Sverigedemokraternas bruna ansikte lyser starkt

Så var det partiledardebatt igen, och när Gustav Fridolin hamnade i talarstolen i slutet av gyckelspelet blev han vänskapligt avtackad av var och en, då han nu ska lämna sin roll som språkrör för Miljöpartiet.

Även Jimmie Åkesson gjorde minsann ett tafatt försök att verka hygglig och mångkulturell genom att bjuda in Fridolin på pizza. Men se den gubben går inte- hans fascistoida, rasistiskt bruna (eller vita då, beroende på hur man menar med färgerna i det här fallet) ansikte lyser rakt igenom!

Pizza, alltså. Av alla djävla mångkulturella rätter så väljer han pizza– den rätt som främst är känd för att härstamma från samma land som fascistdiktatorn Benito Mussolini!

Och det bara en liten stund efter att Fridolin precis pekat ut såväl Åkesson som Sverigedemokraterna för att vandra i Mussolinis fotspår. Ja, hur dum får man vara egentligen? Här gav minsann Åkesson Fridolini- åh, förlåt, jag menar Fridolin– helt rätt. Jösses!

Nä, men allvarligt talat… Tillochmed jag själv skulle käka pizza med såväl Åkesson som Fridolin om de bjöd mig. Gratis är gott och pizza är också gott!

Men maken till det dravel som hördes i riksdagskammaren denna dag hoppas jag verkligen att man får leta efter! Rent seriöst, finns det bara en sak att säga för att recensera detta mischmasch: Det gamla romerska uttrycket ”bröd och skådespel” har aldrig förr varit en mer talande beskrivning av politikernas plan att hålla Sverige i schack.

För de är inget annat än skådespelare och tramset de ägnar sig åt är bara ett skådespel. 

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Sverigedemokraternas bruna ansikte lyser starkt

 1. Mr Snuggle skriver:

  Jag gillar verkligen Italiensk mat. Pizza, spagetti…Riktigt smaskigt och går ju att äta i så många olika variationer också! Sen var det gör för vikten är ju en annan fråga…

  Jag favoriserar inget parti, så jag orkar inte bry mig så mycket om det politiska läget. Istället kan jag beundra vissa politiker, men ytterst få. De som alltid talar lugnt i debatter även när motståndaren blir hetsig och går till angrepp, inte bygger sig politik på att misskreditera andra utan hellre pratar om vad de själva vill ändra på och tänker göra, etc…Men det stora flertalet, upplever jag som allt annat än sympatiska i mina ögon.

  • bergersjo skriver:

   Jag gillar inte heller något parti, men däremot finns det flera som jag tycker extra illa om. Det jag tycker sämst om för tillfället är Centern.
   Det finns några politiker jag gillar och några jag tycker extra illa om. Lööf är naturligtvis den jag tycker är skadligast för tillfället.
   Vad gäller att hålla sig lugn i debatter, så brukar ju Sjöstedt vara rent kusligt lugn och tala väldigt tyst, men det tycker jag inte är positivt.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Lööf verkar betrakta både V och SD som extrempartier. Och göra allt för att bägge inte ska få något inflytande och makt. Det tycker inte jag. Bägge är långt i ytterkanten politiskt sett, men att se dem som extrempartier tycker jag är fel. Finns t.o.m. grejer jag kan sympatisera med i bägge, trots hur långt ifrån varandra de egentligen ligger. Eftersom det som sagt inte finns något vänster och höger för mig. Men jag delar inte grundfilosofin hos något parti. Så jag kunde egentligen lika gärna strunta i att rösta.

  • bergersjo skriver:

   Jag skulle inte säga att de ligger mer i ytterkanten än C eller MP som båda har sugit upp väldigt mycket islamister, som både SÄPO och jag betraktar som det största politiska hotet i Sverige.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Precis, bara inom den klassiska höger/vänster-skalan.

  V är bra för de är emot kungahuset, klassamhället och för välfärden. Däremot för feminism, extrem mångfald och troligen även kvotering, som jag är helt emot. Sen oerhört naiva lösningar på kriminaliteten, brott och straff. SD är bra för de är för hårdare straff och livstids utvisning för de grövsta brotten per defination.Bättre villkor för pensionärer, emot kvotering, tiggeri och det enda parti som inte kallat sig feminister, vad jag vet. Tyvärr för kungahuset och en rad andra grejer jag är emot. Men tog man grejer ur bägge, kunde man få till ett riktigt hyfsat parti.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Fi är fortfarande ett av de värsta partierna för mig inom PK-världen, eftersom de ju inte betraktas som ett hatiskt parti i media utan helt rumsrena. Feminismen som rörelse rent allmänt. Tycker någon kunde komma på idén att infiltrera dem också som det ju gjorts med flera andra extrema ideologier, för att se hur mycket manshat och fördomar som kommer fram. Reportern skulle vara av kvinnligt kön och ha ett uppenbart manshat på sin agenda, som hon vädrade inför dem andra för att se reaktionen och hur de bemötte det. Allt skulle filmas med dold kamera. Det vore rätt intressant.

  • bergersjo skriver:

   Självklart är F! ett av de värsta partierna men det är ändå inget farligt parti eftersom det är så litet och bara blir mindre och mindre. Nu har ju även Schyman hoppat av som ledare.
   Jag tror inte det skulle komma fram mer manshat med dold kamera än vad de redan stolt är helt öppna med. Det är PK att hata män.

