Det Nya Sverige- Folkhemskt

Jag hörde ett nytt ord ikväll, när de på SVT:s kulturnyheter pratade om nostalgi och retro från den tid då Folkhemmet byggdes upp. Den tanken var inte ”Folkhemsk”, sa man, för på den tiden ville man bort från allt som var gammalt och ville bara ha nytt.

Ja, det stämmer säkert. Men jag tycker ordet ”Folkhemskt” vore bättre med en helt annan betydelse än den personerna i Kulturnyheterna tänkte sig.

”Folkhemsk” är för mig en bra beskrivning av Det Nya Sverige- döden av Folkhemmet. Den där hemska ”Sverigebilden”, som den också kallas av PK-eliten inom politiker, media och godhetsknarkare bland standup-komiker och skådespelare.

För nu är vi i rasande takt på väg tillbaka till det gamla Lort-Sverige, med tiggare utanför varje butik, stigande siffror på kriminalitetsstatistiken, svältande pensionärer och förstörelse av natur och miljö. Det är kostnaden för att landet har fått vara rikt och lyxigt. Den tiden är nu på väg neråt, och lita på att det kommer bli hemskt.

Folkhemskt.

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det Nya Sverige- Folkhemskt

 1. Mr Snuggle skriver:

  Hur är läget, Sven? 🙂 Du har väl inte lagt ned bloggen? Var ju ett tag sen sista inlägget nu. Men samma röra i politiken fortfarande, så det är väl inte mycket att skriva om på den fronten…Som jag brukar säga: Önskar jag hade varit född tidigare, på 50, 60-talet istället. För det lär ju knappast bli bättre, som du skriver. Då skulle radikala åtgärder och beslut behöva tas, vilket inget politiskt parti idag skulle.

  En fråga i alla fall: Tror du Youtube ändå reagerar om man laddar upp en video som innehåller musik, men klipper bort de delarna i Youtubes eget redigeringsprogram? Skulle YT ändå känna av och reagera på att det URSPRUNGLIGEN innehöll musik, eller är det bara vad som faktiskt visas offentligt sen som gäller? Vid alla frågor och problem man får där, råder de en ju bara att fråga andra YT-användare…:/

  Gott Nytt År!

  • bergersjo skriver:

   Gott nytt år på dig själv! 🙂
   Nej då, jag har inte lagt ner bloggen. Jag har bara inte haft någon energi att skriva på ett tag. Men det ska väl förhoppningsvis komma tillbaka! 🙂
   Vad gäller tider att vara född, man får ta det positiva med det negativa, tänker jag. Och majoriteten av de som var födda på 50 och 60-talen är ju fortfarande en del av vår befolkning och upplever samma skit som du och jag.
   Men hade jag själv varit född för kanske hundra år sedan men ändå fått samma skador och sjukdomar som jag haft idag, skulle jag sannolikt dött flera gånger. Exempelvis har jag fått blodförgiftning flera gånger vilket kunde lett till att de antingen sågat benet av mig, vilket jag också kunde dött av, eller att jag dött av blodförgiftningen… 🙂 Sååå på det viset får jag vara nöjd.
   Och monarkin och religionen var ännu sjukare förr i tiden. Så jag tänker som så att mänskligheten har nog varit lika djävla korkad jämt, fast världen sett olika ut.
   Vad gäller youtube: Ingen aning, det skulle inte förvåna mig, men varför inte testa? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s