Att passa in i Sverige

Under den sista partiledardebatten igår blev det stor kalabalik när Jimmie Åkesson hävdade att integrationen inte löses genom att invandrare får jobb, eftersom de inte får något jobb på grund av att de inte passar in i Sverige. Så går det ju inte att säga!

Annie Lööf höll på att explodera och SVT kände sig nödgade att ta avstånd och hävda att Åkessons uttalande var grovt generaliserande.

Men hur var det egentligen? Var Åkesson den enda partiledaren i debatten som delade åsikt om hur man passar in i Sverige?

Centerpartiet har ju haft en och annan islamistskandal under de senare åren, som exempelvis krav på att anpassa svensk lag efter sharia. Passar man in i Sverige om man har de värderingarna? Enligt Annie Lööf själv så platsar man åtminstone inte in i hennes eget parti eller för den delen i en rättsstat- och man får väl verkligen hoppas att Lööf betraktar Konungariket Sverige som en rättsstat.

Ett annat parti med islamistskandaler är Miljöpartiet. Det var ju en så enkel sak som att skaka hand med en person av motsatt kön som gjorde att partiet fimpade Åsa Romson som språkrör! Trots alla sina islamister och mångkulturälskare finns det således även inom Miljöpartiet en åsikt att man ska skaka hand för att passa in i Sverige.

Ett exempel på en person som inte fick jobb i Sverige är just en person som, precis som Miljöpartisten Yasri Khan, vägrade skaka hand med en kvinna. Han fick inte jobb, men han fick 30 tusen i skadestånd. Men passar han in i Sverige?

Inte enligt Statsminister Stefan Löfven. Socialdemokraternas partiledare och chefen för världens enda och bästa feministiska regering menar att i Sverige hälsar man på varandra och tar både män och kvinnor i hand.

Nu lyfter naturligtvis alla PK-tomtar på pekfingret och påpekar att Sverigedemokraterna är rasistiskt och att man inte kan bunta ihop alla invandrare som grupp och säga att de inte passar in i Sverige. Men det är en illvillig medveten misstolkning.

Självklart var det inte så Åkesson menade. Varför känner ni ett sådant behov av att skrika ”inte alla invandrare!” när ni samtidigt hånskrattar åt argumentet ”inte alla män”?

Sådana invandrare som passar in i Sverige, har mycket lättare att integrera här. Oavsett om de har något jobb eller ej! Och om de integrerar, har de också mycket lättare att få jobb. Alltså var det inte alla invandrare Åkesson påstod inte passade in.

Bara sådana som inte passar in.

Om de andra partiledarna- och framförallt då Annie Lööf, som blev argast av dem alla- ändå anser att han hade fel i sak och att de visst passar in, då borde de ta tillbaka sina egna tidigare uttalanden. Lööf borde erkänna att hon tycker sharia nog är ett rätt kul mångkulturellt inslag i svenskt rättsväsende och den rödgröna röran borde be Romson och Khan om ursäkt.

Och SVT borde självklart ta avstånd och påpeka att Statsministerns påstående att man tar både män och kvinnor i hand i Sverige är grovt generaliserande. 

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att passa in i Sverige

  1. Pingback: Det Stora Kacklet har redan börjat | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s