Ulf Kristersson tror inte på permanenta samlingsregeringar.

Riksdagspartiernas ledare blir allihop utfrågade i SVT:s direktsända program ”Utfrågningen” i SVT1, med olika resultat. De flesta av dem gör mer eller mindre bort sig (vanligen mer) och Ulf Kristersson från Moderaterna, som blev utfrågad ikväll, var inget undantag.

Från början var han faktiskt riktigt skarp och klarade av Camilla Kvartofts och Anders Holmbergs ogenomtänkta frågor utan större bekymmer. Det första problemet dök upp när han fick den självklara frågan om ifall han var feminist, vilket han tidigare sagt att han inte var.

Nu har Statsministerkandidaten ändrat sig på denna punkt. Man kan ju inte vara Statsministerkandidat i Konungariket Sverige utan att vara feminist! Sverige som har världens första och enda feministiska regering och allting!

Så jodå, visst är Kristersson feminist. Han förklarade att orsaken till att han ändrat sig är för att tidigare så var ju feminismen vänster, men att den inte är det längre här i Sverige.

Hmmm.

Sorry Kristersson, jag skulle snarare säga helt tvärtom. Feminismen blir ju för fan alltmer vänster för var dag som går! Att Alliansen likt sossarna faller in i Miljöpartiets, Vänsterpartiets och Feministiskt Initiativs unkna spår gör inte att feminismen blir mindre vänster. Det gör att Alliansen också blir vänster!

Detta märktes när Kristersson tillfrågades om vad han trodde var orsaken till att sexualbrotten har ökat. Som alla vänsterfeminister mumlade han lite om ”ökad anmälningsbelägenhet” och stannade vid att han inte visste. Såklart. Jodå Kristersson, nog är du feminist alltid. En sån där vänsterfeminist som inte alls är intresserad av att få slut på sexualbrotten.

Men det största bekymret dök självklart upp när utfrågarna som vanligt började trycka på om regeringsbildning. Kristersson försökte ducka för den som alltid kommande frågan om Sverigedemokraterna, genom att prata om ”blocköverskridande samarbete”.

Nu undrade utfrågarna ifall han kanske kunde tänka sig att bilda regering tillsammans med sossarna, och då svarade han, hör och häpna:

”Jag tror inte på permanenta samlingsregeringar”.

Ööööh… Är du säker på det, Kristersson? Kommer du ihåg att du varit socialförsäkringsminister i fyra år i en åttaårig permanent samlingsregering? Och viktigare: Kommer du ihåg att du är statsministerkandidat för ”Alliansen” som vill bilda en fucking djävla permanent samlingsregering tillsammans?

Du kanske ska vara ärlig, säga tack och hej och kasta in hatten istället för att arbeta för något du själv erkänner att du inte tror på? Eller är makten och pengarna så viktiga för dig att resten är oväsentligt?

Jag har sagt det i många år nu, men det är väl värt att säga det igen: Det är dags att skrota Failiansen och börja titta på framtiden. En variant är att vara ärlig och skrota Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna och istället starta Allianspartiet, men en ärligare och mycket bättre variant är att bara skrota Alliansen och låta de fyra partierna vara just fyra partier istället för ett.

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ulf Kristersson tror inte på permanenta samlingsregeringar.

 1. Kristian skriver:

  De har fortfarande omkring 20%. Otroligt.

  Och, ja, när det stora ”högerpartiet” uttryckligen är för skatter över 50%, då är hela politiken ganska vänster.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Inget handlar om vänster och höger för mig, det är bara olika sakfrågor jag prioriterar. Det har varit oerhört svårt denna gång, då jag tycker illa om alla partier nu.

  Jag skulle svara att jag är för jämställdhet till 100% på feministfrågan och sätta punkt där. Men tänka att svarat annars skulle bli nej, då fördomar och manshat inom feminismen aldrig har tagits avstånd från tillräckligt från alla som kallar sig själva det. Man utgår hela tiden från att kvinnor är godare och bättre människor än män överlag och därmed alltid offer också. Det har aldrig varit mina erfarenheter. Att säga att man INTE är feminist, skulle aldrig behöva förknippas med att vara emot jämställdhet. Hellre precis tvärtom, att bägge könen ska ha precis samma rättigheter och skyldigheter och bedömas som individer i alla avseenden. Men så är det.

  ”Detta märktes när Kristersson tillfrågades om vad han trodde var orsaken till att sexualbrotten har ökat. Som alla vänsterfeminister mumlade han lite om ”ökad anmälningsbelägenhet” och stannade vid att han inte visste. Såklart. Jodå Kristersson, nog är du feminist alltid. En sån där vänsterfeminist som inte alls är intresserad av att få slut på sexualbrotten.”

  Som sagt så finner jag det ytterst konstigt att man alltid får ha fördomar mot vissa grupper, men blir helt socialt utstött och hatad direkt om man framför minsta kritik mot andra. Som någon sa: fördomar uppkommer vid brist på fakta. Och varje gång man försöker ta bort skulden från någon grupp, får en annan den istället. ”Det är ju män som våldtar!”

  • bergersjo skriver:

   Det finns ett parti som jag tycker verkar okej, nämligen Direktdemokraterna. Ett parti som strävar efter att modernisera demokratin och göra den… demokratisk.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Jag får kolla upp dem.

  Har i alla fall börjat följa nyhetsflödet och media aktivt igen. På gott och ont. 🙂 Gjorde mig mest bara irriterad där ett tag. Men det är ju bara att sätta för skygglappar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s