Manshat och spionage

Kinesiska företaget Huawei har ju en lång tid nu av och till dykt upp i media gällande anklagelser kring spionage. Men nu har de plötsligt klivit flera steg längre in i hetluften då de använder sig av normfeministiska manshataren Zara Larsson i sin nya telefonreklam.

För många känns det ju upprörande att unga vackra kvinnor används som någon sorts reklampelare vid försäljning. I Huaweis kommentarsfält har jag sett fler än en skriva ”sälja grej med tjej” och ytterligare en skriva ”sälja grej med tjej rimmar på Huawei”. Eftersom Zlatan Ibrahimović inte är någon tjej, ser dessa personer således inget fel i att Volvo använde honom i den tramsigaste reklam de någonsin haft…

Nå. Själv ser jag inget problem i att ett företag betalar en kändis för att denna ska visa upp sig i deras reklam. Om människor är så dumma att en sådan sak får dem att tro att företagets prylar är extra bra, så är det upp till dem. Deras eget problem.

Men här är det en annan sak. Huawei fraterniserar med en manshatare. En människa som hatar hälften av mänskligheten enbart beroende på vilket kön de är födda med. Huawei kanske inte vet det, men de har klivit djupt in i det svenska feministträsket och jag hoppas att det kommer att sparka bakut på dem.

Och Larsson då? Ja, hon beter sig inte bättre. Hon fraterniserar med ett företag starkt misstänkt för spionage. Hennes manshatande svans kanske inte bryr sig så mycket om detta, kanske de rentav tycker det är coolt- men förhoppningsvis finns det andra som inte ser något positivt i det.

Självklart ska det vara upp till vem som helst att ha vilka unkna och tveksamma åsikter som helst. Vill Larsson vara manshatande är det hennes sak! Men det är också upp till var och en att då välja om de vill stödja henne. Jag vill det inte.

Samma sak om spionage- det kanske inte är upp till var och en att vara spion, ifall sådant är förbjudet, men det är iallafall upp till var och en att välja om man vill stödja ett företag som är starkt misstänkt för det.

Låt nu säga att man kanske inte ser något negativt i manshat, men i spionage. Då vill man inte längre stödja Larsson… Eller tvärtom: Man skiter i spionage, men ogillar manshat. Plötsligt vill man inte längre stödja Huawei!

Voila! Kanske var det ingen bra idé av två med gott skäl negativt kritiserade att gå samman. Det kan leda till att de båda får känna på detta den hårda vägen, och det hoppas jag verkligen kommer att ske.  

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Manshat och spionage

 1. Mr Snuggle skriver:

  Kort sagt: Bra skrivet!

  Zara skulle heller aldrig komma undan med samma saker/åsikter i samma mån om hon vore 60 och överviktig. Ens om hon vore känd. Det handlar bara om utseende, kön och ålder. Och media förmedlar ständigt att utsidan är det enda viktiga. Vilken troligen också är den största bidragande faktorn till att så många unga lider av kroppskomplex, ätstörningar, etc.

  • bergersjo skriver:

   Nja, ska man vara rättvis tycker jag det finns en hel del personer med fel utseende, kön eller ålder som ändå duger i media. Den största feminist-gudinnan till exempel är ju 70 år och ser ut som minst 90. Och ”Kakan” backas ständigt upp av SVT trots sin övervikt. Chefredaktören på DN heter Peter Wolodarski och är av det ondskefulla könet.
   Så utsidan är inte det enda viktiga- det viktigaste är ”rätt värdegrund”, som det brukar kallas. Politiskt korrekta åsikter alltså.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Vilket idag innebär en mängd olika grejer som man helst bör tycka, tänka och leva efter för att inte bli socialt utstött. Och listan ökar hela tiden. Nu är folk rädda för att skriva på sociala medier att de har flugit också, ifall det retar upp folk.