   • Mr Snuggle skriver:

    Det föreligger en mycket överlägsen attityd bland feminister, enligt allt jag själv sett och upplevt. På allt de säger och gör, märks det att de tycker kvinnor står över män. Översittare är ordet. Män behandlas ofta som pojkar i media också, det görs program om hur killar ska få lära sig hur man beter sig mot tjejer, m.m. Det är oerhört förnedrande. Men det är det ju bara vissa grupper som får tycka, som återigen sagt. Det är bara skrattretande om andra anser sig diskriminerade och förtryckta.

    Det enda som skulle kunna ge dem mer trovärdighet, vore som sagt att ta avstånd från uttalat manshat och förespråkare för detta i mycket högre grad. Det görs inte, könet är viktigare.

   • bergersjo skriver:

    Ja, de vill ju tillochmed bestämma hur män ska få sitta.

 5. Mr Snuggle skriver:

  Helt med dig om det största hotet mot Sverige. Men det är väl såhär vi ska ha det i Europa nu, antar jag.

 6. Mr Snuggle skriver:

  Sitta och kissa var ju en klassiskt förslag också. Vem/vilka som nu kom på det. Och vem nu det skulle gynna.

 7. Mr Snuggle skriver:

  En helt annan grej men också politisk: vad tror du om Artikel 13 – kommer det påverka en som privatperson på Youtube om man inte har något upphovsrättskyddat där? Eller kan man verkligen lita till att allt lagligt kommer ligga kvar, även efter att lagen trätt i kraft? Hur kommer Youtube högst troligt att agera och lösa det?

  • bergersjo skriver:

   Jag vet inget om Artikel 13, men enligt lagen om upphovsrätt så äger du väl ALLT du givit upphov till (film, musik, foto, text) eller köpt upphovsrätten till, såvida du inte sålt den då?
   Man kan aldrig lita på att någonting kommer ligga kvar på youtube oavsett det är lagligt eller inte. Det är mycket vanligt att massor av personer klagar på något bara för att få bort det och youtube tar då bort det utan att ens titta på det. Jag vill minnas att exempelvis Angry Foreigner råkar ut för det av och till. Det är vanligt även på Facebook, folk klagar för att det är någon de inte gillar och när tillräckligt många klagat tar Facebook bort vederbörande även om den inte brutit mot några regler.

 8. Mr Snuggle skriver:

  Ledsen, trodde du var insatt eftersom du också håller på med YT. En mycket kontroversiell och avskydd ny EU-lag. Sägs att syftet är att skydda unika innehållsskapare. Varje laglig Youtuber borde ju då anses lika viktig som artisterna de vill skydda. Borde inte få påverka en enda laglig uppladdare, det vore en oerhörd kränkning.

  Folk som jävlas kommer det ju alltid finnas. Men det är väl ändå bara enskilda videor som försvinner då och aldrig hela kanaler? Annars har ju allt jobb varit helt i onödan. Bloggar, hemsidor och liknande skulle väl aldrig kunna försvinna av samma anledning?

  Hela livet har varit så; man jobbar, kämpar och försöker göra det bästa för sig själv och så kommer andra och förstör och drar undan mattan för en…Även om detta är en politisk grej. Men en folkomröstning om EU skulle verkligen kunna få bli verklighet här med.

 9. Mr Snuggle skriver:

  På vilken grund? Vem har rätt att radera någon annans verk om man inte gjort fel? Och varför riskerar inte de ansvariga då att bli stämda? Känns ju bisarrt.

  • bergersjo skriver:

   Det är sannolikt deras egen rätt att välja om de vill radera någon från deras egen sida och det är väl en av de saker man godkänner när man klickar ”Jag godkänner” utan att orka läsa igenom 20 A4-sidor juridiskt babbel.

 10. Mr Snuggle skriver:

  Hade missat det där om musik på YT helt först. Fick anmärkning på tre videor som jag då direkt raderade. Vet att det är musik i ca tre till, från en parad och nationaldagsfirande. Men låtit de vara kvar, då jag aldrig fick någon anmärkning på dem. Varför vet jag inte. Men jag undrar om dem utgör en risk i detta läge och jag kanske borde radera dem ändå, i förebyggande syfte? Försvinner ju ett stort antal visningar också då.

  Åt helvete med EU. Var för ung då, men skulle röstat nej då med.

  • bergersjo skriver:

   Själv skulle jag varken radera dem eller låta dem vara kvar. Jag skulle göra dem privata. Då får du visserligen inga visningar av dem, men du kan åtminstone se dem själv ifall du har lust, eller visa dem för dina vänner.
   Jag röstade nej. 😉

 11. Mr Snuggle skriver:

  Gjorde det nu. Men sen är ju frågan om robotarna inte skulle reagera på det ändå, då det ändå ligger på YT även om det är privat…

  Det sjuka är att EU också är en sån där grej som ligger inom det PK. Man SKA vara för det och tycka det är bra, motsatsen är dåligt. Alla reagerar med att tycka det är hemskt att England valde att gå ur. Önskar vi kunde få chansen till Swexit här med. Men bra där, Sven! 😉

 12. Mr Snuggle skriver:

  Har iaf plötsligt c.a. 150 färre visningar i totalsiffran på kanalen sen igår. :/ Den ena filmen jag lade privat hade c.a. 1500 visningar och de andra två runt 500 var. Så då kan det ju inte bero på det, för då skulle det ju ha försvunnit mer. Någon teori?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s