Osmaklig dumhet

Den senaste tiden har vi ju kunnat avnjuta slagsmål i sandlådan… Förlåt, jag menar, krig inom Svenska Akademien inför öppen ridå. Det är bra TV! Någon tråkmåns hävdade att det var dåligt för ”Sverigebilden”, men även ett sådant uttalande går ju bara att skratta åt nuförtiden.

Svenska Akademien är väl en av världens mest narcissistiska och grandiosa organisationer, där medlemmarna betraktar sig själva och sina kamrater som ”snillen med smak”. Fast för tillfället verkar de inte vara helt överens om vilka av dem som är snillen och vilka som är smakliga, och vilka som helt enkelt är så dumma och osmakliga att de borde bli utkastade

Och allt detta efter att den så kallade ”kulturprofilenJean-Claude Arnault anklagats för sexuella trakasserier under metoo-hösten. Det där var absolut ett av guldkornen från metoo!

Arnault är ju inte ens själv något av de ”smakliga snillena” inom De Aderton, han är bara gift med ett av dem. Men det var genom historien kring honom som bubblan sprack!

Ja, jag sitter och myser nuförtiden när jag går igenom media. Men samtidigt blir jag irriterad!

Det kunde inte vara tydligare än det är att De Aderton främst består av en samling Världens-Bästa-Karlsson-På-Taket som ser sig i spegeln och dunkar varandra i ryggen och delar ut pengar till sig själva, sina familjemedlemmar och sina kamrater. De stinker av sexuella trakasserier, korruption och jäv.

Och trots detta sitter folk i media och försvarar dem och säger att de på något sätt skulle vara viktiga för Sverige…

NEEEEEJ FÖR HELVETE! De är inte viktiga! De är en samling självupptagna hensägare från 1700-talet som inte ens klarar av att följa sitt eget syfte- ”att arbeta uppå Svenska Språkets renhet, styrka och höghet”. Istället drar de vårt språk i smutsen genom att beblanda det med tramsiga hittepå-ord. Skulle det vara något snillrikt eller smakligt med det?

Sannolikt är de väl mest kända för att bestämma vem som ska få nobelpriset i litteratur. Men det ingår faktiskt inte i deras syfte… Det är snarare ytterst sällan någon som skrivit på det svenska språket tilldelas nobelpriset. Således borde en annan grupp ägna sig åt det arbetet- och det skulle den kunna klara minst lika bra som De Aderton.

En av tre svenskar anser att alla Snillena borde bytas ut. Själv anser jag att det inte räcker. Det faktum att Hans Kungliga Majestät Carl XVI Gustaf är deras högsta beskyddare borde i sig räcka för att varenda vettig människa ska inse att de är en organisation som borde lagts ned för många år sedan. Men bättre sent än aldrig- bort med dem bara! De har inget att göra i det moderna Sverige.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s