”Duellen”

Sveriges television gillar ju att göra flamsiga och tramsiga tävlingar. ”Smartare än en femteklassare”. ”Mästarnas Mästare”. ”På Spåret”. Och såklart ”Duellen” med två skojare som båda två tycker ungefär samma sak men ändå står och käftar med varandra:

”Din regering har haft fyra år på sig och har inte gjort nånting!”

”Men ni rå! Ni gjorde ju inte heller nånting när du satt i regeringen!”

”Joho! Men inte ni! Nu står du ju här och ljuger!”

”Nähä ni vill bara sänka skatterna för dom allra rikaste!

”Nähä vi vill sänka skatterna för fattigpensionärer!”

”Vi vill göra blablabla och det är det som är den svenska modellen!”

Och så vidare. Där står de alltså och låtsas som om de inte kan komma överens, när det i själva verket är så att de är partiledare för de två svenska partier som står allra närmast varandra i politiken.

Just det- sossarna och Moderaterna driver ungefär samma politik (nämligen Sverigedemokraternas politik) och skulle lätt kunna samarbeta och gå ihop i en stark regering, men det vore ju att bryta mot reglerna.

Moderaterna ska hänga med Centern, Folkpartiet och, ifall de lyckas klamra sig kvar i riksdagen, Kristdemokraterna, och låtsas att de allihop är nån sorts högerspöken. Sossarna ska sjunga Internationalen och hänga med flumvänstern. Det är regel nummer ETT och den är nästan lika viktig som regel nummer två:

Alla ska hata och frysa ut de där djävla högerpopulistiska fascistnazisterna Sverigedemokraterna, alltså de som moderater och sossar nu i flera år har plockat sin politik ifrån.

Och därför ska sossarna strunta i den politik deras väljare vill att de driver, och istället fortsätta med tokfeminism, genusflum och islamism.

Och Moderaterna ska strunta i den politik deras väljare vill att de driver och istället bara lalla vidare med en ny decemberöverenskommelse i ytterligare fyra bortkastade år.

Det är det som är Den Svenska Modellen. 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Duellen”

  1. Kristian skriver:

    Alternativt ”Är du så jävla bra själv då?”

  2. Mr Snuggle skriver:

    Som tonåring tyckte jag allt med politik bara verkade vara hyckleri och jag var mera inne på anarkism, nog mest för jag tyckte det var coolt som aktiv lyssnare på hårdare musikstilar som punk och hårdrock. Sen har jag alltid bara sett tillbaka på det som en mycket omogen period i livet. Nu börjar jag nästan tycka att jag kanske inte var så fel ute ändå…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s