Major Björklund- socialist.

I SVT:s Morgonstudio har Folkpartiets partiledare Major Björklund idag haft möjligheten att förklara hur han tänker. Det var naturligtvis tämligen svårt, eftersom han inte verkar tänka överhuvudtaget.

Tyvärr finns det ett och annat man skulle kunna önska av de reportrar som haft möjligheten att intervjua majoren. Yrkesskicklighet bland svenska journalister brukar tyvärr sällan vara på topp.

Major Björklund slingrar sig som den politiska parasit han är, beroende på vilka frågor han får, och eftersom journalisterna antingen är riktigt dåliga inom sitt yrke eller tycker att Major Björklund lämpligen ska få lugn och ro så att han fortsätter bete sig som han gjort i över fyra år, kommer han undan med det.

Folkpartiet ska nu rösta ner möjligheten för Ulf Kristersson att starta en ”alljangsregering” och driva ”alljangspolitik”. Majoren påstår att det beror på att han inte vill ge Sverigedemokraterna någon makt. Här menar han på att makt till Sverigedemokraterna kommer sig av om Sverigedemokraterna ens tillåts rösta på samma sak som ”Alljangsen” i Riksdagen.

Här skulle en duglig journalist naturligtvis ha frågat varför Majoren med hjälp av Sverigedemokraterna röstade bort Stefan Löfven som statsminister för några veckor sedan. Björklund hade sannolikt försökt slingra sig och mumlat något om att han gått till val på att sparka Löfven, men en bra journalist hade tryckt på.

Det var ju ändå med hjälp av Sverigedemokraterna som Löfven röstades bort. Varför var det okej att ge makt till Sverigedemokraterna och samarbeta med dem till att sparka tidigare statsminister, men inte till att välja en ny? Inte till att välja den statsminister som Major Björklund och hans idiotiska parti och allierade gick till val på?

Major Björklund fick frågan varför han vill driva socialistisk politik. Han påstår att det vill han inte utan han vill ha en ”alljangsregering” tillsammans med Miljöpartiet… Här skulle vilken halvtafflig reporter som helst frågat Majoren om han är helt dum i huvudet.

Först och främst så har ”alljangsen” och Miljöpartiet inte mandat nog att starta en regering utan hjälp från antingen kommunister, sossar eller sverigedemokrater. Det går inte. Även där behöver han alltså hjälp från Sverigedemokraterna. Eller kommunisterna, som han också påstår att han inte vill samarbeta med.

Eller Socialdemokraterna då. Stefan Löfven som han själv var med om att rösta bort för snart två månader sedan. Låter ju sannolikt- att sossarna vill stötta ett gäng luffare som nyss kastat dem från tronen, och som enligt Björklund inte ens vill driva politik som sossarna står för?

Om du var dum nog att rösta på folkpartiet (eller centern) för att du gillar ”alljangspolitik”, har du nu fått ett stort fuck you rakt i ansiktet av Major Björklund. Det var ju i och för sig inget nytt, för alla ”alljangsväljare” har varit vana vid det i fyra år.

Svallvågorna efter Decemberöverenskommelsen skapar ett allt mer stillastående DÖ-läge i den svenska riksdagen. Nu är det dags att Björklund och Lööf kommer ut och visar lite ryggrad och ärlighet! Nu är det på tiden att de lämnar den där ”alljangsen” och erkänner att de föredrar socialistpolitik framför borgarpolitik.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Major Björklund- socialist.

  1. Kristian skriver:

    Precis så!

    Där gjorde du jobbet åt minst tio svenska journalister. Fakturera staten en halv miljon!

    • bergersjo skriver:

      Ja, idén hade varit bra om jag hade haft en chans att få betalt… 😛 Jag kanske borde starta en sån där schift-grunkgrej? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s