Extremt omdömeslöst av Moderaterna mot Hanif Bali

Det är skillnad på Norge och Sverige.

Den svenske moderate riksdagsledamoten Hanif Bali blir utsparkad ur partistyrelsen, tvingad att be om ursäkt samt att sluta twittra- efter att ha skrivit nåt harmlöst men sant trams på twitter.

I Norge är det hela djävla regeringen som riskerar att falla efter att en minister twittrat nån groda.

Vilket är bäst? Helt klart den norska varianten. Om det varit på samma sätt i Sverige hade ”världens första och enda feministiska regering” kraschat för flera år sedan med tanke på alla grodor och skandaler och skelett i ministrars garderober. Och det hade fan i mig varit friskt och sunt för vårt Konungadöme!

Men för att återgå till den senaste veckans skandalskvaller om Hanif Bali, så är det diplomatiskt uttryckt rent ut sagt surrealistiskt. Den som har förklarat historien bäst än så länge är bloggen Toklandet: Avancerad signalspaning eftersom läckor säger att det inte finns några läckor…

vad är det då Hanif Bali har gjort egentligen som fått den Moderata partitoppen att behandla honom såhär oerhört illa och dra åt hundkopplet så hårt att han knappt kan andas, fast han uppenbarligen är Moderaternas mest populäre politiker, ja sannolikt en av landets mest populäre sådana?

Har han gjort något olagligt? Har han twittrat något som inte är sant?

Nej. Han har lagt upp en fullt offentlig handling, det är allt han gjort. Och sedan tagit ner den igen illa kvickt och bett om ursäkt och tokpudlat, sedan partistyrelsen började dra åt kopplet på honom.

Hatarna menar att den offentliga handlingen var menad att ”misskreditera” journalisten Patrik Oksanen. Då kan man fråga sig: Ifall den mailkonversation som handlingen bestod av på något sätt misskrediterade Oksanen, innebär inte det att det är bra att folk får läsa den, då den faktiskt är sann? Är det inte djävligt bra att svenska medborgare vet om att denne journalist skriver artiklar åt utrikesdepartementet?

Nu vet jag inte då jag inte har läst artikeln ifråga, det kanske står en text någonstans i den här stilen: ”Obs! Denna artikel är skriven för Utrikesdepartementet!” Så kan det naturligtvis vara. Men isåfall är Balis twitter såklart ännu mer harmlöst.

Ska vi prata om att misskreditera? Vilka är det egentligen som blivit misskrediterade i den här historien? UD och Oksanen, som blivit upptäckta med händerna i kakburken, eller Hanif Bali som blivit anklagad för att vara en hatare, att hota rikets säkerhet, att bete sig ”extremt omdömeslöst” och allra värst av allt: att fraternisera med ”en högerpopulistisk sajt och en känd Kreml-vän”?!

Och så då Chang Frick, som kallats just en högerpopulist och en känd Kreml-vän.

Nu läser jag inte oerhört ofta på hans webplats NyheterIdag, så jag kan inte påstå att jag är någon expert över den. Det tror jag dock inte heller att alla de som så ofta och så gärna kallar Frick för en högerpopulist eller en sann Kreml-vän gör är, faktiskt.

Men oavsett: Jag har aldrig sett någon text där som är det minsta mer högerpopulistisk än exempelvis vilken text som helst i SVT är vänsterpopulistisk (det kanske inte är så märkligt visserligen), och jag har absolut inte sett någon ”Kreml-vänlig” text där.

Däremot ser jag varje gång jag råkar läsa på NyheterIdag djävligt professionella texter. Just det, för till skillnad från exempelvis den vänsterpopulistiska hatsidan Nyheter24 så är NyheterIdag helt frivilligt med i det pressetiska systemet. Gillar du inte något de skriver så anmäl dem då. Blir de fällda får de betala en straffavgift på 13000 kronor och publicera fällningen. Det förklarar varför de gör sitt bästa för att bete sig professionellt, och det tycker jag de ska ha all respekt för, oavsett om de är ”högerpopulistiska Kreml-vänner” eller inte.

Så alltså: Bali och Frick har fått springa gatlopp i det här tramset utan att egentligen ha gjort något, och framförallt Bali naturligtvis. Ska man köra minsta lilla konspirationsteorier som Bali-hatarna så kan man ju kanske gissa att det var exakt meningen med det hela?

Vad såväl Bali som Moderaterna borde gjort redan från början var naturligtvis att visa fingret för Dagens Nyheter och övriga idioter och sagt: ”Är något olagligt eller falskt upplagt på Twitter? Om inte: FUCK YOU!

Men Moderaterna har varit fega kräk i åratal och väljer att kasta ut sin bäste politiker i kylan, och själv pudlar han för att försöka rädda vad som räddas kan av sin karriär.

Hela denna historien är sorglig, surrealistisk och extremt omdömeslös mot Bali. 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s