Det Nya Sverige- Folkhemskt

Jag hörde ett nytt ord ikväll, när de på SVT:s kulturnyheter pratade om nostalgi och retro från den tid då Folkhemmet byggdes upp. Den tanken var inte ”Folkhemsk”, sa man, för på den tiden ville man bort från allt som var gammalt och ville bara ha nytt.

Ja, det stämmer säkert. Men jag tycker ordet ”Folkhemskt” vore bättre med en helt annan betydelse än den personerna i Kulturnyheterna tänkte sig.

”Folkhemsk” är för mig en bra beskrivning av Det Nya Sverige- döden av Folkhemmet. Den där hemska ”Sverigebilden”, som den också kallas av PK-eliten inom politiker, media och godhetsknarkare bland standup-komiker och skådespelare.

För nu är vi i rasande takt på väg tillbaka till det gamla Lort-Sverige, med tiggare utanför varje butik, stigande siffror på kriminalitetsstatistiken, svältande pensionärer och förstörelse av natur och miljö. Det är kostnaden för att landet har fått vara rikt och lyxigt. Den tiden är nu på väg neråt, och lita på att det kommer bli hemskt.

Folkhemskt.

Det här inlägget postades i Dagligt flum, Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s