Regeringsskamarbetet…

Ja djävlar, att Annie Lööf är den mest lögnaktiga politikern i riksdagen har ju inte precis kommit som någon nyhet. Och att Stefan Löfven slutligen får sitta kvar som statsminister med henne som stödhjul är ju heller inte någon överraskning- då Lööf om och om igen lovat att det inte skulle bli så… Räkna med att den kvinnan aldrig håller vad hon lovar!

Men vad kommer hända nu då, efter höstens politiska tokspektakel?

Såhär är det: Sossarna behöver inte vara rädda för att varesig Lööf och Majoren eller kommunisterna kommer sparka dem. Som Sjöstedt sa tidigare i veckan tycker han att Löfven var ett bättre val än Kristersson med uppbackning av Sverigedemokraterna, och det kommer han att fortsätta tycka, även om han inte får som han vill.

Och samma sak med ”de liberala”, de har valt att backa upp sossarna och det kommer de fortsätta med.

Tro nu inte att detta innebär att Lööf och Sjöstedt bara backar undan och håller käft, nejdå. Eftersom ingen av dem får som de vill kommer de att skrika högst. Men vad sossarna gör då är först att skicka alla överenskommelser med dessa ytterlighetspartier till utskott och driva igång utvärderingar och invärderingar och uppföljningar och nedföljningar och bla, bla, bla så länge det bara går, för att sedan glömma allt innan nästa val.

Om det inte räcker, och det gör det inte, så kommer Löfven att kasta åt dem några extra invandrare av och till, och det kommer få dem att lugna ner sig. Detta är exakt vad som kommer hända under denna mandatperioden.

Inget av ytterlighetspartierna (Centern, Vänstern, Miljöpartiet och Folkpartiet) vill riskera nyval, för två av dem kan mycket väl ryka ut ur riksdagen och de två andra skulle få mindre mandat. Och som sagt, de föredrar Löfven som statsminister framför alternativet.

Så- sossarna kan ta det lugnt.

Nu ska man inte tro att jag personligen tycker att allting har varit skit med det här gycklet. Jag är mycket nöjd och belåten med att Failiansen äntligen är helt död i riksdagen. Redan från början har den varit en ohelig, ohederlig allians.

Och kanske var det bra att den dog genom att Lööf och Majoren backstabbade de övriga, så slipper moderater och kristdemokrater att pekas ut för svek? Kanske.

Men vad som inte är bra, är att ytterlighetspartierna med minoritetsåsikter trots allt har fått så stor makt som de fått. För även om Löfven kan göra lite vad han vill, kommer han att hålla sina stödhjul hyfsat glada när det gäller framförallt två saker: Feminism och migrationspolitik. Där är ytterlighetspolitikerna ganska överens nämligen.

Problemet är att Medelsvensson inte står för denna politik (och det gör heller inte medelsossen), så ska man gå efter demokrati och meningen med att rösta överhuvudtaget, pissar riksdagspolitikerna rakt i ansiktet på de så kallade ”väljarna”.

Ska man gå efter Medelsvenssons majoritetsåsikter, så är det snarare sossarna, Moderaterna och Sverigedemokraterna som borde samarbeta. De har faktiskt ganska lika åsikter i mångt och mycket- det är därför Sverigedemokraterna till störst del är uppbyggda av just sossar och moderater… Dessa tre partier är landets riktiga mittenpartier.

Men nåväl. Vi får väl se vad som händer nu- oavsett ifall man är nöjd eller missnöjd med ”regeringssamarbetet” borde man uppfatta nuvarande svensk politik som något intressant och spännande. Och att många riksdagsledamöter högst sannolikt ryker efter denna mandatperiod, om inte tidigare- det är absolut positivt. De flesta av dem sitter nämligen där på tok för länge.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s