Är sanning förtal?

Joakim Lamotte ligger just nu inne i ett förtalsärende för att ha gått ut med att en kändis är dömd för djurplågeri. I samma veva har Expressen just idag gått ut med att en annan kändis precis åkt fast för köp av sexuella tjänster.
Hur är det med den här saken? Borde någon av dessa saker vara hemlig? Isåfall, varför det?

Detta inlägg publicerades i Dumburken och annan media, Samhället och Skamhället, Vlogg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Är sanning förtal?

 1. Mr Snuggle skriver:

  Regeln brukar väl vara att det är om en person blivit dömd för något eller inte som avgör? Alla ska ju i praktiken anses oskyldiga tills motsatsen bevisats. Men jag vet faktiskt inte hur det funkar.

  Jag har själv upplevt grovt förtal och det är inte roligt i alla fall. Och är det en tjej som står bakom, vet jag även hur svårt det är att få rätt. Alla av kvinnligt kön stöttade och hjälpte henne. Ingen av dem tog avstånd från henne när det framkom och bevisades att hon ljugit. En av de värsta människor jag träffat.

  • bergersjo skriver:

   Nej, den regeln finns tyvärr inte. Även om man är dömd kan man få någon annan dömd för att ha ”förtalat” en även om det bara rör sig om sanningen.

 2. Mr Snuggle skriver:

  Skumt.

  Jag har i alla fall träffat personen du nämner en gång, upplevde honom som väldigt trevlig och artig. Det är ändå en liten nyhet jämfört med alla som dör i Corona varje dag världen över. Verkligen inget att sätta på löpet, det är bara för att det är en kändis. Man måste se perspektiv. Men jag fattar inte grejen heller, han skulle ju troligen kunna få massor av kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s