Post-dasspapperapokalypsen

Tre människor i Sverige har nu dött av den rådande covid-19-pandemin, och statsepidemiolog Anders Tegnell bär deras blod på sina händer, då han istället för att göra det minsta lilla för att förhindra det nya coronaviruset att spridas i Sverige snarare pysslat med raka motsatsen.

Men än sen då? Värre saker än så pågår väl i samma veva? Just det- jag syftar naturligtvis på den kaotiska dasspapperkrisen!

Psykopatiska egoister har alltså den senaste veckan smugit omkring och köpt massor av dasspapper, vilket inneburit att det inte funnits något kvar att köpa när Medelsvensson kommit till butiken.

Så elakt! Så styggt! Så fruktansvärt själviskt!

Nå: Jag ska ärligt erkänna att jag alldeles nyss var och köpte 64 dassrullar trots alla dömande blickar. Jag köper nämligen alltid en hel bal när den gamla börjar närma sig sitt slut, istället för att jämt och ständigt köpa ett litet paket minst en gång i veckan.

Och jag misstänker att det är vad som hänt här: Det är inte så, som Medelsvensson verkar tro enligt inlägg på sociala medier, att en massa kaotiska foliehattar i panik har lallat runt i butikerna och köpt på sig mycket mer dasspapper än de faktiskt behöver eftersom de är så oerhört rädda och dumma. Faktiskt inte.

Snarare är det helt vanliga andra Medelsvenssons som tänkt till lite och kommit på: ”Kanske blir vi satta i karantän, när Tegnell vaknar eller får sparken, och kanske måste vi då sitta hemma ett tag, så det inte längre räcker att bara ha några få dassrullar, utan vi kanske måste ha så de räcker i typ en månad?”

Så har dessa helt normala Medelsvenssons tänkt, och därför köpt en hel bal för en gångs skull. Och därför har dassrullarna tagit slut i butik efter butik.

Men: Om dessa Medelsvenssons varit som jag, och alltid köpt hela balar, skulle det naturligtvis inte varit på det viset. Då skulle bara de som behövt dassrullar nu köpt nya- precis som vanligt. Precis som varför jag själv köpte nya nu. Då hade alla köpt ordentligt med dassrullar när deras egna började ta slut och då hade alla haft ordentligt med dassrullar nu och därmed inte varit oroliga för att inte kunna köpa nya!

Så.

Det om dessa djävla dassrullar! Kan vi fokusera på något annat nu?

*host*

Detta inlägg publicerades i Dagligt flum, Historiska sagor och sagolika historier och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Post-dasspapperapokalypsen

 1. Mr Snuggle skriver:

  Det är sex nu…

  Det verkar inte gjorts några förebyggande åtgärder alls här. Och då blir ju detta självklart resultatet! Alla som reste tillbaka/in i landet från länder där fall rapporterats, borde direkt satts i obligatorisk karantän till att börja med. De kunde även tagit tempen på samtliga inresenärer på Arlanda. Man kunde även helt förbjudit Italien-resenärerna att komma tillbaka till Sverige och istället finansierat deras fortsatte uppehälle där med skattepengar under karantän-perioden. Att vara så naiv att låta alla ta ansvar själva för att inte smitta andra, är helt absurt…De flesta skiter helt i andra och ser bara sig själva i allt. Det kommer förstås bara stiga ytterligare, frågan är när det vänder.

  • bergersjo skriver:

   Ja, jag såg det… :/

   Ja framförallt tycker jag Tegnell skulle sagt i TV att man INTE skulle rest till Alperna, men istället sa han tvärtom… Men andra ord föreslog han att folk skulle resa till Italien och bli sjuka.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Han skulle medverka i Skavlan nu, såg jag. Och även ”Superstjärnan Zara Larsson”, som hon kallades inför reklamen om programmet.

 3. Mr Snuggle skriver:

  Hon gästade även Malou för bara några dagar sen…Jag fortsatte snabbt bläddra förbi i TV-nätet.

 4. Mr Snuggle skriver:

  Ingen kvinnlig person jag träffat har fortfarande värderat snälla killar, de har fortsatt välja samma svin som alltid. Och sen fortsatt skälla om hur mycket de hatar män. Jag tänker aldrig se sånt mer eller lyssna på skiten.

  Vad gäller pandemin hade det krävts omedelbara och drastiska åtgärder. Då hade man nog kunnat åtminstone minska spridningen avsevärt. T.ex. ett tillfälligt globalt reseförbud. Inget hade givit större konsekvenser än det nu fått, genom att man istället valde att hoppas på det bästa. Och att folk alltid gör vad man ber eller uppmanar dem om. Jag undrar verkligen när världen blir normal igen, eller om den någonsin blir det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s