Göteborgs flaggor i stadens offentliga rum

Nu äntligen börjar de fula politiska plakaten som suttit uppriggade överallt i det offentliga rummet såhär kring EU-valet att försvinna. Man kan ju tycka att de partier som riggat upp dem också borde haft ren vett och sans att röja upp efter sig, men senast igår klev jag över några av Vänsterpartiets reklamplakat som de inte orkat komma och hämta. Lite dåligt miljötänkande där, kära kommunister, hm?

Men nu ser man istället något annat här i Göteborg som är ungefär lika roligt och allmänt mysigt som den politiska reklamen: Överallt hänger flaggor för den sexuella organisationen West Pride. Obs: Helt säker är jag faktiskt inte på att det är så just idag, för idag är det ju den svenska nationaldagen och då borde ju rimligtvis stadens flaggor vara den svenska flaggan och absolut ingen annan flagga, och jag har inte varit ute och sett efter hur det förhåller sig. Jag talar alltså om tidigare i veckan.

Och då kan det tyckas lite märkligt att West Prides flaggor hängt staden runt tidigare i veckan (och ska jag vara helt ärlig tror jag nog att de gör det även idag, även om det är nationaldag), för enligt föreningens webplats har de sitt evenemang mellan den tolfte till den sextonde juni. Igår var det dock den femte juni, och man kan fråga sig, vad fan i helvete gjorde då alla dessa flaggor överallt?

”Olika evenemang förannonseras på olika vis. Julafton annonseras i oktober,” fick jag som en kommentar i facebook, när jag nämnde flaggorna där.

Men som jag påpekade då: Julannonserna rör sig om arbetsföretagens reklam. Det är väl helt okej om West Pride får för sig att köpa reklam på spårvagnar och liknande, men nu är det ju inte vad det rör sig om- Jag tycker inte stadens flaggor i det offentliga rummet ska ge uttryck för någons sexuella läggning- varesig det rör sig om majoritetens, eller, som i det här fallet, om några minoriteters.

Stadens flaggor borde lämpligen vara den svenska flaggan. West Prides aktivister kan vifta med sina flaggor under sin parad medan de marscherar.

Detta inlägg publicerades i Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Göteborgs flaggor i stadens offentliga rum

  1. Mr Snuggle skriver:

    Här i Stockholm hänger plakat fortfarande kvar från HÖSTENS riksdagsval på vissa håll och kanter. Gissar att det är ungdomsförbunden som går runt och sätter upp dem. Eller vanliga volontärer. Och sen inte städar undan efter sig. Tänkte just själv en dag på att det faktiskt är rätt irriterande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s