Efterdyningar i debatten om könsstympning

Efter att Centerpartiet nyligen tog ett principiellt beslut att verka för ett förbud mot könsstympning, som Annie Lööf tyvärr aldrig någonsin kommer att följa, har det varit mycket debatt om dessa övergrepp på gossebarn som ännu i dessa dagar är fullt lagliga i Konungariket Sverige.

Positivt är att se att den stora majoriteten verkar vara överens: Den barbariska blodsriten från stenåldern ska bort från vårt land. Även moderater motionerar nu för att följa i Sverigedemokraternas, Vänsterpartiets och Centerns spår och förbjuda könsstympning.

De flesta som står för bevarandet av övergreppen är extremreligiösa fundamentalistgalningar som Judiska Rådets ordförande Aron Verständig och imamen Abd al Haqq Kielan. Verständig känner sig ”väldigt upprörd” och imamen känner sig ”hotad” och ”skrämd”. Det tycker jag gärna de kan få göra. Bäbisar som könsstympas känner sig säkert ännu mer hotade, skrämda och upprörda.

Tyvärr backar ju majoriteten av politikerna än så länge upp könsstympningen, antagligen för att de fortfarande hoppas på att plocka väljare bland nyanlända muslimer. Men denna vind kan vända fort, nu när islamistpartiet Jasin finns tillgodo i Sverige och allt fler som inte är islamister får upp ögonen för vad som pågår i politiken.

Vettiga barnläkare som Mats Reimer och Gunnar Göthberg skriver kloka och tänkvärda debattartiklar med starka poänger som religionsfanatikerna helt enkelt inte kan argumentera emot. Det hindrar dem tyvärr inte från att hålla för öronen och fortsätta med sitt absurda dravel oavsett.

Men vad som gjort mig besviken och till viss del förvånad, är att två av de samhällsdebattörer jag vanligtvis hyser mycket stor respekt för och menar är väldigt skarpa och vettiga, sprungit till könsstympningens försvar: Aron Flam och Hanif Bali.

Vad gäller Aron Flam, så är ju hans ömma tå att han känner ett behov av att alltid försvara precis allting inom judendomen eller Israel. Att han trots det vett han besitter ändå blir könsstympandets vita riddare är sålunda ingen stor förvåning. Bara en besvikelse.

Med Hanif Bali är det annorlunda. Han kritiserar ofta och mycket den muslimska kultur han härstammar ifrån. Det är ju därför vänstern hatar honom så mycket trots att de betraktar honom som ”rasifierad”. De ser honom som en ”husneger” för att han inte älskar sin tidigare kultur mer än den svenska.

Därför blev jag väldigt förvånad när jag hörde honom säga i sin radiopod ”God Ton” att han tyckte det var värre med slöja än med könsstympning. En fullständigt absurd åsikt!

Han skulle inte könsstympa en egen son, men själv är han mycket nöjd och belåten med att vara könsstympad. Han anser nämligen att det innebär att han inte blir smutsig!

Nä, men kom igen nu för helvete Bali. Med det förvirrade argumentet kan du ju lika gärna sätta igång och dra dina fullt friska tänder, så slipper du borsta dem (ett argument Ludvig XIV tog till sig). Eller naglarna för den delen! Drar du naglarna slipper du ju tvätta fingrarna fler gånger. Bra, va?

Det är sällan jag tycker att Hanif Bali gjort bort sig, men nu tycker jag verkligen det. Det står honom naturligtvis fritt att själv trivas som könsstympad, men som svensk politiker bör han se allvarligt på en fråga om allvarliga barnövergrepp.

 

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s