”Nu blir det era lokala nyheter!”

Ja, jag vet, ofta och kontinuerligt (i stort sett flera gånger om dagen) gör de bort sig med fake news och vänsterpropaganda. Men trots detta brukar jag ändå följa SVT:s nyhetsprogram Rapport och Aktuellt- jag har ju oavsett som svensk skattebetalare bidragit till produktionen.

Och därför är det två saker jag funderar alltmer på.

Det första är en meteorolog som heter ”Nittsan”. Det låter ju ganska feminint, men Nittsan ser helt klart ut som en karl. Och då blir man ju nyfiken! Är Nittsan en transperson som känner sig som en kvinna i en mans kropp? Eller är Nittsan en normkritiker som tycker att fler män borde heta Rosa, Karolina och Nittsan och på så sätt kritisera Mansnormen?

Det där funderar jag över varje gång jag hör nyhetsankaret säga: ”Och nu blir det Nittsan med vädret!”

Den andra grejen jag funderar på- och som till skillnad från Nittsan med vädret gör mig ytterst irriterad- är när de säger ”och nu blir det era lokala nyheter!”

För… Det blir det nämligen inte. Aldrig. Någonsin. Inga lokala nyheter här inte. Istället blir det nyheter från Stockholm, och det är fan inga lokala nyheter för min del.

Nu fattar jag att det högst sannolikt beror på att jag följer kalaset via min dator, men det har inte med saken att göra. Tvärtom. Det är inte svårt för myndigheterna att hålla koll på i vilken stad- rentav vilken stadsdel- som min dator befinner sig. Det kollar de glatt upp vid andra tillfällen, så det vore enkelt att visa mina lokala nyheter istället för Stockholms.

Bara lite grejer jag tänker på varje gång jag råkar se nyheterna…

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Dumburken och annan media och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s