Arbogakvinnan

Vid ordet ”Arbogakvinnan” tänker nog de flesta på Johanna Möller, en iskall, manipulerande psykopat som utnyttjat ensamkommande flyktingbarn till sex och våld och mördat sin egen familj för pengar.

Men tydligen finns det en Arbogakvinna till! Moa Wallin, en mediaprofil på Sveriges Radios digitala kanal Tankesmedjan, kallar sig för ”@arbogakvinnan” på internetkloaken twitter. Hur tänker du egentligen här, Moa? På vilket sätt associerar du dig med Johanna Möller? Handlar det om nån sorts självförakt? Eller tycker du på något sätt att mördare och psykopater är coola?

Den senaste nätsnackisen har blåst upp kring den nya Arbogakvinnan. Det började med att  Expressen skrev en artikel om 15-årige Gustav som håller koll efter inbrottstjuvar. Sådant kanske de flesta betraktar som bra, att arbeta ideellt för ett säkrare och tryggare samhälle?

Inte Arbogakvinnan. Hon la upp en bild på Gustav och kallade honom ”landets töntigaste person”. Hur tänkte du här, Moa? Att mobba en tonåring som tar ansvar? Känns det verkligen bra på minsta sätt?

Arbogakvinnan betraktar sig som ”trendsättare” och har tidigare i Nöjesguiden gått ut med att 2018 blir nätmobbing trendigt. Och på sätt och vis hade hon rätt, över 1500 andra nätmobbare inklusive Expressens krönikör Alex Schulman ”gillade” hennes mobbinginlägg mot Gustav.

Därefter svängde det, karma bet henne i röven. Gustav har blivit kraftigt uppbackad och Arbogakvinnan har blivit rejält kritiserad. Nu har Arbogakvinnan lagt upp ett nytt inlägg på twitter där hon skriver ”best of drevet”.

Hur menar du här, Moa? Tycker du att ett drev är efter dig på nätet när du blir kritiserad för mobbing? Hade det varit bättre om det där drevet istället ”gillat” ditt mobbinginlägg? Är inte du och dina drygt 1500 mobbingkamrater ett drev mot Gustav, och de du kallar ”drevet” då snarare empatiska människor som står upp emot sån skit?

Om du läser det här Moa, var snäll att kommentera. Jag försöker verkligen förstå hur du resonerar.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Arbogakvinnan

 1. J.G skriver:

  Jag skulle gissa på att hon tagit namnet för att arbogakvinnan såg till att män mördades. Som den vänsterfeminist hon är, så är alla som dödar män, bra personer.

  • bergersjo skriver:

   Vänsterfeminist kanske hon är, men hon gillar trots detta inte Linnéa Claesson utan påpekar att hon är en lögnaktig karriärist, vilket ju är helt sant.

 2. Pelle2 skriver:

  JA, det är helt otroligt att Moa tycker synd om sig själv för att hon fick rejält med mothugg på sitt mobbar-tweet.
  Hon trodde väl att hennes vänsterkamraters gillande och ryggdunkande skulle vara den enda reaktionen.
  Är som sagt var skrattretande när vänstern säger sig stå för godhet och solidaritet men aldrig har något problem med att ge sig på sina åsiktsmotståndare eller andra dom ogillar med nedsättande epitet.

 3. weasel skriver:

  Nog för att jag kände till att det finns en hel del människor på twitter som inte är kapabla att resonera logiskt och konsekvent, men att anse sig vara utsatt för ett ”drev” efter det att man själv har utnämnt en 15 – åring till ”landets töntigaste person” borde faktiskt vara något slags nytt rekord i dumhet.

  A ) En femtonåring som ägnar sig åt en form av brottsförebyggande grannsamverkan.
  B) En tjugotreårig kvinna som tar sig ett twitternamn efter en mördare och ägnar sig åt att näthata en femtonåring.

  Det råder ingen större tvekan om vilken av de ovanstående som är mest töntig.

  Jag önskar egentligen bara två saker ;
  1. Att Moa Wallin och Alex Schulman får inbrott och blir av med allt dom äger förutom de sakerna som endast har ett affektionsvärde och de sakerna nöjer sig inbrottstjuvarna med att ha sönder .
  2. Att Moas och Alexs grannar ser när tjuvarna bryter sig in, men låter bli att ringa polisen eftersom dom inte är lika töntiga som Gustav.

  • bergersjo skriver:

   Haha! 😀 Ett tillägg bara: Inte bara de två utan även de övriga dryga 1500 nätmobbarna som gillade inlägget. Alla skulle de må bra av lite sund karma! 🙂

 4. Pingback: Satir | Maniac Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s