  • bergersjo skriver:

   Nej då, man behöver inte leva efter sin värdegrund, det räcker att man HAR den! Så är du en vit heterosexuell medelålders cis-man ska du backa upp Zara Larsson och erkänna att du är en våldtäktsman som misshandlat och mördat kvinnor i många miljoner år och tillochmed snott deras mat. Att folk retar sig på personer som skriver att de flugit beror på att de som skriver det är samma personer som går hand i hand med Greta. Men dessa har ändå fel värdegrund och är därmed nazistiska hatare som man inte behöver bry sig om.
   Har du rätt värdegrund blir du applåderad oavsett vilken gris du är.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Är det verkligen bara kvinnor som hjälpt Zara till framgång och där hon är idag, kan man ju också undra? Varför blir hon annars hjälpt av personer hon önskar livet ur? Ska de också hatas och dö en plågsam död? Tänk dig in i om en jämnårig kille sagt samma sak om kvinnor, som sagt och hur mycket framgång han skulle nått efter den punkten. Särskilt med det angripna könet. Vad är skillnaden?

  Jag hade inte sett den där reklamen innan ditt inlägg, nu ser jag den överallt. Även om man var sugen på den där telefonen innan, vore det ett direkt skäl att avstå den nu med henne som ansikte…Och rent allmänt: varför skulle man köpa en produkt mer bara för att en kändis gör reklam för den? Är folk verkligen så patetiska?

  Jag är även skittrött på alla filmer och serier där pappan måste behandla dotterns pojkvän som ett direkt hot mot henne och att han alltid måste bevisa att han inte är ett svin, kriminell, våldtäktsman, kvinnomisshandlare etc, etc, istället för att kunna tro det bästa om alla tills man fått se motsatsen. Och faktiskt kunna lita på sin dotters val. Hela tiden vilka oskyldiga offer tjejer är och killar den direkta motsatsen…Är världen verkligen så enkel?

  Någon gång skulle jag önska att man istället varnade unga tjejer för feminismen och såg den som farlig. Istället för att alltid svartmåla killar och män som grupp och hur mycket tjejer och kvinnor ska passa sig för dem. Måste media hela tiden sätta likhetstecken mellan feminism och jämställdhet? Och utmåla alla som inte är det som kvinnohatare? Vissa extremiströrelser är PK och andra direkt anstötliga…

  • bergersjo skriver:

   Den politiskt korrekta normfeminismen i Sverige innebär att hata män i allmänhet och vita män i synnerhet och vita heterosexuella medelålders cis-män mest av allt. Det har inget att göra med om sådana personer hjälpt en till framgång eller ej. Det finns ju rentav ynkliga MÄN som är politiskt korrekta och därmed hatar SIG SJÄLVA, det är bara för att de är politiskt korrekta, inte för att de inte får hjälp av sig själva till framgång. 🙂
   Eftersom Zara Larsson arbetar inom musikbranschen är det garanterat främst (kanske nästan ENBART) män som hjälpt henne till framgång. Det är ju nämligen främst just män som arbetar med musik- det är ju en av de saker som Larsson själv gnällt över i sin twitter… 😉

   Jag håller med dig om filmer etc. där pojkvänner ska betraktas som hot. Ett bra exempel på det är där en 15-årig yngling kommer för att hämta ut dottern till en av huvudpersonerna i ”Bad Boys”. Vad som gör mig riktigt ledsen är att det inte rör sig om feminism utan att det är norm inom hela samhället och kulturen att betrakta det så. Klippet ur filmen är mycket uppskattat på facebook och speciellt av föräldrar…

 4. Mr Snuggle skriver:

  Bra illustration. Killar har inga känslor att ta hänsyn till, det är det enda man gång på gång fått se. Även i verkliga livet, inte bara på film.

 5. Mr Snuggle skriver:

  Du är en bra människa i alla fall du, Sven, med bra värderingar och åsikter! Håller med dig om mycket.

 6. Mr Snuggle skriver:

  Inte så länge det finns en mall för vad man ska tänka och tycka. Vilket det ju uppenbarligen gör nu. Men om man ser igenom det. Och inser att det varje gång som man tar bort skulden från de ansvariga, blir någon annan som oförtjänt får den och alla fördomar och hat därtill istället. Och som min kompis sa en gång ”Det kommer alltid finnas folk som tycker illa om en oavsett, hur mycket man än försöker vara alla till lags. Det är helt omöjligt att bli omtyckt av alla.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s