Dumheter man gjorde som ungdom

Ikväll hade SVT:s program Aktuellt ett litet inlägg om att Moderaterna nu vill skippa straffrabatten för unga. Man fick se den kriminelle Hassan som begått fler än 200 brott och nu satt inne för rån efter att tillsammans med några andra banditer sparkat ner en bilägare och tagit hans bil. Snart är dock Hassan ute i samhället igen och vandrar fritt på gator och torg, med ögonen öppna efter nya offer.

Tidigare hade Hassan dömts till 31 månaders fängelse för något av sina grövre brott, men på grund av Sveriges absurda gullande med skurkar blivit utsläppt efter enbart två.

Vilken vettig människa som helst borde inse att en människa som Hassan aldrig borde gå fritt i samhället- han är helt enkelt alldeles för farlig. Han struntar totalt i lagar och regler men värre än så: Han struntar totalt i alla medmänniskor.

Så är han fri är han en fara för individen, sitter han inne är han en dyr samhällsparasit som kostar tusentals kronor om dagen. Det senare alternativet är naturligtvis det bästa, men båda av dem är dåliga och idiotiska.

I en klok stat skulle sådana här personer inte vara en belastning. Tvärtom skulle samhället tjäna på dem genom hårt och kanske rentav farligt arbete. Det gjordes förr och det görs antagligen även idag i vissa delar av världen. Vi skulle kunna använda dömda kriminella till att producera de kläder som vi idag istället köper från Kina, tillverkade av barn för dålig lön.

Det vore bra för klimatet och miljön och de kriminella som idag kostar pengar skulle bli en resurs. Så- att ha dem inburade behöver inte vara dyrt som det är i Sverige.

Men politikerna vill inte bara släppa ut dem på grund av att de är en kostnad för staten i fängelset.

Vänsterpartiet är ett gott exempel på tokstollar som gärna vill släppa ut farliga empatilösa banditer på gator och torg. Deras brottslingsbeskyddande talesperson Linda Snecker stod i Aktuellt och rabblade trams om detta. Det var viktigt, ansåg hon, att Sverige ska behålla den absurda straffrabatten för unga.

Dels för att det minsann är en gammal svensk tradition– som om svenska traditioner någonsin varit viktigt för kommunisterna? Och som om dåliga traditioner ska hållas vid liv enbart för att de råkar vara just traditioner?

Och dels för att ”forskning visar” att längre tid i fängelset inte leder till att kriminella slutar begå brott. Nä, men självklart inte! Men så länge de sitter inne är de åtminstone mindre farliga. Att de borde sitta inne resten av livet- det är en annan sak. Om Hassan suttit inne den gången då han rånade den där bilisten, skulle han inte kunnat göra det. Det är så självklart att även kommunisterna borde inse detta.

Men varför är flumvänstern så förälskad i lagbrytare egentligen? I röda favoritländer som Kina, Sovjetunionen, Kuba, Venezuela, Nordkorea och så vidare kan man inte påstå att staterna snällt pussar på kriminella och ger dem ungdomsgårdar och leklokaler, så man kan inte precis anklaga idiotin för att komma från socialismen.

I vårt land Absurdistan har de röda dock en lång tradition av att betrakta förbrytare som viktigare än deras offer. Jag förstår inte hur de resonerar men jag misstänker att det helt enkelt handlar om att de inte gör det utan bara är fullständigt tokiga.

Nu kommer vi till Sneckers tredje och kanske viktigaste argument för att stödja bevarandet av unga kriminellas straffrabatt: Hon tycker inte man ska förlora livet på grund av ”dumheter man gjorde som ungdom”.

Just det, de orden låter fullständigt barocka. Och det är precis vad de är också.

Visst begår nog de flesta unga en och annan ”dumhet”, men jag har djävligt svårt att se våldsöverfall mot oskyldiga personer som enbart ”dumheter”. Dumheten i det här fallet är snarare Sneckers absurda överslätande av vad sådan kriminalitet egentligen handlar om.

Hennes egen ”dumhet som ung-dum” var att bli kommunist. Skillnaden mellan den dumheten och vad Aktuellts exempel Hassan ägnar sig åt är ju för helvete enorm, de lever i fullständigt olika världar!

Dock finns det också likheter: Precis som Hassan slutar Snecker inte med sina dumheter genom att bli äldre. Dumheterna kvarstår. Och precis som Hassan är Snecker, som politiker och riksdagsledamot, farlig för samhället och vanliga hyggliga människor.      

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dumheter man gjorde som ungdom

 1. Mr Snuggle skriver:

  Kort sagt: Jävligt bra krönika och håller med i allt! Och bra förslag av M också, helt rätt.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Rädslan för konsekvenser och straff är den enda som hindrar folk från att inte göra precis vad som helst. I många människor finns ingen ånger, empati eller samvete alls. Det är därför jätteviktigt att det finns. Men alltför ofta sviker systemet offren.

  • bergersjo skriver:

   I många fall finns inte ens rädslan för konsekvenser, som i fallet med exemplet Hassan. Just därför måste sådana människor hållas borta från samhället resten av livet.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Japp, helt med dig.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Det är ju alltför ofta folk hellre sympatiserar med förövarna än offren, kan tilläggas. Brukar ofta vara speciellt kvinnor som gör det. Och det beror heller inte på att de ”väljer att se det bästa i alla”, som vissa då skulle säga. Då samma personer/kvinnor oftast ej har sympati för offren.

  Ett perfekt exempel är ju Stockholmssyndromet. Som jag alltid tycker borde blivit uppkallat efter DEN kvinnan i fråga, istället för att dra skam över vår huvudstad, som ju inte alls hade med saken att göra. Eller alla de kvinnor som regelbundet skickar kärleksbrev till dömda grova brottslingar i fängelset, som återigen sagt. Utan en tanke på deras offer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s