillnad på mäns och kvinnors löner utan att lön ska bygga på merit och prestation- det säger ett och annat.

Merit och prestation för personer helt nya i yrkeslivet vet man ännu inte. Vad man däremot vet, är att feminister blir glada om kvinnor får högre lön än män. Ett bra bevis på att feminism inte har med jämställdhet att göra. 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Den spontana glädjen över Matriarkatets könslöner

 1. Mr Snuggle skriver:

  ”Feministerna är glada över könsdiskriminering, eftersom feminism handlar om kvinnors rättigheter.” Huvudet på spiken. Det handlar även om att låta kvinnor vara översittare och att män ska kuvas. Så de kommer alltid ta en elak kvinnas parti mot en god mans. Då kön är det enda viktiga. Som sagt: det finns inga värre sexister än just denna grupp av människor. Ibland kan vissa vara smarta nog att hyckla om att det handlar om jämställdhet. Men oftast lyser det igenom ändå.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Inte Zara Larsson t.ex – hon med flera kunde väl knappast ha varit tydligare med sitt manshat!

 3. Mr Snuggle skriver:

  Valerie Solanas påstod väl aldrig att hon ville ha jämställdhet mellan könen heller, om du är bekant med henne. Enda sättet som riktiga jämställdhetskämpar, som kallar sig för feminister, skulle kunna få mera trovärdighet från kritiker och meningsmotståndare, vore att ta helt avstånd ifrån all extremism och manshat och säga att detta inte alls är vad feminism står för. Detta görs ytterst sällan, utan då går som sagt ändå könet före. Och de kan ju aldrig ta avstånd från eller döma ut sitt eget kön. Minsta kritik mot feminismen har fått kvinnor på nätet att gå i taket och ta direkt avstånd från mig. Fastän jag alltid har VARIT INNE helt på jämställdhet mellan alla människor. Och enbart försökt påvisa att det inte är jämställdhet med att tex säga saker som att alla av ett visst kön ska dö en plågsam död.

  • bergersjo skriver:

   Och menar du att majoriteten av media, utbildning och politiker brukar säga att SCUM är vad feminism handlar om? Jag hävdar att de talar mycket tyst om den saken och håller det inom grupper av inbitna feminister, samtidigt som de envisas med att påstå att feminism är äkta jämställdhet.
   Ungefär som nazister som av någon löjlig anledning påstår att Förintelsen inte existerat men samtidigt uppenbarligen inte är emot den…

   • Mr Snuggle skriver:

    Varje politiskt parti handlar egentligen om en grupp som de valt ut att hata och ge skulden för allt de tycker är dåligt i världen. Men majoriteten av media, utbildning och politiker anser ju tydligen att feminism är vad Zara Larsson förespråkar, då fler ur den politiskt korrekta världen stöttar henne och inte tvärtom. Dessutom personer på väldigt höga poster. Paralleller kan dras till Solanas om man bara tar ett lite extremare exempel. Med en person som inte bara lät sitt manshat stanna vid ord.

   • bergersjo skriver:

    De stöttar såväl Larsson som Solanas, absolut. Men de HÄVDAR att feminism är samma sak som jämställdhet.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Sen om inga män har rätt att uttala sig om feminism och jämställdhetsfrågor, vilket också uppretat har sagts till mig då vi inte vet någonting om vad kvinnor fått uppleva och alla orättvisor de gått igenom, varför förväntas man då ha en åsikt över huvud taget om Metoo-kampanien m.m? Om det ändå bara är den attityden som gäller och man är dömd på förhand att få hat och ilska tillbaka enbart p.g.a. sitt kön för att man ens uttalar sig och har något åsikt. Då kommer ju alltmer ett avfärdande istället från män om att allt sånt är ”kvinnoproblem” och inte lönt att ens ge sig in i. Eller bry sig om. Men det ligger i tiden också; varje person ser bara sig själv och sin värld och kan aldrig se längre.

  • bergersjo skriver:

   Feminister vill att män ska ”erkänna” sina ”brott” och i övrigt hålla käft.

   • Mr Snuggle skriver:

    Nice. Lika lite som jag håller andra kvinnor ansvariga för alla de kränkningar jag själv har fått ta emot från elaka kvinnor genom livet, tar jag på mig skulden för vad andra personer av mitt eget kön har eller sägs ha gjort.

   • bergersjo skriver:

    Nej, det är ju bara idioter som gör det…

 5. Mr Snuggle skriver:

  Vad är det officiella argumentet för hur feminismen gynnar män? Varför ska någon av manligt kön, som inte hatar sig själv, bli feminist enligt deras mening? Det borde de kunna svara på.

  • bergersjo skriver:

   Det brukar vara nåt mummel om att vi slipper ”den onyttiga mansnormen”. Som feminister kan män helt enkelt vara mer kvinnliga… 😉

 6. Mr Snuggle skriver:

  Såg detta på TV när jag zappade runt…Fanns på nätet också. Undrar om detta skulle vara en seger också för feministerna, tänkte jag – äntligen en kvinna som ”vågar ta plats” och ta för sig…Eller om Patriarkatet kan beskyllas helt även för denna kvinnas fantastiska personlighet och moral:

  Utsidan, som sagt…Det är ju det enda viktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s