Hotet från Öst- och Hatet mot Väst

Jag minns det glada 80-talet, när jag lärde mig den medryckande och svängiga militära marsch-sången om att jag ville bli en bandvagns-karl som ville krossa Ryssen under vagnen, och vart jag än min bandvagn drar, skulle Ryssebarn bli utan far.

Nu är Hotet från Öst och den stora skräcken för Ivan tillbaka igen, men någonting har hänt: Nu är det inte längre kommunisterna som stöttar vodkadrickarna. Nu är det istället ”högerpopulister” såsom sverigedemokrater och den där skurkaktige Chang Frick som driver webplatsen Nyheter Idag.

Det är iallafall vad som sägs- exempelvis under stormen kring icke-nyheten som ledde till kraschen i Hanif Balis politiska karriär kallades Frick öppet för ”en känd Kreml-vän” i SVT. Lite väl hårda ord, tycker jag. Det är mycket möjligt att såväl Frick som slumpmässigt utpekad sverigedemokrat är mer positivt inställd till Ryssen än majoriteten av de feminister, monarkister, asylsökare och tiggare som lever i vårt avlånga konungarike är, men det gör dem väl för den sakens skull inte till Kremlvänner?

För att pekas ut som något sådant, tycker jag allt att de ska visa upp sin lojalitet inför Ivan betydligt påtagligare än så. Jag har aldrig sett Åkesson stå i media och hålla vårt grannland i öster om ryggen, tvärtom har han många gånger sagt att det inte går att lita på Ryssland och att det är en orsak till att Sverige behöver ett starkare försvar. Jag har inte heller läst någon ryssepropaganda på Nyheter Idag. Men det kanske beror på att jag inte håller lika god koll på den webplatsen som majoriteten bland kommunisterna verkar göra? Isåfall får de gärna visa mig hur jag har fel.

Men trots att Rödvinsvänstern inte är lika goda Kremlvänner idag som de var under kommunistdiktaturen Sovjetunionens härliga guldålder, kan vi alltid lita på att hatet mot Uncle Sam är den starkaste instinkten i varje sann Internationalen-trampares röda hjärta.

Och det är därför Vänsterpartiet nu efter Nato-attacken mot Rysslands alliansstat Syrien gått ut med nåt mjäkigt gnäll om att de inte tycker det är bra med amerikanska bombningar.

Just det: Där ser vi vilka som är de sanna Kremlvännerna i Sverige 2018. ”Min fiendes fiende är min vän”. Rätta mig om jag har fel men jag tror varken Sverigedemokraterna eller Chang Frick tagit tillfället i akt här och kritiserat överfallet, vilket de väl rimligtvis borde gjort om de ville heja på Putin och kompani...   

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s